« Späť

...prečo Boh stvoril človeka?

Túto otázku s veľkou obľubou dáva svojim návštevám takmer 91 ročný akademický maliar Ladislav Záborský.

 S veľkou láskou  si rád vypočuje odpovede. Trpezlivo počúva, sleduje snahu zodpovedať čo najlepšie.

A nakoniec sám zaklincuje to ticho, kedy už nikoho nič nenapadá svojim vlastným zdôvodnením.

Iste ste zvedaví  na jeho múdrosť, ale najprv sa potrápme  a popasujme s odpoveďami my.

 

Prečo, podľa teba,  Boh stvoril človeka?

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Jarmila Semanová
Nuž lebo Láska sa dáva ... a poznám aj odpoveď akad.maliara majstra Záborského ... no neprezradím ju zatiaľ.
Odoslané 19.11.2011 15:52.
Moje dcéry odpovedali:
- lebo sa nudil
- lebo nemal kamarátov
emoticon
Odoslané 19.11.2011 17:28.
To vie len Boh prečo nás stvoril. Načo tu dávate takéto kadejaké otázky vôbec? A načo tu Jarmila ty píšeš niečo, keď sám vieš čo ten dedo hovorí. Si mohla rovno to napísať bez toho, že by si napísala, že to on hovorí. Mne tu preskočí z vás, či mozog mi zamrzne totálne. Juj
Odoslané 19.11.2011 22:15.
Jarmila Semanová
Mirko,

prosím Ťa o elementárnu úctu k šedinám akad.maliara.
Odoslané 20.11.2011 11:04 ako reakcia na Miroslav Čonka.
A čo keď je plešatý? Veď ja som ho ani nikdy nevidel, nikdy som s ním nehovoril, nikdy som s ním si nepísal Jarmilka. Pre mňa to je proste dedo jak každý dedo a už v tom jeho veku by som skorej rozmýšľal nad tým, kde budem ležať než nad takým niečim, že prečo nás Boh stvoril. Však onedlho sa bude môcť s ním sám porozprávať, že prečo. Mňa takéto otázky znervózňujú jednoducho.
Odoslané 20.11.2011 13:55 ako reakcia na Jarmila Semanová.
Miroslav, rozosmial si ma,
neide až tak o odpoveď, ale o to, aby sme sa zamysleli, každý za seba. Prečo ma stvoril Boh?
Majster Záborský je v jeho takmer 91 rokoch stále činný a maľuje nádherné obrazy. Mnohé z nich máš na obaloch kníh ktoré čítaš. Napr. Elias Vella na slovensku vychádza s jeho obrazmi na obaloch....
Pán Záborský bol v base za komančov a na samotke pol roka kde nemohol nič iba stáť a chodiť... považuje to za svoje najkrajšie duchovné cvičenia, ktoré mu dával sám Duch svatý.písal básne na dno cínového lavora ktoré namydlil a zúbkom z hrebeńa do mydla vyryl básne a denne si ich opakoval aby raz ich mohol zapísať na papier... stretnutie s ním je dotyk neba na zemi, A jeho Do videnia v nebi je tak nákazlivé....
Miroslav, nie je dedo ako dedo.
Majster Záborský vie kde bude ležať jeho telo, ale jeho duša cvála do neba nielen na jeho obrazoch....
Odoslané 20.11.2011 14:25 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Je múdrosťou tých, čo prichádzajú, aby sa nechali poučiť tými, čo majú toho už veľa za sebou. Je na každom, či bude robiť vlastné chyby alebo sa poučí z iných. Je na každom, aby využil alebo premrhal to, k čomu dospeli tí pred ním.
Nedá mi nevyužiť moje priateľstvo s týmto velikánom pera, štetca, ducha aby som si ho nechala iba pre seba.
Mne stačí dvihnúť telefon, alebo jednoducho zazvoniť pri jeho dverách, ale túto možnosť nemajú všetci. Rada by som sprostredkovala všetkým osobné stretnutie s týmto skúšaným a v ohni prekaleným klenotom. Ešte je čas. Ešte je medzi nami, ešte mu slúži pamäť, ešte mu žiaria modré oči- studničky duše, ktoré okolo seba rozdávajú Ježišovo svetlo.
Maliar svetla, ešte je tu.
Odoslané 20.11.2011 14:33.
List Kolosanom 1,16 a teda samotný apoštol Pavol píše, že človek bol stvorený pre Boha ako všetko ostatné. Takže sme stvorený pre Boha. Prečo Boh stvoril človeka? Lebo to tak chcel. Stvoril ho pre seba. Má miliardy miliard anjelov v nebi, ktorí tu boli už dávno pred človekom, ako píše Job 38:4 a spievali anjeli, keď tvoril zem a prizerali sa.
Odoslané 21.11.2011 21:51 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Ja som sa nezaoberala tým, prečo by Boh mohol chchieť ,aby som bola ja na svete. Až majster Záborský sa ma to spýtal. Preto táto otázka je u mňa úzko spojená s ním. On ma prinútil sa zamyslieť. A dobre urobil.
Bože prečo ty chceš, aby som bola ja? Aby bol Miroslav Čonka?Aby bol Tomáš Kuník, Martin Lojek, Zuzana Komendová, Jarmila Semanová, 7 miliárd ľudí?
Načo sme ti my dobrí? Na čo ti boli dobrí tí , čo žili a už umreli? Bože, načo ti je človek? Prečo si ho chcel? Načo ho potrebuješ?
Odoslané 22.11.2011 10:25 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Boh človeka nepotrebuje. Človek nepridáva nič Bohu a ani Bohu nemôže dať nič, čo by už sám nemal. Nepotrebuje naše chvály, nepotrebuje naše vďaky, Boh nepotrebuje od nás nič. Proste nás chcel stvoriť, tak nás stvoril. A vôbec byť tu človekom na zemi to je za trest. Celý tento život je za trest. Sme od Boha odlúčení vo vyhnanstve a tak to vyzerá.
Odoslané 22.11.2011 13:59 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Miroslav, predstav si, že Boh človeka potrebuje. Boh nerobí veci polovičaté, nedokončené.
Ak stvoril človeka, a povedal že to bolo veľmi dobré. Tak ja mu verím, že to je veľmi dobré. Pre človeka i pre Boha.
Máš , Miroslav, právo na svoj názor. Neberiem ti ho.
Ja Boha denne stretávam. V sviatostiach, v ľuďoch.
Ak by si Miroslav zhromaždil všetky vlastnosti Boha, aký je, našiel by si jednu jedinú, ktorú nemal Boh na kom uplatňovať. A presne na to potrebuje človeka.
Boh je všemohúci a pritom potrebuje človeka!!! To nie je normálne! Nepochopiteľné. Aj taký je náš Boh.
Dokonalý a k svojej dokonalosti nás potrebujeeee
Odoslané 22.11.2011 14:38 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Jarmila Semanová
Za trest? Mirko, toto je Tvoje presvedčenie?
Odoslané 22.11.2011 14:40 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Je to za trest Jarmila. Si prečítaj knihu Genezis. Človek bol vyhnaný z raja za trest hriechu. Tento život tu je za trest. Keby nebol, žili by sme v raji s Bohom. Ale nežijeme, zomierame, trpíme, nenávidíme sa. Toto všetko je za trest. Ano krstom zmývame hriechy, dostávame Ducha Svätého, ale stále ostávame tu vo vyhnanstve a stále zomierame. Máme však vieru a nádej na spásu byť raz opäť s Bohom. Toto tu je za trest.
Odoslané 22.11.2011 15:23 ako reakcia na Jarmila Semanová.
Jarmila Semanová
Odoslané 22.11.2011 15:27 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Dejiny spásy budú zakončené až druhým príchodom Pána Ježiša, v plnej sláve a v moci. Keď nastane posledný súd a bude nový Jeruzalem, kde bude strom života a každý mesiac rodiť ovocie. A už nikto z nás toto nepozná viac, čo poznáme teraz.
Odoslané 22.11.2011 15:31 ako reakcia na Jarmila Semanová.
Jarmila Semanová
A čo Ježiš a Jeho dokonalá a dokonaná obeta?
Odoslané 22.11.2011 15:41 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Však ty nečítaš vôbec čo píšem? Však píšem o Ježišovi. On nás vykúpil a dal nám možnosť spásy a byť nakoniec v spoločenstve s Bohom. Toto evanjelium sa musí hlásať všetkým národom po celej zemi. On odišiel pripraviť miesto tým, čo uverili a dali sa pokrstiť. S jeho návratom v plnej sile a moci sa celá Zem obnoví. Teraz žijeme vždy ešte v starom svete, i keď už máme nádej byť opäť v spoločenstve s Bohom ako prvý ľudia boli. Potom vznikne noá Zem a nové nebo a už nič z toho čo je tu nebude. Už nebude smrť ani utrpenie, bude zotretá každá slza. Zatiaľ žijeme stále vo vyhnanstve, na zemi, kde stále má moc smrť a utrpenie, ale tie už len dočasne. Pán Ježiš povedal, že príde skoro. V nebi je tisíc rokov ako jeden deň. Takže Pán Ježiš je v podstate preč dva dni emoticon
Odoslané 22.11.2011 15:49 ako reakcia na Jarmila Semanová.
Jarmila Semanová
A predsa si presvedčený, že my si tu teraz odpykávame trest?
Odoslané 22.11.2011 15:55 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Keby nebolo pádu človeka, nikdy by sme toto nemuseli poznať. Život na tejto zemi je naozaj trestom pre človeka. Aj keď sme v krste dostali milosť hriech premáhať, aj tak koľko raz človek hriechu podľahne? Kto je spravodlivý bez jediného hriechu? Chodíme na spoveď aby sme obnovovali v sebe Božiu milosť. Nebolo by potrebné spovedi, ak by už hriech nebol. Ale hriech je tu stále. Celá naša spravodlivosť je len v Ježišovi Kristovi a v našej viere a dôvere v neho. Takže stále žijeme v tomto svete, ktorý je za trest, ináč už by sme boli v raji a nepoznali hriech ani smrť, ani utrpenie.
Odoslané 22.11.2011 16:07 ako reakcia na Jarmila Semanová.
Podľa mňa, Boh stvoril človeka pre naplnenie túžby svojho srdca. Mal túžbu stvoriť bytosť jemu podobnú, aby tak ako vládne On v nebi, vládol človek, naplnený Božským životom na zemi.
Odoslané 22.11.2011 16:33.
Ukazujem 1 - 20 z 51 výsledkov.
z 3