« Späť

...ako som objavila Otče náš

Je to tak, ten svet nás tak pohlcuje, a my sme si zvykli toľko vecí vykonávať  mechanicky, bez rozmýšľania, že sa to často prenáša zo " sveta" aj do nášho duchovna.

Rýchlosť, stres, časová tieseň, robenie tisícich vecí naraz.... ktorá mamka to nepozná? Ak na vás volá naraz iba z troch strán niekto :Mamiiiiiiiiiiii..., mami, ja toto potrebujem zajtra do školy,.... kde si mi dala tie peniaze na angličtinu??? cítim sa ako v raji, lebo to je " iba" z troch strán a nie z piatich ako zvyčajne. ( chýba ešte Mamíííííííííííííííííí utireť dupuuuuuuuu, a niečo prozaickejšie ako :... som hladný, máme niečo dobré?... čo si dnes varila?

 

Večer pred spaním, keď dovymýšľam x-tú rpzprávku o prasiatku Qvídovi, o jeho narodeninovom vankúšiku v tvare prasiatka a o Aničke ktorá sa o Qvída stará, nasleduje modlitba s našou "nateraz" najmladšou.

Pár dní sme spmaľovali, aby sa z uháňajúceho Otčenáša, stalo niečo zrozumitieľnejšieho, až sme spomalili natoľko, že raz sme si ho urobili tak "deravým", že p o každom slovnom spojení, sme si vysvetľovali čo ktoré slová znamenajú. Ako to chápe 5 ročné dieťa a ako to chápe jeho 8 krát a niečo staršia mama. A vtedy to prišlo. Akoby sa mi v hlave rozsvietilo. Zistila som, že v Otčenáši je všetko!!!!

...dôvernosť, jednota, chvála,nádej, láska,viera,odpustenie, prosba, ... určite tam toho nájdete ešte oveľa viac.

A naskočilo mi v hlave : Buďte ako deti!

Vďaka dieťaťu, ktoré si nám požehnal, Pane, objavujem Otca.

Vďaka, Otče, za tento OBJAV!

 

Predchádzajúci
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Nuž Otčenáš je samozrejme hlboka modlitba nad ktorou sa dá tiež dosť rozjímať. Učiteľ cirkvi z ktorého sa dnes učia dosť kňazi v seminároch, sv. Augustín veľmi rád kázal a vysvetľoval túto modlitbu. Je v nej naozaj všetko. Palec hore! Pekný príspevok.
Odoslané 18.10.2011 19:44.
vďaka Miroslav ( ozaj, mám otca Miroslava, brata Miroslava aj syna Miroslava!)
Odoslané 19.10.2011 18:59 ako reakcia na Miroslav Čonka.