« Späť

Žiadam zrušenie registrácie "potratových" tabletiek!

Žiadam zrušenie registrácie

Štátny ústav pre kontrolu liečiv zaregistroval na lekársky predpis potratovú tabletku Mifegyne k 30.12. 2012 a potratovú tabletku Medabon k 30.10. 2012. Potratové tabletky RU-486 legálne zabíjajú dieťa do cca 8.týždňa tehotenstva. Prosím o modlitby na zastavenie tohto zla. Zároveň apelujem na Vás, aby ste kontaktovali Štátny ústav pre kontrolu liečiv , ministerku zdravotníctva a Výbor pre zdravotníctvo NR SR a adresovali ku nim protest, v ktorom dáte jasno najavo, že s registráciou tabletky nesúhlasíte. Na Slovensku je ich registrácia protiústavná!

http://www.cbreurope.sk/docs/ziadost_o_zrusenie_registracie_PT.pdf

ŠÚKL:  mazag@sukl.sk , sukl@sukl.sk, registracia@sukl.sk

MZ SR: minister@health.gov.sk, office@health.gov.sk, podatelna@health.gov.sk

NR SR(Výbor pre zdravotníctvo: richard_rasi@nrsr.sk , vzd@nrsr.sk

Otvorený list ministerke zdravotníctva: Vážená pani Zuzana Zvolenská,

vyjadrujem  svoje pobúrenie a nesúhlas k tomu, že Štátny ústav pre kontrolu liečiv zaregistroval na lekársky predpis potratovú tabletku Medabon k 30.10. 2012 a potratovú tabletku Mifegyne k 30.12. 2012.

Obe tabletky sú nelegálne, lebo sú v rozpore s potratovým zákonom, ktorý vyžaduje, aby ukončenie tehotenstva bolo vykonané v zdravotníckom zariadení. Tieto registrácie porušujú prijatý Dohovor UNESCO o ochrane ľudských práv a biomedicíne. Registrácia tabletky je na Slovensku protiústavná, keďže v čl. 15 Ústavy SR v druhom oddieli „ZÁKLADNÉ ĽUDSKÉ PRÁVA A SLOBODY“ je v odseku 1 zakotvené: Každý má právo na život. Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením.

Hrozí, že tento chemický potrat bude širokou a nepoučenou verejnosťou vnímaný ako dostupná a dokonca bezpečná forma  antikoncepcie. Tento prípravok je neprijateľný a predstavuje porušenie práv dieťaťa na život. Potrat je v živote ženy vždy traumatickým zážitkom. „Potratová tabletka“  poškodí ženu zdravotne, ale hlavne psychicky. S tabletkou si prežije potrat sama. Bude sa dívať na to, ako svoje dieťa potráca. Minulý rok vyšla na Slovensku pozoruhodná kniha bývalej riaditeľky potratovej kliniky v Texase  Abby Johnsonovej „nePlánované“ v slovenskom preklade Branislava Škripeka. Spisovateľka prináša ohromujúcu a odhaľujúcu cestu, ktorá prekračuje hranicu života. Abby opisuje svoj vlastný zážitok potratu potratovou tabletkou.Z jej svedectva : „... Lenže moja skúsenosť bola úplne iná. ... Nasledujúce dni, ktoré som strávila osamote vo svojom byte, boli čistou agóniou...

 Každé dieťa, ktoré sa v lone matky počne, má právo žiť. Nie len matka má právo rozhodnúť o svojom dieťati, ale každé dieťa má právo narodiť sa, žiť a byť milované!

Vážená pani ministerka zdravotníctva, žiadam Vás, aby ste v odvolacom konaní zrušili registráciu a zabránili používaniu tohto preparátu.

S úctou

Zita Pleštinská 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Matička oroduj za nenarodené detičky.Bože nedopusť,aby sa také niečo schvaľovalo,
Odoslané 11.1.2013 18:13.
Odoslané 12.1.2013 6:45 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Myslím,že by sme nemali všetko odsúvať Bohu ako pokus o modlitbu - nedopusť - veď Boh nám dal rozum, ruky, a vôľu, a dal nám Ducha svätého ako obrancu a silu, aby sme niečo proti tomu robili MY! Ak nemôžeme priamo - no mnohokrát by sme aj mohli, lebo aj petície sú priamym odporom proti nespravodlivým zákonom štátu - robme apoň modlitbou. Nie však - Bože vyrieš - ale Bože, pošli ľudí, ktorí majú odvahu a vôľu bojovať za tvoju pravdu. Vďaka za príklad, Zitka!
Odoslané 12.1.2013 17:57.
+. Plne sa s Vami p. Zitka stotožńujem.Tú knihu odporúčam všetkým ženám, ale i ich partnérom alebo manželom, ktorí donútia ženu k tomuto kroku. Svoj nesúhlas môžme vyjadriť aj na petícii, ktorú zverejnilo fórum života.Je nás tam pomerne malo, myslím z nášho okresu,či farnosti.
Odoslané 21.1.2013 11:34.
Ja takisto nesúhlasím s tými tabletkami, ktoré zabíjajú život. Ale nie iba z toho dôvodu, že "lebo sú v rozpore s potratovým zákonom, ktorý vyžaduje, aby ukončenie tehotenstva bolo vykonané v zdravotníckom zariadení." To je veľmi málo. Ja nesúhlasím preto, že sa nimi zabíja život doslova. Či už doma, alebo v zdravotníckom zariadení.
Odoslané 22.1.2013 19:09.
Pripájam sa k tvojmu vyjadreniu, Evka. Nesúhlasím ani ja, je to smrtonosná tableta, vynájdená PROTI ŽIVOTU DIEŤAŤA po jeho počatí!!! NIe JE LIEK, čo privodí smrť!!!
Odoslané 22.1.2013 23:50 ako reakcia na Eva Vráblová.
Ešte niečo. Bola by dôležitá osvetová práca na tú tému, aby ženy boli vedomé, čo robia, keď by užili také tablety. Myslím, že už mnohí z vás niečo podobné robia. Mnohé veci sa nazývajú nepravými menami - čo je klamstvo a podvod - a mnohí nie sú si veľakrát ani vedomí, čo robia!
Odoslané 22.1.2013 23:53.
Milá p. Mária, vďaka aj za Váš príspevok. To, o čom hovorite, ja s pozície toho, že som detská lekárka už niekoľko rokov napomáham naším kaplánom. V rámci hodín náboženstva na stredných školách v našom meste tínedžerom odovzdávam poznatky o kráse každého nového života už v lone matky, o silnom púte, ktoré sa počas 9. mesiacov tehotenstva vytvára nielen s matkou, ale aj s otcom. Učím ich o realite každého spôsobu zabitia dieťatka v lone matky, o následkoch potratov hlavne pre konkrétnu ženu, ale i rodinu. Potrat zanecháva v každej rodine svoju stopu, jazvu, ktorá bolí.Hovorím aj o tom ako sa dá zachrániť aj "nechcené dieťa", o kráse materstva a otcovstva, o zodpovednosti voči počatému životu i o všetkom, čo ich zaujíma. Mám rada tieto stretnutia, mladí chcú vedieť a poznať skutočnosť i záludnosť toho, čo protagonisti plánovaného rodičovstva i voľného sexuálneho života predkladajú.Za každé počaté dieťa sa modlím,určite poznáte "duchovnú adopciu nenarodeného dieťaťa, ktorého život je ohrozený. Sv. Gérard je mojim denným spoločníkom v prosbe za ochranu každého počatého života. Každá jedna z nás to môže v skrytosti, alebo aj inou formou svojim spôsobom napomáhať kultúre života.
Odoslané 23.1.2013 11:16 ako reakcia na Mária Künzl.
Nech vás žehná Pán! Srdečná vďaka za túto dôležitú prácu! Nádhera! Budem sa s vami spájať v modlitbách za obnovu zmýšľania žien a mamičiek! Duchovnú adopciu poznám, viem tiež, že máme vždy možnosť konať - v Duchu a v pravde - a potom koná sám Pán... Ešte raz vďaka a nech máte mnoho nasledovníkov! Aj za tých sa budem modliť s vami!
Odoslané 23.1.2013 13:52 ako reakcia na Anna Högerová.
Milá Anna, aj ja sa pridávam k Majke, Vaše činy sú hodné nasledovania!
Vždy by sa malo skúmať, prečo ženy siahajú po takýchto tabletkách a riešiť každý jeden prípad. Predpísať tabletku je to najjednoduchšie riešenie. Mali by sme všetci - počnúc našimi zákonodarcami , rodičmi, učiteľmi, lekármi - , vyzdvihovať kultúru života a nie smrti. Na tomto "poli života" máme čo robiť všetci.
Boh Vás žehnaj, milá Anna! +
Odoslané 23.1.2013 16:28 ako reakcia na Anna Högerová.
Zitka, do toho! Nech Pán žehná všetky dobré snahy z Vašej strany a keby Vás i ofrfľali a hádzali do vás "hubaté blato", máte odmenu najkrajšiu- stisk v Pánovom náručí a množstvo krásnych očičiek, ústočiek, vláskov, rúčok.....Modlím sa za Vás!
Odoslané 23.1.2013 20:51.
Odoslané 28.1.2013 13:34 ako reakcia na Mária Künzl.
Majka, prepáč, písala som Ti na súkromný mail.Pozdravujem.
Odoslané 28.1.2013 14:23 ako reakcia na maria vnencakova.
Predstavte si, milé ženy, keby sme sa na ten úmysel skutočne aktívne modlili, akú pomoc by sme dostali z nebies! teší sa na účasť na týchto modlitbách! už som začala! prosím, pripojme sa, nech je nás čo najviac! Vďaka vopred!
Odoslané 28.1.2013 17:23 ako reakcia na maria vnencakova.
Mnoho ľudí sa veľmi zaujíma o deti v Indii a Afrike, kde ich veľa umiera na podvýživu, hlad atď. Ale milióny iných umierajú z vôle svojej vlastnej matky. A v tom je dnes najväčšia prekážka mieru: lebo ak je matka schopná a ochotná zabiť vlastné dieťa, čo bráni tomu, aby som zabil ja teba a ty mňa? Medzi tým nie je žiadny rozdiel. Slovensko (Matka Tereza)
Odoslané 29.1.2013 16:09 ako reakcia na Eva Vráblová.
V Spoločenstve Modlitieb matiek sa modlíme za všetky deti, aj tie, ktoré sú práve počaté v lone matiek, aj za ich mamy, samozrejme.
Kto spočíta tie milióny životov, čo sa ročne zavraždia v lone matiek na celom svete? Sú to katastrofické čísla...Prečo musíme mať zákonodarcov, ktorí nám vo svetskom práve "musia" odobriť, či sa zabiť smie, môže a konkrétne, do koľkého mesiaca?
Prečo sme verní svetským zákonom, a nie Božím?
Prečo sa dnes chovajú domáce zvieratá, domáci miláčikovia, ako sa nazývajú, miesto toho, aby sa prijali detičky? Prečo mať viac detí je dnes hanba?
Tých prečo je strašne veľa...Ale odpoveď iba jedna: Veľmi sme sa odklonili od Pána Boha. Už nie Pán požehnáva deti nám: sme to už my, ktorí mu diktujeme, kedy a koľko detí chceme...volá sa to vznešene: plánované rodičovstvo...Ak má Pán s nami iný zámer a vlastné detičky nám nepožehná, nezmierime sa s tým - rozkážeme vede, aby nám pomohla. Že sa pri tom modernom výskume ničia nové životy, embryá, ktoré majú dušu, koho to zaujíma? V popredí človeka sa stalo bohom sebectvo. A na tento neduh raz budeme zomierať opustení, sami, lebo nás nebude mať kto zaopatriť...Darmo tento svet ide v modernej technológii vpred, máme prebádaný vesmír, úplne ľahúčko sa dostaneme z jedného konca sveta na druhý - na čo je nám to všetko, keď to nebudeme mať raz komu odovzdať...Svet zomiera na nedostatok lásky. Lebo sa zabíja v lone matiek...
Odoslané 29.1.2013 19:12 ako reakcia na Anna Högerová.
Na mojom novom blogu si môžete prečítať Odpoveď z Ministerstva zdravotníctva SR k registrácii tabletiek Medabon a Mifegyne. Ďakujem za modlitby a angažovanosť v boji za počatý ľudský život! Ľudský život je hodný ochrany už pred narodením!
Odoslané 21.2.2013 13:07.
Je to v úmysloch našej modlitbovaj skupiny, nech Vám žejná Pán.
Odoslané 21.2.2013 13:17 ako reakcia na Zita Pleštinská.