Blogy

« Назад

Kto ukameňuje falošných prorokov?

Môj názor na predpovede konca sveta, posledné výzvy pred koncom sveta a výzvy ku globálnym modlitbám za záchranu neviem čoho všetkého...

 

Dnes som dostal mail. Poslal mi ho dokonca môj otec. A bola tam opäť nejaká výzva, aby sme sa všetci kresťania zjednotili na veľký piatok v určitom čase k modlitbe ruženca. Bola to jedna z tých „prijateľnejších“ výziev, akých v poslednom čase dostávam dosť veľa. Prečítam, zamyslím sa.. a vymažem. Keďže tých zamyslení sa pri podobných príležitostiach bolo už dosť veľa, rohodol som sa, že napíšem niekoľko svojich myšlienok, ktoré nie sú učením cirkvi ani nežiadam, aby sa mimi niekto riadil.

Prorok však, ktorý by sa opovážil hovoriť v mojom mene, čo som mu nekázal ohlasovať, alebo ktorý bude hovoriť v mene cudzích bohov nech zomrie!" Ak sa v duchu opýtaš: "Akože môžem poznať slovo, ktoré nepovedal Pán?" toto ti bude znamením: ak sa to, čo predpovie prorok v Pánovom mene, nesplní, to nehovoril Pán, lež prorok rozprával vo svojej pýche, preto pred ním nemaj strach! (Dt 18, 20 – 22)

 

Nepamätám si už všetky tie „proroctvá“, posledné výzvy a predpovede, ale vždy, keď sa dostane do mojej e-mailovej schránky niečo v tomto štýle, zvyknem sa pozrieť, kto je pod tým podpísaný. Väčšinou nikto. Vážení, čo robíte s anonymnými listami?? Ja ignorujem. Keď je tam podpísaná Matka Božia, nemám skoro žiadny problém rozlíšiť jej rukopis (štýl), lebo sa poznáme.

 

Ak sa zapojím, nič zlé neurobím.

Veď čo zlé je na tom, ak sa pomodlím ruženec. Na tom nie je nič zlé. Na prvý pohľad možno že nie. Ale čítaj ďalej odstavec „kto nás mobilizuje“. Cirkev nás pozýva na modlitbu krížovej cesty a niekto nám podsúva akúsi „rovnako dobrú“ alternatívu. Ja sa modlím ruženec ráno spolu s farárom a nenapadne ma to v tento deň zmeniť. Nebudem koketovať s takýmito nápadmi, pokiaľ nenadobudnem vnútornú istotu, že je to skutočné proroctvo alebo výzva, ktorá je pre budovanie Božieho kráľovstva.

Neťahajte jarmo s neveriacimi! Veď akú účasť má spravodlivosť na neprávosti?! Alebo čo má spoločné svetlo s tmou?! (2kor 6, 14)

 

Strach nie je od Boha

Niekde viac niekde menej – ale skoro z každej takejto výzvy cítiť studený dych strachu. A čo ak to je náhodou pravda – pripustia túto myšlienku mnohí, ktorí nie sú rezistentní voči takýmto posolstvám. Namiesto toho, aby sa postavili do pravdy Božieho slova (ktoré okrem iného vyučuje, napomína a vychováva) tratia čas so špekulovaním okolo toho, čo sa tam píše. Keď mám stratiť 15 minút pre nejaké divné posolstvo, to radšej zoberem Sväté Písmo, sadnem na bicykel a idem do kolónie kázať Božie slovo. Vidím v tom väčší osoh.

 

Ani fatalizmus nie je od Boha

Druhý negatívny symptóm, ktorý sa rozmáha ako rakovina v mysliach ľudí je fatalizmus. Je to presvedčenie, že všetko je podriadené nevyhnutnosti, všetko je predurčené a ja som NIKTO, som bezmocný, vydaný napospas osudu. Tieto e-maily posliňujú toto presvedčenie – hoci sa ešte nič nedeje – ľudia si volia rolu pasívneho čakateľa, čo sa vlastne stane, ak je to pravda. Ale pozor! Ježiš pre nás pripravil inú úlohu. Máme byť soľou zeme a svetlom sveta. A to aj v situácií, keby sme si predstavili svet ako potápajúcu ľoď – my nerezignujeme.

 

Kto nás mobilizuje?

Na výzvy Cirkvi sme niekedy hluchí, Božie Slovo, ktoré zaznieva do každého dňa prešumí okolo našich uší. To je bolesť. Ale strašiaci a atrapy proroctiev – tie si dokážu uzurpovať pozornosť tisícov. Ľudia debatujú o tom v zamestnaní, v autobusoch, stále je v pozadí otázka „čo ak je na tom niečo pravdy“..

Keby sme sa preniesli do vojenskej terminológie: Kto má právo vyhlásiť mobilizáciu? Nejaké anonymné blúznenie? Veď to by bolo na smiech! Mobilizáciu vyhlasujú najvyššie vojenské autority. Ach, my chudáci katolíci. Kde sme stratili rozum. Nepočúvame pápeža a biskupov, nerozlišujeme znamenia čias vo svetle Božieho slova a tak ľahko uveríme všeličomu.

 

V e-maile, čo mi poslal otec bolo napísané:

„Máme tu jeden príklad z októbra 1573, kedy bola Európa zachránená od veľkého tureckeho nájazdu, vďaka tomu, že sa všetci krestania  modlili ruženec.“

 

Ale opýtajme sa, kto ich vtedy k tomu vyzval? Vtedy to bola výzva autorít Cirkvi. Ale KTO sa nás snaží dnes mobilizovať? Kto sa skrýva za všetkými tými posolstvami a výzvami?

 

Som alergický na slovo energia!

Čím viac ľudí sa modlí, tým väčšia pozitívna energia sa uvoľňuje. Takáto myšlienka je veľakrát vyjadrená priamo alebo implicitne v mnohých výzvach k masovej modlitbe. Keď niečo podobné identifikujem, neprejde ani sekunda a takáto správa je definitívne zmazaná (otvorím ešte aj kôš a DEFINITÍVNE vymažem aj z koša!!!) Toto jednoznačne NIE JE autentické posolstvo.

 

Vážení priatelia,

Modlitba nie je o ENERGIÍ!!! Modlitba je o odovzdaní sa do Božích rúk. Modlitba je oslavou Boha a uznaním jeho zvrchovanosti. Buď vôľa tvoja! Veď Boh je náš milujúci OTEC, vie čo potrebujeme a rád vyplní naše potreby. Nemusíme sa domáhať Božej priazne „zvyšovaním modlitebnej energie“ ako falošní proroci na hore Karmel. (1Kr 18, 24 – 29)

 

Chráňte sa falošných prorokov: prichádzajú k vám v ovčom rúchu, ale vnútri sú draví vlci. (Mt 7, 15)

 

Vystúpi mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých.  (Mt 24, 11)

 

Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha, lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov. (1 Jn, 4,1)

 

A čo predpovede konca sveta, katastrof a zemetrasení? Vážení, veď podľa Písma to všetko má prísť.

 

Maskovaná vypočítavosť – alebo filozofia záchrany moderného hriešnika

Chceme prísť do neba. Kto by nechcel? Problém je v tomto: chceme si aj užívať na tejto zemi, žiť v hriechu, vášňach, hýrení a nezriadenostiach, ale zároveň chceme uniknúť Božiemu trestu. Prirovnám to k BMG investu. Jeden môj známy vložil 500 000 Sk do BMG-investu. Asi mesiac predtým ako to krachlo si svoje peniaze vybral aj s peknými úrokmi. Mal šťastie. Bohužiaľ, väčšina klientov tejto spoločnosti to šťastie nemala.

 

Radi by sme mali podobné šťastie aj my v intenciách života a smrti. BMG – invest fungovalo s vysokým rizikom, Kto o tom nevedel, zistil neskôr. Avšak do neba sa nejde takýmto spôsobom. 

 

Ešte sa vrátim k posolstvám, výzvam a varovaniam.

Kladiem si otázku: Koho najviac tieto posolstvá strašia? Ľudí, ktorí majú živú a úprimnú vieru? Myslím, že nie. Skôr tých vlažných, sviatočných, nikde poriadne nepatriacich a „všetkému veriacich“.

 

Slovami: „Preto bdejte, lebo neviete ani dňa ani hodiny.“ (Mt 25, 13) Pán nás chce chrániť pred vypočítavosťou a duchovnou schizofréniou.

 

Záchrana je jedine v Ježišovi Kristovi. V osobnom vzťahu s ním. „Lebo či žijeme, žijeme Pánovi, či umierame, umierame Pánovi.“ (Rim 14, 8)

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Tiež ma iritujú všakovaké bludné posolstvá ,poverčivosť šíriace modlitby a hoaxové varovania. Pri ich čítaní je potrebné zachovať si zdravú súdnosť, lebo medzi nimi sa občas nájde aj seriózna prosba o pomoc, či volanie po spoločnej modlitbe. Prekvapila ma preto Vaša negatívna reakcia na výzvu modlitby ruženca za pokoj vo svete. Mám pocit, že ste sa preklopili do opačného extrému. Odsudzujete vo svojej horlivosti aj to, čo je skôr hodné pochvaly.
Отправлено в 10.04.12 14:10.
scasti suhlasim s vasim názorom. Hned v uvode tohto blogu som napisal, ze tato vyzva k spolocnej modlitbe sv. ruzenca je jedna z tých prijateľnejších" takže som ju nodsúdil. Nazval by som ju "spúšťač". Keď mi už prišiel asi 15 mail, povedal som si: tak toto ja nemusím. Napísal som blog do ktorého som zakomponoval reakcie na viaceré veci. Uvedomujem si, že niektoré vyslovene neprijateľné a bludné veci môžu vrhnúť zlý tieň aj na niečo, čo nie je v protirečení s vierou a tým, ako nás vedie Cirkev, ale nás to možno len obtažuje. Keby som bol vtedy vedel, ze akú diskusiu tento blog spustí (prišlo mi aj veľa mailov od ludí čo nie su zaregistrovaní na mk) tak by som to napisal asi preciznejsie. Ale nevadi, uz to teraz menit nebudem - nemalo by to zmysel.. Diskusia uz pomaly utícha, cítanost sa ustálila.. presne podla prislovia: každé čudo trvá 3 dni emoticon
Отправлено в 11.04.12 0:17 в ответ на Pavol Železník.
Otec Štefan, ďakujem za vaše stanovisko k takýmto "výzvam", pretože ja na rôzne modlitby, ktoré sú posielané s tým, že sa to nesmie prerušiť, nereagujem, ale zaskočila ma práve modlitba ruženca na Veľký piatok od 12.00 do 15.00, pretože som mala úmysel modliť sa ho.No ale na našom sídlisku sme mali o 10.00 krížovú cestu a modlili sme sa ruženec počas nej, aj sama som sa modlila desiatok ruženca verejne, takže som na tento "výzvový" pozabudla. Teraz vidím, keď som si prečítala vaše stanovisko, že tak to malo byť a vôbec sa tým nemusím zoberať. Vďaka vám a prajem požehnaný a radostný oktávový Veľkonočný čas
Отправлено в 11.04.12 10:47.
Možno tu utíchla ale v skutočnosti je to veľmi silná téma. Dobre ste napísali a treba stále o tom hovoriť. Nie to čo ľudia chcú počuť ale to čo treba hovoriť. Chýba nám jednotnosť, poslušnosť sv, cirkvi a úcta ku kňazom.
Отправлено в 02.05.12 22:20 в ответ на Štefan Hrbček.
Vdaka za jasne slova a za svedectvo Bozieho Slova! Velmi ich potrebujeme, vdaka Bohu, pozehnanie pre knaza a lud, ktory pocuva a nasleduje, nas neminie!
Отправлено в 20.07.12 8:52.
Ale sú aj horší "falošní proroci" a to priamo na Slovensku:

https://www.youtube.com/watch?v=4E4ho_hmW1s

a ešte do jeho relácie príde:

https://www.youtube.com/watch?v=q6ZalzKduRY&t=14s
Отправлено в 19.12.16 19:30.
Ja som spoznal internetovú stránku I pellegrini di Maria. Tam niesú žiadne hrozby, iba povzbudenia k ceste svätosti. Všetko je tam preložené do slovenčiny / In slovacco.
Отправлено в 17.07.17 8:20.
Dodal by som iba: http://www.incamminoconmaria.it/slovacco-39.html
Отправлено в 17.07.17 12:15.
Отправлено в 17.07.17 16:47 в ответ на Daniel Ruščák.
V záložke Chi siamo možno nastaviť slovenčinu, ale aj v ďalších. Vie niekto o stanovisku RKC k uverejnenému:
http://www.incamminoconmaria.it/files/discernimento-in-slovacco.pdf­

neznámym kňazom ?
Отправлено в 17.07.17 17:09 в ответ на Peter PHk.
Neznámy kňaz sa volá Marc Flichy. Napísal knihu o postojoch RKC k zjaveniam a k proroctvám: La Chiesa e i suoi profeti, ed. Segno, 2015. Lello býva tu neďaleko vo farnosti Passatempo. Jeho farár vie o všetkom. Aj náš biskup kardinál Menichelli. RKC sa k takýmto veciam nevyjadruje. Lello je lajk. Poslušný svojmu farárovi v miere v akej je lajk povinný. Modlitbové skupiny sa stretávajú v súkromných domoch. Aj zjavenia sú v súkromnom dome. Lello sa riadne zúčastňuje svätej omše. Má už tridsať rokov kňaza, ktorý ho duchovne vedie. Sám mi povedal, že ho to zachránilo. Veľa vecí, čo chcel robiť, mu ten kňaz zakázal. Napokon sa ukázalo, že mal pravdu. Kňaz Marc Flichy sa zas venuje rozlisovaniu už päťdesiat rokov. Sám uznáva, že sa možno zmýliť. Jemu sa to stalo dvakrát. U jednej mystyčky vyšlo najavo, že charizmy boli od diabla. Exorcista Gabriel Amorth raz povedal: treba sa dívať na život vizionára, na ovocie čo prináša a, že či pýta peniaze od ľudí. Lello nikdy nepýtal peniaze. Robil v továrni na topánky. Keď ho prepustili, modlí sa a stará sa o modlitbové skupiny. Enzo zarába na živobytie. Ja ich často stretávam. V ich živote nič nieje tajomstvom. Radi odpovedia na akúkoľvek otázku. Enzo bol nepraktizujúci kresťan. Po stretnutí Lella sa vyspovedal a žije krásnu chlapskú špiritualitu. Ja sa k zjaveniam nevyjadrujem. Viem, že diabol raz Lella veľmi zbil a musel ho zachraňovať sv. Michal. Nato by ste sa však museli spýtať jeho duchovného otca, ktorý žije v Neapoli. Mňa skôr zaujali posolstvá. Sú to pozvania na život modlitby, nastúpiť na cestu svätosti, nekritizovať pastierov; ich ruky sú požehnané a vďaka ním máme najmocnejšiu zbraň proti satanovi: svätú spoveď. Z posolstiev vyplýva, že Lello videl Nebo. Raz som sa ho nato spýtal. Povedal mi, že farby oblečenia v Nebi sú podľa zásluh získaných na zemi. Lello nám viackrát povedal, že existujú falošné zjavenia a existujú falošní proroci. Keď sme sa ho pýtali, načo sú potrebné posolstvá, odpovedal slovami z posolstiev; pripomenúť nám Evanjelium. Stačí si čítať posolstvá a urobiť si vlastný názor. My sme sa ich snažili čo najvernejšie preložiť. Lello nevie čítať, ani písať. Viackrát som bol pritom, ako odovzdáva posolstvo. Obyčajne ho zapisuje Enzo. Často sú tam gramatické chyby. Niekedy Lello nepozná význam slov. Pochopiť ich zmysel je úlohou kňazov a tých, ktorí chcú kráčať po ceste svätosti. Pripomínam ešte, že pápež Pavol VI. zrušil cenzúru. Každý kresťan môže publikovať. Ak niečo nieje jasné, nech sa spýta kňazov.
Отправлено в 17.07.17 18:10 в ответ на Peter PHk.
Toto je napríklad pre kňazov: http://www.incamminoconmaria.it/slovacco-83.html
V Taliansku od roku 1978 sme mali päť miliónov potratov; väčšina manželstiev končí rozvodom; poznám viacerých kňazov, ktorí zanechali kňazstvo... Určite, treba byť opatrní. Možnože skutočne naša nebeská mama nás chce viesť za ruku do Neba.
Отправлено в 17.07.17 18:32 в ответ на Daniel Ruščák.
Ďakujem za doplnenie informácii i keď som v pomykove, či žijete v Taliansku. V súčasnosti aj pápež František má opatrný postoj k Mariánskym zjaveniam, najmä tam, kde je veľká bieda. Aj naša vizionárka z východného Slovenka mala po "zjaveniach" značné životné problémy. Neviem ako to možno dať do súladu s KKC: "Boh povedal všetko vo svojom slove
65 „Mnoho ráz a rozličným spôsobom hovoril kedysi Boh otcom skrze prorokov. V týchto posledných dňoch prehovoril k nám v Synovi“ (Hebr 1, 1-2). Kristus, Boží Syn, ktorý sa stal človekom,
102 je jediné, dokonalé a definitívne Otcovo Slovo. V ňom Otec povedal všetko a nebude už iné slovo okrem tohto. Svätý Ján z Kríža to po toľkých iných vyslovuje jasne, keď komentuje Hebr 1, 1-2:
„Keď nám dal svojho Syna, ktorý je jeho jediné a definitívne Slovo, spolu a naraz nám týmto svojím jediným Slovom povedal všetko a nemá už čo povedať. Lebo čo predtým hovoril prorokom po častiach, nám už v ňom povedal všetko, keď nám ho dal celého, totiž svojho Syna. 516 Preto keby sa teraz niekto chcel Boha na niečo vypytovať alebo žiadať od neho nejaké videnie alebo zjavenie, nielenže by robil nerozumnú vec, ale urážal by Boha, neupierajúc svoje oči jedine na Krista 2717 alebo hľadajúc inú vec alebo novotu mimo neho.“ 33 Iné zjavenie už nebude 66 „Kresťanský poriadok spásy (oeconomia christiana) ako nová a definitívna zmluva nikdy nepominie a pred slávnym zjavením nášho Pána Ježiša Krista už nemožno očakávať nijaké nové verejné Zjavenie.“ 34 No hoci je Zjavenie zavŕšené, jeho obsah nie je plne rozvitý. Je úlohou kresťanskej viery v priebehu storočí postupne pochopiť jeho úplný význam. 94 67 V priebehu storočí sa vyskytli takzvané „súkromné“ zjavenia. Niektoré z nich uznala aj cirkevná autorita. Nepatria však do pokladu viery. Ich úlohou nie je „zlepšovať“ či „dopĺňať“ Kristovo definitívne Zjavenie,84 ale pomáhať, aby sa ono plnšie žilo v istom dejinnom období. Zmysel veriacich (sensus fidelium) vie pod vedením Učiteľského úradu Cirkvi 93 rozlíšiť a prijať, čo je v týchto zjaveniach autentickou výzvou Krista alebo jeho svätých pre Cirkev.
Kresťanská viera nemôže prijať „zjavenia“, ktoré si nárokujú prevýšiť alebo opraviť Zjavenie, ktorého zavŕšením je Kristus. To je prípad niektorých nekresťanských náboženstiev a niektorých nových siekt, ktoré sa zakladajú na takých „zjaveniach“.
Zhrnutie
68 Boh sa z lásky zjavil a daroval človekovi. Tak dáva definitívnu a prehojnú odpoveď na otázky, ktoré si kladie človek o zmysle a cieli svojho života.
69 Boh sa zjavil človekovi tak, že mu činmi a slovami postupne dával poznať tajomstvo seba samého.
70 Okrem svedectva, ktoré Boh vydáva o sebe vo stvorených veciach, on sám sa zjavil našim prarodičom. Hovoril k nim a po páde im prisľúbil spásu 35 a ponúkol im svoju zmluvu.
71 Boh uzavrel s Noemom trvalú zmluvu medzi sebou a všetkými živými bytosťami.36 Táto zmluva bude trvať, kým bude trvať svet.
72 Boh si vyvolil Abraháma a uzavrel s ním a s jeho potomstvom zmluvu. Z neho utvoril svoj ľud, ktorému prostredníctvom Mojžiša zjavil svoj Zákon. Skrze prorokov ho pripravil na prijatie spásy určenej celému ľudstvu.
73 Boh sa naplno zjavil, keď poslal svojho Syna, v ktorom uzavrel svoju zmluvu naveky. Syn je Otcovo definitívne Slovo, takže po ňom už nebude iné Zjavenie. Alebo odkaz: https://dkc.kbs.sk/
Отправлено в 17.07.17 19:06 в ответ на Daniel Ruščák.
Ja som tú časť z Výstupu na Horu Karmel čítal. Don Marc to vo svojej knihe vysvetľuje. Predsa však vieme, že sv. Jánovi z Kríža sa zjavila Panna Mária, aby ho vyslobodila z väzenia. Teda po jej povzbudení ušiel. Ja som čítal čo povedal pápež František. Najprv to povedal pri kázni v Sv. Marte a potom aj počas návratu z Fatimy. Posolstvá nemôžu a nesmú nahradiť Sväté Písmo, sviatosti a učenie Cirkvi. Ja som prečítal všetky posolstvá dané Lellovi aspoň dvakrát. Nehovorí nič nové. Všetko sa dá zhrnúť do slov: veľa sa modlite, lebo Boh vás necháva slobodných kráčať po úzkej ceste či po širokej, ja som Vám nablízku, rozhodnite sa pre svätosť, potrebujem vás, vaše modlitby a vaše áno, aby sa uskutočnili plány Boha, satan oslabuje vašu vieru. Načo sa teda zjavuje? Je to povzbudenie. Je to, ako keď otvoríte okno, aby vošiel čerstvý vzduch. Koľkí kňazi vedú boží ľud k mystickému životu. Mne až po mnohých rokoch kňaz Marc Flichy poradil čítať knihu P. Eugenio, Voglio vedere Dio, LEV, 2009. Tú knihu vydal Vatikán a vysvetľuje, že mystický život je pre každého kresťana. Keď si pomaly a pozorne prečítate všetky posolstvá nájdete tam aj jasné vysvetlenie prečo hovorí to, čo hovorí. Sú to iba povzbudenia. Dá sa určite kráčať po ceste svätosti aj iným spôsobom. Mna zaujalo, že podľa týchto posolstiev neexistuje alternatíva. Kráčať po ceste svätosti je nevyhnutnosť. Aj Ján Pavol II. to povedal. Už som tu zažil, že spochybňujú jeho prínos. Často ľudia nerozlišujú dobro a zlo. Myslia si, že sa dá žiť aj bez Boha. Neviem, ako je to na Slovensku, tu, takéto názory sú veľmi rozšírené. Nedávno jedna katechétka mi povedala, že rodičia nechcú posielať deti na nedeľnú svätú omšu. Vraj nech si odpočinú. Potrebujeme príklady. My sa musíme stať príkladmi pre nové generácie. Aj keď sme hriešnici. Nato máme spoveď. Ja bývam neďaleko Loreta.
Отправлено в 18.07.17 8:02 в ответ на Peter PHk.
Ďakujem za ústretovú reakciu a som rád, že sa týmto interaktívne oživila stránka Moja komunita. Neviem, čo robíte v Lorete, či ste zasvätená osoba a predpokladám, že ste Slovák. Dávam Vám k dispozícii odkaz na:http://www.impulzrevue.sk/article.php?647 a z neho vyberám pre našu diskusiu:
"Každý človek, ale najmä prostoduchý ľud má vysokú potrebu magična. Chápeme, prečo mnohí ľudia medzi nami uprednostňujú adrenalínové interpretácie súkromných videní. Ale keď je ich veľa a vyvíjajú sústredený tlak, dokážu spochybňovať výroky autorít, autentickosť záznamov videní a posolstiev, a v konečnom dôsledku manipulovať s verejnou mienkou. Radi prehliadajú skutočnosť, že v súkromných videniach, pokiaľ varujú ľudí pred katastrofálnymi následkami hriešnosti, tak ponechávajú možnosť a odporúčajú spôsob, ako pozitívnym konaním ovplyvniť smerovanie spoločnosti, či celého ľudstva k záchrane. Aby „adrenalisti“ presadili svoje videnie pravdy, nutne musia zveličovať negatívne javy a tendenciu spoločenských procesov. Milujú výlučne katastrofické scenáre budúcnosti.
Prvok neurčitosti pôsobí rovnako i dnes v súvislosti s mnohými súkromnými videniami a posolstvami po celom svete. Možnože prvok neurčitosti by si zaslúžil stať sa predmetom osobitnej štúdie."

Rád by som poznal k tomu Váš názor i keď neviem, akej osoby.
Отправлено в 18.07.17 12:23 в ответ на Daniel Ruščák.
Ja som lajk, ženatý. Bohužiaľ nemáme deti. Učím náboženstvo na druhom stupni ZŠ. Tu sa to volá Scuola media (6.-8.ročník). Moju manželku som stretol v Lurdoch pred jaskyňou zjavení. Je talianka, bývala iba 9 km odo mňa. Po štyroch rokoch spoznávania sa.( Každý býval doma. Žiadne spolužitie pred manželstvom.) sme sa zosobášili v bazilike Svätých pútnikov v Lorete ( bývala krypta pod bazilikou ). Žijeme v mestečku Falconara Marittima pri Ankone. Do Loreta je to 40 km. Sú tu však výborné cesty. Chodievame tam na svätú spoveď. Máme veľmi dobré skúsenosti s kňazmi z Indie a z Etiópie.
Отправлено в 18.07.17 12:44 в ответ на Peter PHk.
Pozorne som si prečítal článok http://www.impulzrevue.sk/article.php?647 Aj don Marc vo svojej knihe kritizuje apokalyptický ráz niektorých posolstiev talianskeho kňaza S. Gobbi. Lello mi raz na otázku, že či rok 2017 bude víťazstvom nepoškvrneného srdca, povedal, že v Bohu roky a výročia neexistujú. Aj sv. Ján z Kríža tvrdí, že pravé proroctvá často nesprávne vysvetľujeme. Lello vo mne dokázal prebudiť lásku k Panne Márii. Biskup Hnilica nie. Myslím, že to dobre vyjadril biskup Baláž. Ja som si pozorne prečítal všetky posolstvá. Istým spôsobol boli sklamaním. Mária nikdy nesľúbila, že urobí to, čo máme urobiť my. My máme odpustiť; my máme opustil zanevretosť; my sa máme pokorne, ticho, hlbšie, kontemplatívne, totálne modliť; my máme otvoriť srdce Bohu; my máme vo svätej spovedi nazývať hriechy ich pravým menom; my jej máme pomôcť poraziť satana. Článok, ktorý ste mi poradil, ma iba presvedčil o pravosti zjavení Lellovi. Lello je chlap; v Indii s Matkou Terezou videl hrozné veci. Pomáhal drogovo závislým. Matkám, ktoré majú dcéry prostitútky a deto drogovo závislé. Nieje hlupáčik, ktorý nič nevie o živote. Niektoré príklady z posolstiev:http://www.incamminoconmaria.it/slovacco-40.html http://www.incamminoconmaria.it/slovacco.html
http://www.incamminoconmaria.it/slo­vacco-20.html
http://www.incamminoconmaria.it/slovacco-55.html
Ďalšie si nájdete sám. Netreba behať za zjaveniami. Na slovenskom východe urobili chybu kňazi. Nemali vnucovať vizionárke svoje názory. Nedaľeko mesta Piacenza je malá farnosť ( 80 obyvaťeľov ), kde Panna Mária prijala titul, ktorý je dal II. vatikánsky koncil: Matka Cirkvi. Tu je názor kňaza:
http://www.preghiereagesuemaria.it/libri/figlioli%20vi%20amo%20tanto%20app­arizioni%20e%20messaggi%20a%20san%20damiano.htm
Отправлено в 18.07.17 14:05 в ответ на Peter PHk.
Boh sa kloní pred našou slobodou: http://www.incamminoconmaria.it/slovacco-65.html
Отправлено в 19.07.17 11:31.
Kto dnes ešte počúva pravých prorokov a nekameňuje ich? http://preghiereagesuemaria.it/madonna%20miracolosa%20delle%20rose.htm
Отправлено в 19.07.17 20:11.
Záver

Predniesol som tieto moje skúsenosti, radostné a aj bolestné, lebo chcem kričať na celý svet o veľkosti Božieho Milosrdenstva ku mne, aj keď som hriešnik.
On naďalej koná cezo mna a používa si ma na svoje plány. Ako mi hovorievala Matka Tereza: " Keď nájdeš svoj konár, tak tam postavíš hniezdo". Môžem povedať, že svoj konár som našiel. Ďakujem Bohu za dar rozlišovania. Vďaka nemu viem, aká je Božia vôľa pre mňa. Pochopil som, že mu musím dovoliť konať v mojom živote. Žiť zo dňa na deň bez toho, žeby som niečo očakával ???. Snažiť sa byť poslom Jeho Slova a jednoduchým nástrojom v Jeho rukách.
Áno, som Máriin pútnik a keby som mal opäť prežiť celý môj život odznova, veľmi rad by som ho prežil opäť rovnako.??? Lebo veľká je Jeho Láska ku mne. Tak veľká, že mi doprial radosť žiť tu v Lorete, kde môžem každý deň navštevovať Svätý Dom - Santa Casa, v ktorom sa udial sa udial najväčší zázrak, zvestovanie narodenia nášho Spasiteľa.
Každý deň v pokore chodievam do baziliky, aby som sa modlil za seba a za osoby, čo sa zverujú do mojich modlitieb.
Chcem teraz pridať svedectvá niektorých mojich bratov a sestier v Kristovi, aby som chválil zázraky Pána, ktoré neustále koná v našich životoch.
Отправлено в 20.07.17 1:49 в ответ на Daniel Ruščák.
Показывается результатов: 41 - 60 из 68.
из 4

Vitajte v BLOGU

Milí návštevníci môjho blogu.

 

VITAJTE

 

a cíťte sa pri čítaní blogov dobre.

 

Odporúčam Vám hlavne tieto kategórie:

Maľované žalmy

Úvodníky

Články Jozefa Krišandu