« Späť

Máme problém s prijímaním!

Máme problém s prijímaním!

Veľa ľudí nedokáže prijať dary ktoré nám ostatní dávajú. Keď nám niekto ponúkne koláč tak ho odmietneme, lebo máme pocit, že si to nezaslúžime. Prečo je to také ťažké?

     Ja som preto odmietala dary lebo som chcela byť slušná, ale potom som bola ukrátená o ten krásny pocit byť obdarovaná. Teraz som si uvedomila, že nielen sebe som odopierala potešenie ale aj tým ľuďom, ktorí mi chceli niečo podarovať.

     My ľudia (hlavne veriaci) radi obdarúvame druhých. Vyjadrujeme im tým našu lásku. Máme z toho radosť keď vidíme potešenie z toho, že sme niekoho obdarovali.
     Túto vlastnosť do nás vložil náš Boh. My sme boli stvorení na obraz jeho krásy a lásky. Dal nám dar obdarovania.....

     Jedného dňa asi pred dvoma mesiacmi mi nejaký bezdomovec daroval gaštan. Lebo ma videl, že ich zbieram zo zeme a ukladám si ich do tašky. Bol to krásny pocit. Ako ma mohol cudzí človek obdarovať? Veď ma ani nepozná, a predsa som mu stále za to aby ku mne prišiel a dal mi malý gaštan. Podal mi ho a povedal, že ma videl ako zbieram gaštany a preto mi aj on chcel trochu pomôcť. Zobrala som si ho s úprimným úsmevom. Dokázala som povedať iba ĎAKUJEM. On mi ešte poprial pekný deň a ja som s radosťou v srdci pokračovala v ceste do školy. Ten gaštan bol pre mňa darom od môjho milovaného Otecka.

   Boh veľmi dobre vie, že ja mám rada prírodu lebo pozná aj tie najtajnejšie priania môjho a aj tvojho srdiečka. Keď sedím ráno v našej škole a čítam si knižku alebo si niečo opakujem na vyučovanie, tak Boh mi daruje krásny východ slnka. Vtedy moje srdce plesá radosťou a láskou. Tento jeho darček prijímam s veľkou vďačnosťou. Dokážem prijímať dary ktoré mi dáva. Ja si ich už od Neho sama žiadam. A čo urobí On? Veľké zázraky v mojom živote a v životoch mojich blízkych.