« Späť

On odpovedal: "Počul som tvoj hlas v záhrade, nuž bál som sa, lebo som nahý a preto som sa skryl." Gn 3,10.

On odpovedal:

Uff konverzácia praotca Adama s Bohom nabrala obrátky.

Sotva Boh Otec stíhol stvoriť Svet a po tomto veldiele si najsť  "5 minut relaxu" už bol na Svete prvý prúser. Asi poznáte ten pocit ,ak ste si práve sadli doma do kresla a zazvoní Vám phone , že treba niečo riešiť,alebo deti vo vedlajšej miestnosti niečo spáchali.Prekrútite očami a zdvihnete sa ,aby ste prúser /ťažkosť / išli riešiť. Nuž deti rozbili kvetináč a vezmete metlu s lopatkou .Problém vyriešite ,ale ostávate mierne podráždený.

Boh Otec chcel vidieť svojích zverencov a niet ich. Vraj sa hanbia,ale prečo , ved ešte nemali dôvod. Nuž Adam /prvý/ hovorí Stvoriteľovi "nemám šaty a hanbím sa" .Adamovi pred tým nechýbali šaty ,ale naraz áno.Nuž vieme to z Biblie,ako Adam prizná farbu. To Eva /pramatka/ve spískala.

Nuž obaja zradili Božiu velkosť a Boh nedá dlho čakať so svojím hnevom.Jeho decka sa "hrali s petardou" a ona buchla.Popálili si ruky .Nuž kladiem si otázku ,ako často sa hrám s petardou ja , či každý z nás?Objavili sme svoju hriešnosť a tá nás láka.Fajčime , pijeme, ohovárame ,alebo sa úpokojujeme pohľadom na sporo odeté ženy.Nuž lákadla bežného smrteľnika prijemne do chvíle ,ak sa dostaneme do konfrontácie s Božím Zákonom.Hanbíme sa a objavujeme svoju nahotu pred Božím zrakom.

Boh vynáša nad prarodičmi súd a oni sa musia pobrať preč z VIP zony Raja.Musia makať, siať, polievať.Plodiť deti v bolestiach a nakoniec ich ich vlastné deti pochovaju do Zeme bez istoty večnosti. A to ešte netušia , že ich vlastné deti si siahnu na život. Vtedy o Kristovi nemali ani za mak šajnu.Hold tvrdý trest aj pre nás všetkých,lebo táto dedičnosť v prvom hriechu je kotvou na krku každého z nás ,až po zánik Sveta.

Zaujimavé je , že Boh povstáva zo svojho kresla po tom ,čo sa ludstvo teperilo so svojím údelom zatratencov.Nemohol sa dívať na naše trápenie .Nuž zíde z piedestálu "Samovládcu" a oblieka si človeka. Nuž starý raj už nepriniesol ,ale nádej ,že smrťou neskončilo nič,lež začína. Ako správny rodič pozametal črepinky kvetináča a upokojil plačúce dieťa.

Ako bol velký a milosrdný Stvoriteľ,ked sa obliekol do kože človeka a otvoril mu vráta do nebeského  raja.Ale nebude to zadarmo,lebo Boh pozná našu hriešnosť a vie, že pod ťarchou hriechu v hanbe kričíme " som nahý/á/".Dal nám možnosť obliecť sa,ak sa s ním uzmierime v spovedi. Zakryje našu nahotu ,ale len za podmienky ,ak si budeme vedieť priznať svoju nahotu so slovom "Pane nie som hoden,aby si vošiel pod moju strechu ,ale povedz iba slovo a duša mi uzdravie".Nuž nebojme a Bohu povedať o svojej nahote v riechu.

Ved On na nás čaká.Pán vám žehnaj.