Diskusné skupiny

« Späť na Štatistiky

Sledovanie návštevnosti cez Google Analytics

Kombinovaný pohľad Plochý pohľad Stromový pohľad
Diskusie [ Predchádzajúci | Ďalej ]
Prepínač
Sledovanie návštevnosti cez Google Analytics
google návštevnosť
Odpoveď
3.10.2012 15:32
Na Mojej Komunite si môžu vlastníci stránok pomerne rýchlo nastaviť sledovanie stránok pomocou Google Analytics Tí, ktorí o ňom ešte nepočuli, poviem iba toľko, že je to asi najlepší bezplatný nástroj pre sledovanie (aj real-time) návštevnosti webu.

Pre pridanie týchto štatistík, si pridajte doménu pre sledovanie a skopírujte Google Analytics ID, (napr. UA-16674514-1), ktoré vám bude pridelené.

Toto vygenerované ID použijeme nasledovne:

Kliknite na tlačidlo hore "Moje Komunity" - "Zobraziť všetky komunity"

odkáže vás to na sekciu miesta

Potom vedľa požadovanej komunity klik na tlačidlo vpravo "Akcie"- "Spravovať stránky"
Ďalej klik na záložku hore vpravo "Nastavenia", potom "Monitoring" a stačí už iba pridať Google Analytics ID (napr. UA-23421396-1) a uložiť.

Skontrolovať sa dá okamžite real-time na www.google.com - Home - Real time - Overview

RE: Sledovanie návštevnosti cez Google Analytics
Odpoveď
4.10.2012 8:02 ako reakcia na Ján Bancík.
Spomínaný postup platí pre komunity, prepáčte, neopísal som postup pre farnosti.
Dôležitým styčným bodom je položka "spravovať stránky".

Pre farnosti, ktoré môžete upravovať prejdite prosím na profil svojej farnosti, potom "Upraviť profil".
Tak sa dostanete do Control Panelu. Potom vľavo nižšie je položka Organizácie. Po kliknutí na ňu sa v pravej časti zobrazí zoznam vašich farností / filiálok.
Odkáže vás to na túto stránku.

Vedľa požadovanej kliknite na "Akcie" a ďalej "Spravovať stránky".

ďalší postup je taký istý ako pri komunitách, teda "Nastavenia" - "Monitoring" a zadať Google Analytics ID a uložiť