« Späť

Komercia alebo narodenie Pána?

Ako inak - koniec októbra a my tu máme vianočné kampane.

Nemôžem nereagovať na uplynulé dni a reklamy v televízii, na bilboardoch, v novinách a v obchodoch. Opäť Vianoce! Len otvorme oči! Ešte ani Všetkých Svätých nebolo! Je to vrcholne nevkusné. Vianoce majú byť sviatkami viery, lásky, rodinnej pohody a šťastia. Čo tomu dodáva komercia? Zase len stresy, čo budem piecť, variť, aké darčeky treba nakúpiť. Kde je duchovná prípava? Prečo tak nepropagujú predvianočnú spoveď, adventné obdobie duchovnej prípavy? Pre mnohých to už nie je "in". Ale Desatoro je tu stále aktuálne. Síce som mladý, malá kvapka v oceáne, ale povedzme všetci NIE októbrovým Vianociam.
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Absolútny súhlas,ďakujem za blog,ja som ostala v šoku,keď sme vošli do hypermarketu a už je tých reklám aj plná televízia.
Odoslané 28.10.2012 23:46.
Ja som podobné zdesenie zažila už pred... už to bude pomaly 20 rokov. (Obchody plné vianočného tovaru ešte pred "dušičkami")
Ale už som sa naučila ignorovať to rok čo rok.

A teraz sa učím modliť, a ďakovať. Pán je stále s nami, aj popri týchto nerozumných praktikách tohto sveta.
Odoslané 29.10.2012 7:43.
Nemôžeme pred tým zatvárať oči. Musíme zanechať budúcej generácii jasné pohnútky pre sformovanie ich postojov, ukázať, že nám nie je ľahostajná čistota spirituality udalostí v našich životoch.
Odoslané 29.10.2012 10:20.
Nezmyselné naháňanie sa za niečim, čo človeku nijako neosoží. Je škoda si zbabrať také pekné sviatky. Reklame nejde a nikdy nepôjde o duchovno. Toto si musíme ustrážiť my.
Odoslané 29.10.2012 11:39.
Najkrajšie Vianoce, na ktoré sa v manželovej rodine dlllho spomína boli tie, kedy im kvôli kalamite vypli na pár dní prúd. Možno by sme mali aj my jednoducho vypnúť všetky možné spotrebiče a zapnúť uši a srdce jeden pre druhého a všetci pre Pána.
Odoslané 29.10.2012 15:11.