« Späť

Nenávidím ho!

Nenávidím ho!

Je jedna vec, ktorú z celého srdca nenávidím...

Je to ALKOHOL!

To, čo na ňom tak nenávidím sú jeho ničivé účinky, aké má na človeka.

Najhoršie na ňom je to, že neničí len tých, čo ho požívajú ale omnoho viac ničí tých, ktorí s týmito ľuďmi žijú :(

Tento blog nepíšem len tak, ale žiaľ z vlastnej skúsenosti. Pil môj starý otec, pije môj otec a môjho strýka pripravil alkohol o život.

Pre rodinu s alkoholikom je život peklom a najviac trpia deti.

Myslím si, že týmto ľuďom a rodinám môže pomôcť len jediné - Boh - a preto vás prosím v mene takto zasiahnutých ľudí a rodín o modlitby.

Ponúkam aj jeden návrh na modlitbu od bl. Matky Terezy:

Môj Boh a Pán, daj opilcom oči schopné vidieť zlo, ktoré je v pití.

Zobuď ich, aby si uvedomili deštrukciu, ktorú spôsobujú sebe, svojej rodine, svojmu domu a svojej práci.

Daj, Pane, aby boli striedmi, aby videli,

že tvoja láska a tvoje pochopeni im dajú oveľa väčšiu lásku a oveľa bohatší život,

ako by im mola poskytnúť fľaša alkoholu.

Amen.

A ešte niečo, možno si myslíte, že to už preháňam, ale úprimne vám poviem, že neznášam alkohol na základe skúseností tak veľmi, že by som si s ním ani nepripila a nikdy by som niekomu ako darček nekúpila fľašu alkoholu!

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Bohatší život? To nikto nevidí, že fľaška znamená útek pred životom, aký nič neponúka? Život s alkoholikom je strašný... no to je. Najmä keď rodičia pijú a aj súrodenci...
Odoslané 6.6.2012 19:14.
Súhlasím s tebou Mária, ja som sa tiež rozhodla už veľmi dávno nenosiť to zlo (alkohol!) na návštevu, skúsila som priniesť štanglu salámy, poviem ti, že reakcie boli rôzne, ale teraz už je to v pohode, každy kto ma pozná vie, že u mňa to funguje takto.
Odoslané 7.6.2012 7:53.
Alkoholizmus, choroba ako iné choroby, je liečiteľný. Rozdiel je len v tom, že túto chorobu nevedia lekári vyliečiť, môžu len nejakým spôsobom pomôcť človeku. Uzdraviť môže jedine Boh, ale človek musí chcieť. Ľudia, ktorí nadmierne pijú alkohol, rozprávajú, že pijú preto,...lebo...manželka..., deti...,majú nedostatok financií, sú bez práce, alebo mnoho iných dôvodov, ktoré si ani nevieme predstaviť, aké si nájdu ľudia závislí od alkoholu. Niektorí zase hovoria, že nevedia, prečo pijú. Veľmi by som chcela, aby sa ľudia Božou pomocou vyslobodili s okov diabla, preto aj držím pôst od alkoholu za ľudí, ktorí veľmi pijú. Obetovala som môj pôst Pánovi, aby ho použil pre toho, kto to potrebuje. Takíto ľudia sú nešťastní, vidia len samé negatíva okolo seba. Keby sa tak zamysleli nad sebou a porozmýšľali. Určite si myslia, že sú sami, že ich nikto nemá rád, nevedia si odpustiť a ani druhému. A práve tu si myslím, že je najväčší problém. Majú nedostatok lásky a nevedia odpustiť. Takýmto ľuďom treba neustále rozprávať, že ich nadovšetko, bezpodmienečne a osobne miluje Boh. Len ľudia, ktorí poznajú a pochopia túto Božiu lásku, môžu byť uzdravení. Aby sa mohla prelomiť okova Zlého, ktorý vo svojom zovretí drží človeka bez lásky, sa naozaj treba veľa modliť a držať pôst. Lebo len toto dokáže oslobodiť človeka od závislosti na alkohole.A keď pozná, že je Božie milované dieťa, naučí sa odpustiť sebe a blížnemu, nemusí viac znepríjemňovať život svojim blízkym.
Odoslané 7.6.2012 12:51.
Ano .Plne suhlasim s autorom,kde sa spomína , že Alkohol ničí nielen toho "hriešnika",ale je aj za rozpadom mnoho vzťahov.Kde jeho dôsledkom sa rozišli celé rodiny.Kde šofér usmrtil nevinných ľudí a mohli by sme menovať. Dovolim si ale maličko zakontrovať.Som diabetik a dávam si 7 čkové pivo .Nakolko mám "hadie trávenie" , tak mi to pomáha k lepšiemu tráveniu a negácií akumulácie hladiny cukru v krvi.Teda je mi osožné už viac rokov. Nie som alkoholik.

U našich na dedine si starší Pán dáva ráno "panáčka" a ide pracovať.Nebol nikdy pod parou a tiež rovnako hovorí, o tom , že ma lepšie trávenie.Moja diabetologička mi to jedno pivo schvalila ,ako učelovú vec.Nuž každá minca ma dve strany.

Zásadný problém vidím v osobnej sile jedinca usporiadať si vo veci jasný poriadok a otázka vôle a tá hraje v tomto probléme zásadnu vec.

Dalšia vec je , že z akého dôvodu niekto neprimerane užíva alkohol.Poznám dve manželstva ,ktoré už žial nie su. Na jednej strane vidíme "amorálneho alkoholika" a ten na prvý pohľad ruinuje rodinu.Nuž podme ho odsudiť ,lebo...,lebo...,lebo... je ochlast.

Manželka pochádzala z rodiny ,kde Matka sediaca pri telenovele sa ani neunúvala manžela povšimnuť si. On sa aj prihovoril ,ale to bolo ,ako hádzanie hrachu o stenu.

Tento odmietavý postup manželky ho deprimoval. Svokor postupom odchadzal z bytu ,lebo bol doma "okašlaný".Išiel do Pubu, kde sa stretol s "kamošmi" od tepleho pramena a táto "tiež skupina bratov" ho vypočula.Nuž aj tu má vec trochu širší záber.

Niekto ma tak slabu vôlu , že sa nevie vysporiadať s ťažkosťou inak ,ako ked si sadne na 4, či 10 pív. Pritom mu chýba obyčajné ľudské pochopenie a základna úcta.A iste by skončil na 1 pive a to ešte nikomu neublížilo, teda mne určite nie a priznám sa , že mal som posledné epizody života velmi turbulentné. Manželka odišla za iným , utajila mi dieťa s týmto jej amantom.Mám z toho diabetes ,lebo som mal v ťahu nervy.A slopať som nepotreboval.Oporou mi bol a je Boh ,lebo ani ľudia z našho v " spoločenstva Cirkvi nechceli vidieť moje ťažkosti.

Ale nikdy som nevidel dôvod utopiť to v Alkohole.

Ale sme rôzny a nie každy sa vysporiadava so životom priebežne.Nuž skorej ,ako začneme konštatovať , že hen ALKOHOLIK A DEFRAUDANT RODINY, tak skusme sa pozrieť aj na seba , či nemôžme spraviť podstatne viac,ako len odsudiť Alkoholika.Možno by stačilo poznať bolesť Nešťastníka.
Odoslané 7.6.2012 18:33.
Alkohol nie je zlý ani dobrý... Je ako každý živel: dobrý sluha, zlý pán. Celé je to o človekovi...
Odoslané 7.6.2012 20:36.