« Späť

Posledná hodina

Ľudia žijúci okolo nás stojaci tvárou v tvár Storiteľovi

Často sa zamýšľame nad rôznymi príčinami mnohých katastrôf, životných či osobných ťažkostí. Mnoho ľudí zapiera existenciu Boha, resp. neverí učeniu Cirkvi. Ale keď príde k najhoršiemu, ku komu sa obracajú s prosbou o pomoc? Väčšinou k Bohu. Prosia ho aj napriek svojim hriechom, ktoré ľutujú, ale nájdu sa aj takí, ktorí vidia Boha ako vinníka. A tu nachádzame 2 časté javy - "príležitostný kresťan" sa pod ťazobou kríža stáva praktizujúcim kresťanom, avšak niektorí sa zapýria a svoj kríž si ťahajú bez pomoci a snažia sa všetko hodiť na Stvoriteľa. Keď už ani my sami nedokážeme zmeniť myseľ takého, ktorý tápe v tmách, zostáva nám modlitba. Preto sa treba modliť aj za šťastnú hodinu smrti, pretože nikdy nevieme, či daná osoba oľutovala, alebo nie. My to nevieme, ale Boh áno - "...lebo Bohu nič nie je nemožné." (Lk 1, 37) Skúsme sa zamyslieť nad svojimi blízkymi. Verím, že každému príde na um aspoň jeden člen rodiny.
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Jer 32,27 "Hľa, ja som Pán, Boh každého tvora; či je mne nejaká vec nemožná?
Odoslané 29.9.2012 13:50.
Vďaka! Veľmi dôležitá záležitosť! Po celom svete v tomto momente zomiera mnoho mnoho ľudí!!! Preto sa kresťania v minulosti modlili a modlia sa aj dnes za dobrú hodinu smrti. Dnes je táto modlitba aktuálna ako nikdy predtým! Veď nikto z nás, ani ja sama neviem ani dňa ani hodiny!!! ko hovorili svätí - aké hrozné je ocitnúť sa pred Bohom sudcom!!! Každý sám si má klásť otázku: je môj život svätý??? Mám v sebe hriech??? hriech žije v človeku do psledného dňa jeho pozemského života!!! Sviatosť zmierenia je neodmysliteľná súčasť života kresťana! Skutočná, pravá ľútosť nad ososbným hriechom voči Bohu a ľuďom, skutočné obrátenie sa celým srdcom k Bohu sú jedinou zárukou spasenia kresťana!
Odoslané 29.9.2012 18:41.
A nie len za blížnych z rodiny...! Za seba! A za všetkých ľudí! Musíme si rozšíriť obzor na celú ľudskú rodinu! Veď je toľko ľudí, ktorí sa nikdy nemodlia a nikdy nepoznali Boha! No tí, ktorí Poznali Boha, majú zodpovednosť aj za neveriacich bratov a sestry. Preto sa modlime za seba, za blízkych blížnych a za všetkých neveriacich a neverných!
Odoslané 29.9.2012 18:45.
Patrik, chcela som požiadať o priateľstvo, ale nedá sa na tvojej stránke:o)
Odoslané 29.9.2012 18:50.