« Späť

Biblický víkend - Ježiš nás učí modlitbe v evanjeliách (23.-24.11. 2024)

Biblický víkend - Ježiš nás učí modlitbe v evanjeliách (23.-24.11. 2024)

V nedeľu Božieho slova pápež František vyhlásil Rok modlitby v rámci prípravy na Jubilejný rok 2025. Preto sme sa rozhodli pripraviť Biblický víkend na tému: Ježiš nás učí modlitbe v evanjeliách. Témou nás bude sprevádzať biblista a pedagóg na KU v Ružomberku doc. Branislav Kľuska.

Počas „biblického víkendu“ sa prostredníctvom evanjeliových textov budeme učiť od Ježiša, ako sa modliť. V Evanjeliu podľa Lukáša za Ježišom prichádzajú jeho učeníci s prosbou: „Pane, nauč nás modliť sa...“ (Lk 11,1). Táto prosba dokazuje, že schopnosť  modliť sa je kľúčová pre Ježišovho učeníka. Tí, ktorí ho sprevádzali, ktorí videli, ako sa modlí, ktorí počúvali jeho slová modlitby, rozoznali, že ak chcú byť jeho pravými učeníkmi, musia sa naučiť modliť sa. Zároveň v Ježišovi rozpoznávajú učiteľa modlitby. Počas biblického víkendu sa prostredníctvom čítania a interpretácie evanjeliových textov budeme učiť modliť sa od Ježiša. Budeme najskôr čítať evanjeliové texty, ktoré svedčia o Ježišovej modlitbe a následne budeme sa snažiť čo najhlbšie pochopiť posolstvo modlitby „Otče náš...“, ktorú Ježiš predkladá svojim učeníkom ako pravý vzor modlitby.

Registrácia na Biblický víkend je spustená.

Môžete sa prihlásiť pomocou QR kódu alebo na odkaze: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXDLjALUqVujggZkoa_krSNfHpSWXYn5U5v2i27nUhDR0B1g/viewform

Miesto: Badín - Dom Xaver pri Banskej Bystrici.

Viac info na webe: https://kbd.sk/3524-2/

Registrácia možná do 17.11. 2024!

Tešíme sa na vás. 

Za KBD pripravil Jozef Púček v spolupráci s Branislavom Kľuskom

Ďalej