« Späť

Priateľstvo s Duchom Svätým

...lebo Božia láska je rozliata v našich srdciach skrze Ducha Svätého, ktorého sme dostali...

Týmito riadkami vám chcem povedať, že Duch Svätý je nádherná sloboda a my v Ňom môžeme byť slobodní! Som v Ňom slobodná... Uvoľňuje vo mne svoju radosť a ja mám chuť vybehnúť a tancovať na lúke plnej kvetín a poľnej trávy. Tancovať pre môjho tanečníka. Možno si poviete, že je to trošku romantická predstava, ale prezradím vám, že Duch Svätý vás najlepšie pozná, čo znamená, že môže byť aj romantik. Keď stojím na vrchole hôr a navôkol vidím Jeho dotyk, keď sa prechádzam ulicou nášho mesta, v mojej rodine, v spoločenstve, v škole, jednoducho tam kde som, môžem prežívať slobodu, ktorú dáva... Preniká ma radosťou, pokojom a nadprirodzenou láskou k druhým. Môj pozemský otec mi občas hovorí, že niekedy žiarim viac, ako ,,obrazovka televízora“ smiley 

Keď by som sa mala vrátiť na začiatok, Jeho slobodu som si neuvedomovala, nemala som ju. Bola som príliš zameraná na seba, a tak boli moje ruky plné a nedokázali prijať to, čo mi chcel Nebeský Otec dať. Tápala som vo svojich problémoch a nevedela som sa pozrieť na svet Jeho pohľadom. No Otec si postupne lámal moje srdce, až som mu dovolila zlomiť ho úplne. Odovzdala som mu všetko. A vtedy prišiel so svojou slobodou a ja som si začala oveľa viac uvedomovať pôsobenie a vedenie Ducha Svätého v mojom živote.

On je mojím Učiteľom, ktorý ma učí vidieť každodenné zázraky a moja duša sa raduje, keď vidí ako koná. Uzdravuje, potešuje, dáva radosť, pokoj a smiech, dáva sa poznať ... Učí ma modliť sa, prekvapuje ma svojou veľkosťou i jednoduchými maličkosťami dňa.

Keď nechápem tomu, čo sa deje, ubezpečuje ma, že On vie čo robí. Je mojou istotou, ktorá ma vedie. Postupne ma učí kráčať, pričom si občas pripadám ako malé dievčatko, ktoré robí prvé krôčky a ktoré pevne drží a vedie mocná ruka jeho Tvorcu. A keď spadne a plače, pričom si myslí, že ju nechal ,,samú“ , On ju zdvíha zo zeme, objíma ju, plače s ňou a rozžiaruje úsmev v jej očiach.

Presne tak mi to pripadá aj keď som na púšti a cítim sa sama. On prichádza so svojím uistením a ja si uvedomujem, že je so mnou. Veď predsa vo mne prebýva. Som Jeho chrámom. Keď plačem, plače so mnou. Keď sa radujem, raduje sa tiež. Vidí moju bolesť a prichádza ako Tešiteľ. Viete, púšť je plodným miestom, v ktorej náš Ocko tvorí niečo nové.

Túžme po vzťahu s Duchom Svätým, veď On po nás takmer žiarlivo túži...  Nebojme sa pozvať ho do každej oblasti nášho života, odovzdať mu úplne všetko a stať sa nositeľmi Jeho prítomnosti.  

 

Duchu Svätý, moja duša je smädná po Tebe. Prichádzaj a rozpáľ vo mne ešte viac svoj oheň.

 

Predchádzajúci