« Späť

priateľstvo s Duchom Svätým

priateľstvo s Duchom Svätým

Priateľstvo s Duchom Svätým je pre mňa niečo úžasné. Je skvelé mať priateľa, ktorý mi vždy poradí dobre a vždy hovorí pravdu. Avšak to, čo ma v poslednom čase na Duchu Svätom fascinuje asi najviac, je to, že nepôsobí len vo mne, ale aj v mojich priateľoch.

 

Pred pár dňami som sa stretla s niekoľkými kamarátmi v pastorku, kde mávame naše stretká. Na konci stretka sme sa za seba navzájom modlili. 
 
Najskôr sme nemali ani tušenia za čo sa modliť, no potom sme zavolali Ducha Svätého a začali sme vnímať presné slová do konkrétnych oblastí, v ktorých to bolo potrebné. Bolo to pre mňa riadne povzbudenie! Jednoducho sme pozvali do našej modlitby Ducha Svätého a on dával dobré veci. 
 
 
Jednou z tých vecí bolo aj toto:
 
Kamarátka bola dosť nešťastná, a tak sme sa za ňu modlili. Boh jej cez nás povedal to, čo bolo pre ňu dôležité. Bolo skvelé to sledovať a hlavne byť toho súčasťou, keď Otec hovorí ku svojej dcére úplne konkrétne. smiley
 
Keby sme sa ju snažili rozveseliť a pomôcť jej hociako inak – keby to bolo bez Ducha – určite by sa to nevyrovnalo tomu, čo jej povedal Boh. Boli by to len frázy a naša ľudská múdrosť.
 
Takže je to pre mňa užasný dar, keď mám priateľov, ktorí sú citliví na Ducha. Keď mám niečo na srdci a obrátim sa na jedného zo svojich priateľov, viem, že sa mi nesnažia pomôcť len ľudskou múdrosťou, ale hľadajú múdrosť, ktorú dáva Duch. 
 
A to je skvelé!
Ďalej