« Späť

krížik zo soli

krížik zo soli

nedá mi nepodeliť sa s milou príhodou cez víkend

pred časom som písala o tom ako mám výslovne zakázané od syna aj manžela privádzať vnučky k Bohu....samozrejme, že mne to nedá a ked mám príležitosť rozprávame sa o  Ježišovi.Obidve 9-ročná aj 7-ročná vedia aký má ich otecko na to názor.

Cez víkend bol syn  s nevestou na výlete v Polsku a z Wielicky mi priniesol malý krížik zo soli ako suvenír a mladšia vnučka svojho otecka pochválila , zároveň polutovala, že musel velmi pritom kupovaní trpieť, lebo on nemá  rád Ježiška.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Milá pani Mária, musíte mať v srdci veľký bôľ. Ale povzbudzujem Vás, aby ste vydržali na ceste za Kristom. Patríte do Spoločenstva Modlitby matiek? To je oáza pokoja pre všetky matky, ktoré chcú pre svoje deti vymodliť dar milosti obrátenia a spasenia pre nebo. Sväté spoločenstvo.
Odoslané 26.8.2013 22:53.
Povzbudzujem vás, robte naďallej! Dôležité je, povzbudiť deti, aby si nemysleli, že ich ocko neľúbi Ježiška!!! Ak im priniesol krížik, miluje ho! A miluje svoje deti. To mu Boh celkom určite započítava za milosť! veď Boh je láska! Nedovoľte, aby deti považovali otecka za nemilujúceho Boha. každý z nás má rovnakú príležitosť. Naša maminka nikdy nepovedala, že ocko nemiluje Ježiška, a nám, deťom, to dalo veľkú dôveru. Modlil sme sa za ocinka bez prestania a on našiel cestu k Ježiškovi!
Odoslané 26.8.2013 23:35.
Deti, ak sú správne vedené, môžu priviesť otecka k Ježišoviemoticon nikdy nezabudnite povedať deťom, že Ježiško veľmi miluje otecka!
Odoslané 27.8.2013 0:11.
Mária, my sme sa za otca modlili 32 rokov. Rok pred smrťou si pýtal sv. Písmo, bol evanjelik- a denne si ho čítal. A dal si zavolať aj evanjelického duchovného , vyspovedal sa a umrel zmierený s Bohom. Ale niekedy taký zázrak Pán urobí aj skôr.
Moja dcérka- v pestúnskej starostlivosti sa počas štúdia v Prahe zoznámila s veľmi dobrým chlapcom, ale rodičia obaja presvedčení ateisti aj celá rodina. Poradila som jej postaviť ho pred hotovú vec: nenútiť ku krstu, ale povedať mu, že ona si praje cirkevný sobáš, a je povinná vychovať deti vo svojej viere a žiaden potrat . Mladý muž pristal. Bolo to platné, ale nie sviatostné manželstvo. Lepšie ako nič. Václav výchove nebránil a keď deti vo veku 8 a 10 rokov začali chodiť na prípravu na 1.sv. prijímanie, tak nadšene rozprávali o Ježišovi, že začal byť zvedavý, kto to je. A deti urobili svoje. Ich čisté srdiečka a nadšenie a matkine modlitby ho priviedli k Ježišovi, dal sa pokrstiť, manželstvo sa stalo sviatostným a dodnes ostal kresťanom katolíkom. Smutné je len to, že vo svojom nadšení neostali deti....žijú v nezáväzných vzťahoch, ovplyvnené prostredím v cudzine. Ale Václav a Eva to nevzdávajú. Modlia sa za svoje
deti ďalej a dúfajú, že prídu aj vnúčatká,ktoré mladí zatiaľ odmietajú.Modlím sa s Tebou, Mária! A hoci som len adoptívna mama, chodím aj ja modliť sa do spoločenstva matiek.Dáva to silu!
Odoslané 27.8.2013 11:03.
Ten "ničotný" a zároveň ÚŽASNÝ KRÍŽIK zo SOLI je úžasný poklad nádeje toho otecka...v srdci ktorého je Boh a čaká na jeho odpoveď...Nádherná maličkosť od toho muža... Modlím sa za neho aj za deti... a za každého takého otecka a mamku a deti...aby mali odvahu prejaviť lásku k Bohu, ktorý ich tak veľmi miluje, že čaká...kým sa rozhodnú pre NEHO! Vďaka za úžasný blog!
Odoslané 27.8.2013 14:49.
milé moje sestričky dakujem za povzbudivé slová..viem..modlím s a len 14r. za svoju rodinu od môjho obrátenia...ale žijem v ateistickej rodine a syn je autorita v svojej rodine..nemám právo zasahovať do jeho predstáv o výchove...s dôrazom na ateizmus....môžem sa len modliť...za všetkých a čo sa týka toho krížika doniesol ho pre mna a detom nedovolí aby mu dali krížik na čelo...ani spievať kresťanské piesne...nič čo sa týka kresťanstva...nuž ja som nedostala kresťanskú výchovu tak som ju ani neodovzadala synovi..velmi dakujem za každú modlitbičku...
Odoslané 27.8.2013 17:47 ako reakcia na Mária Künzl.
Majka, ste ale "soľou" v rodine. Takú milosť nezakúsi každý, aby dostal do daru krížik od neveriaceho. Ten krížik bude soliť jeho predstavy o vašej radosti z neho. Pri spoločnom obede ho položte na stôl a pomodlite sa ďakovnú modlitbu za dar i darcu.
Odoslané 27.8.2013 18:00 ako reakcia na Mária Timková.
Nádherné...prečítaj si o sv. Monike...tvoja sestrička emoticon okrem obrátenia, nie však to je to dôležité, dôležitý je život po tom obrátení... čiže nevzdávam a modlím sa s tebou - za tvoju prácu s detičkami, aj za tvojho synaemoticon modlím sa s Monikou...sestrička Mária T. emoticon za teba a za tvojho syna
Odoslané 27.8.2013 18:03 ako reakcia na Mária Timková.
Odoslané 28.8.2013 13:27 ako reakcia na Mária Künzl.
Anička dala som krížik na stôl zatial u nás doma a dakujem za povzbudenie aj radu.
Odoslané 28.8.2013 13:29 ako reakcia na Anna Václavová.