Dianie vo farnosti

« Späť

Deň rodiny 2024 - pozvánka

Základné info na plagáte, viac info v texte.

Po roku opäť pozývame všetky rodiny na Deň rodiny. Mimoriadne obľúbené rodinné podujatie sa uskutoční v nedeľu 16. júna. Hlavným bodom podujatia bude svätá omša za rodiny o 8:30 v kostole. Do úmyslu svätej omše budú zahrnuté aj konkrétne úmysly, ktoré počas týždňa pred Dňom rodiny bude možné vhodiť do označenej krabičky vzadu v kostole. Tento rok chceme predovšetkým ďakovať za dobrodenia, ktorých sa dostalo našim rodinám.
 
Poobede bude podujatie pokračovať na Antušákovke pri soche Sedembolestnej Panny Márie. Registrácia rodín bude prebiehať od 13:00 do 15:00 na ceste vedúcej ku kaplnke (za poslednými domami). Pre registrované rodiny budú už cestou na kopec pripravené stanovištia. V okolí kaplnky Sedembolestnej Panny Márie bude pokračovať športovo-zábavný program pre rodiny. Pripravená je opekačka a množstvo obľúbených atrakcií ako jazda na koni, maľovanie na tvár, program v réžii dobrovoľných hasičov a iné. Je potrebné si priniesť deku, vodu a vlastné poháre na
pitie, otcovia nech si pribalia i nožík.
 
Žiadame, aby účastníci pokiaľ možno prišli peši alebo bicyklami. Tí, ktorí nutne potrebujú prísť autom, nech na parkovanie využijú parkovisko pri cintoríne alebo v okolí mosta, tak, aby pri parkovaní pozdĺž cesty nezasahovali do súkromných pozemkov. Prejazd ku kaplnke bude povolený len organizátorom a tiež seniorom na elektrických vozíkoch.
 
V prípade, ak by kvôli nepriaznivému počasiu došlo k preloženiu podujatia, budú o tom organizátori včas informovať.
 
Celoslovenskou témou už 16. ročníka Dňa rodiny je “Stojí to za to!” Jeho cieľom je povzbudzovať k odvahe a ochote zakladať si rodiny a budovať v nich láskyplné vzťahy napriek výzvam, ktorým ich členovia neraz čelia. Deň rodiny propaguje jednu z najdôležitejších hodnôt. Stojí za to žiť tak, aby v rodinách vyrastali zrelé osobnosti, schopné byť pre svoje okolie prínosom. Veríme, že aj novotský deň rodiny bude časom, kde sa rodiny našej farnosti navzájom povzbudia v tomto úsilí. A najmä, že každá zúčastnená rodina odíde domov o čosi pevnejšie primknutá k sebe navzájom. Neváhajte a príďte stráviť pekný čas so svojimi najdrahšími, bude to stáť za to!
 
Tešíme sa na Vás
 
organizačný tím

 

 

 

 

 

počítadlo

nahlasenie zneuzivania

Výveska

Fotky z prvého sv. prijímania si rodičia môžu vyzdvihnúť v sakristií po sv. omšiach od zajtra do budúcej nedele. 

 

na DNI rodiny sa našiel kľúč. Je na fare a čaká na svojho majiteľa. 

 

info k birmovke

 

 

FARNIK 30

pre Vás s láskou pripravujeme

FARNIK 29

FARNIK 28

FARNIK 27

FARNIK 26

FARNIK 25

FARNIK 24

FARNIK 23

FARNIK 22

FARNIK 21

FARNIK 20

 

Archív časopisu FARNIK

 

Zodpovednosť za obsah:

SH - autor tohto textu je Štefan Hrbček, farár v Novoti

AM -  autor tohto textu je Anton Melega, farský vikár v Novoti

 

 

2023 až 2024 BR -autor tohto textu je Blažej Raška, kaplán v Novoti

2019 až 2023 RH - autor tohto textu je Rastislav Hanečák, kaplán v Novoti

 

články od iných autorov sú podpísané menom a priezviskom, alebo organizáciou, ktorá informáciu odovzdala.

Pri prevzatých textoch je uvedený zdroj a prípadná redakčná úprava.