« Späť

Biblický víkend 21.-23.6. 2024 - Kráčanie s Markom

Biblický víkend 21.-23.6. 2024 - Kráčanie s Markom

Tento liturgický rok čítame Markovo evanjelium. Pridajte sa k nám, aby sme v tomto "kráčaní s Markom" lepšie rozumeli a žili to, čo nám evanjelium v liturgii predkladá.

Katolícke biblické dielo na Slovensku pripravuje pre milovníkov Svätého písma Biblický víkend na tému: „Kráčanie s Markom“.

Evanjelium podľa Marka nás sprevádza v nedele súčasného liturgického roka a preto aj na najbližšom Biblickom víkende strávime chvíle v jeho spoločnosti.

Najprv spoznáme pravdepodobné okolnosti jeho vzniku, zamyslíme sa nad tým, kto by mohol byť jeho autorom a aké sú jeho osobitosti. Následne sa pustíme do čítania vybraných častí tohto evanjelia a budeme sledovať, ako autor rozvíja svoje myšlienky, aké sú jeho dôrazy a „červené nite“ jeho rozprávania a ako a prečo skladá k sebe jednotlivé príbehy a reči. Stretnutie bude doplnené aj o workshopy, na ktorých sa účastníci budú učiť ako pracovať s biblickým textom a budú si to môcť aj sami vyskúšať.

Prednášajúci je biblista a kňaz v UPC Košice, zároveň člen Centra pre štúdium biblického a blízkovýchodného sveta Matúš Imrich, ktorý nás bude sprevádzať svojím slovom počas Biblického víkendu v Badíne v Dome Xaver pri Banskej Bystrici.

Biblický víkend je plánovaný v termíne 21.-23.6. 2024. Viac informácií a prihlasovací formulár nájdete na webe KBD: https://kbd.sk/3524-2/

Videopozvánka prednášajúceho: Biblický víkend: Kráčanie s Markom 21.-23.6. 2024 Badín (youtube.com)

Tešíme sa na vás!

Za KBD pripravil Jozef Púček

Predchádzajúci