« Späť

Vzťahy

      Vzťahy sú úžasné. Sú tou najdôležitejšou súčasťou nášho života - naše vzťahy s rodičmi, priateľom, priateľkou, manželom alebo manželkou, deťmi, vnúčatami, atď.

      Kresťanstvo je viac než o pravidlách.  V prvom rade je najmä o vzťahoch. Je o najdôležitejšom vzťahu zo všetkých : o našom vzťahu s Bohom, ktorý nás stvoril. Ježiš povedal, že prvé a najväčšie prikázanie je milovať Boha. Druhé je milovať svojho blížneho. Takže je aj o našich vzťahoch s ostatnými ľuďmi.

      Ty a ja sme boli stvorení pre život vo vzťahu s Bohom. A kým nenájdeme tento vzťah, niečo nám v našich životoch bude chýbať. A ako dôsledok toho si často uvedomujeme určitú prázdnotu.

      Ľudia skúšajú túto prázdnotu vyplniť rôznym spôsobom. Niektorí sa pokúšajú preklenúť túto priepasť peniazmi, tie však nemajú schopnosť uspokojiť človeka. Iní skúšajú drogy alebo nadmerné požívanie alkoholu, prípadne sexuálnu promiskuitu. Alebo ďalší sa snažia tvrdo pracovať, oddávajú sa športu, prípadne vyhľadávajú úspech. Na tom by ešte nebolo nič zlé, ale neuspokojí ten hlad hlboko vo vnútri každej ľudskej bytosti.

      Aj ten najhlbší medziľudký vzťah, čo ako krásny by bol, samotný nenasýti ten hlad hlboko vnútri každej ľudskej bytosti. Nič nepreklenie túto priepasť, iba vzťah s Bohom, pre ktorý sme boli stvorení.

     Ježiš povedal :"Ja som chlieb života" (Jn6,35). On je jediný, kto môže nasýtiť náš hlad, pretože on je ten, skrze ktorého sa môže náš vzťah s Bohom obnoviť.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Jarmila Semanová
Áno, Majka. Poďme teda bližšie poznávať Ježiša, Jeho Srdce. Veď ako sa dá tvoriť vzťah s niekým, koho nepoznáme?

Z čoho mal Ježiš radosť? Kedy bol šťastný? Spokojný? O čo Mu vlastne išlo?
Čo Ho hnevalo? Kedy bol zarmútený? Z čoho a kedy sa tešil? Kedy bol smutný? Kvôli čomu plakal? ( Odpovedať s uvedením súradníc z evanjelií. )
Odoslané 8.11.2011 20:39.
Jarmila Semanová
Návod na poznávanie Ježišovho Srdca: http://www.tvlux.sk/archiv/play/1316
Odoslané 9.11.2011 11:10 ako reakcia na Jarmila Semanová.