« Назад

Púšť srdca ...

Púšť srdca ...

Každý človek je vedený na púšť svojho srdca, púšť kedy nevie ako sa má zachovať čo má robiť, nevie kde nájsť svoje vnútro, rozmýšľa kto je, rozmýšľa čím je. Satan je vtedy blízko nás a čaká, kedy sa môže priblížiť a naplno nám vnuknúť ťažkosti, trápenia, strach, beznádej a iné veci, ktorými nás snaží sa odpútať od Boha, s ktorými provokuje Pána. Ale ak človek ako Ježiš na púšti vytrvá a zriekne sa zla môže púšť nájsť osoh pre krásu nášho života, lebo na púšti môže taktiež aj Boh prehovoriť a dať nádej lásky ktorou nás vyslobodil ako Izraelský národ, ktorý putoval cestou púšte. Boh ich nezavrhol! Taktiež ani nás Boh nezavrhuje i keď padneme do hriechu skazy, do rôznych iných hriechov ba dokonca ťažkých hriechov.

Ťažké je nám zrieknuť sa toho pohodlia a nechať všetko, urobiť čiaru minulosti. Náročné je rozhodnutie vstať a povedať Bohu svoje Fiat, ale tým je to blaženejšie. Ak dáš v úprimnosti a v pokore Bohu svoje staré ja obohatí ťa svojím požehnaním. Ak si ťa vezme do náručia svojej skvostnej lásky a milosrdenstva nikdy ťa neopustí, nikdy ti nedovolí padnúť na hĺbku svojich neprekonateľných ťažkostí. Dá ti naplnenie dá ti šťastie, pokoj na duši. Bude ťa niesť v ťažkostiach, bolestiach, i keď ho nebudeš cítiť, stále bude s tebou, lebo ty si jeho dieťa. Ty si jeho, a On je tvoj. On si ťa zasnúbi, on si ťa urobí, nástrojom svojho pokoja, ty budeš siať jeho lásku ďalej. Ak ty povieš Fiat, dá ti nový život. Práve to bude živou vodou pre tvoj život. Život v hojnosti na jeho lásku, nádej a milosrdenstvo. Nebudeš chápať odkiaľ sa berie taká sila žiť, slúžiť, radosť, zrazu všetky ťažkosti sa ti stanú prekonateľné, pochopiteľné... Hmotné problémy a ťažkosti sa vyriešia ani nevieš ako. Začneš si uvedomovať veci a okolnosti, ktoré si si doposiaľ neuvedomoval, maličkostiach nájdete krásu, šťastie a naplnenie. Budeš sa radovať lebo Otecko je s vami, nesie ťa ako detičky, za rúčku, ktoré nevedia chodiť. On jediný je Král, on jediný ti dokáže pofúkať tvoje rany keď padneš, on ti ich odviaže. Stojí pri tebe keď si chorý hriechom, stojí pri tebe keď padáš. No ty sa pusť v dôvere do jeho náručia a vídi von zo zrkadlovej siene. Vídi von zo svojho vnútra a zístíš, že tam vonku je ON. On je ten pravý priateľ. Tento priateľ je s tebou každý čas, keď sa nachádzaš v búrkach svojho života, v bojisku svojho srdca. Keď si tu aj keď sa v diaľke nachádzaš, v jeho srdci stále miesto máš. Nie len Boh je tvojím priateľom ale On je prítomný v každom človeku. Každý sme malým kúskom zrkadla, a celým zrkadlom je Ježiš. Každý sme obrazom Ježiša.

Boh nerobí chyby, stvoril ťa ako ťa chcel. On sa nemýli nikdy je dokonalý Stvoriteľ. Prečo akurát tieto slová? Boh je ten ktorý ma stvoril a mal spočítané všetko. Pane ty ma skúmaš a vieš o mne všetko. I keď som ho necítiš a nevnímaš , Boh si ťa nikdy nedal, poslal ti ľudí, a všetko v živote dobré aj zlé pre to, aby ťa formoval na svoj obraz. Koná svoje dielo dňom i nocou, on vie prelomiť všetky depresie, neduhy, ťažkosti... Ak nevieš odkiaľ a kam a zrazu zostal si sám, keď počúvaš šedých tieňov nárek, ak chceš skončiť tvoj život a nemáš chuť vstať a ísť akurát vtedy Ježiš zobral na plecia svoj kríž. Kvôli tebe ho chcel niesť, bola to láska no nie lesť. Nikdy netrpíš sám, lebo je s tebou Pán. Späť sa nevracaj po ceste hriechu, ale kráčaj ďalej cestou na ktorú svieti Pán svojím svetlom do večnosti.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
"Boh nerobí chyby, stvoril ťa ako ťa chcel. On sa nemýli nikdy je dokonalý Stvoriteľ..."

To znie ako slová nejakej piesne... Ale je to hlboká pravda. Boh sa nemýli. Stvoril ťa takého / takú ako chcel. A takto ťa miluje. Aké krásne, aké oslobodzujúce! emoticon
Отправлено в 03.08.12 21:09.
Petra, na Tvoje neľahké situácie, ktoré prežívaš....3 násobné áčko ! Ďakujem,
niekedy ma dokážeš osloviť viac ako kňaz.
Отправлено в 03.08.12 21:44.
Fú ďakujem a vážim si to a ďakujem najmä Bohu, lebo on je tvorcom ... emoticon
Отправлено в 04.08.12 1:17 в ответ на Mária-Irma Danieliszová.
"Boh si ťa nikdy nedal, poslal ti ľudí, a všetko v živote dobré aj zlé pre to, aby ťa formoval na svoj obraz." .. nemôžem súhlasiť, že Boh poslal zlé... použil si aj zlé... a premenil to na požehnanie... aby Boh nepôsobí zlo, aby z neho vzišlo dobro... len uzdravuje zranenosť tohto sveta tým, že aj z bolesti vie vytvoriť požehnanie... Ale Boh je darcom len a iba DOBRÝCH darov...
Отправлено в 04.08.12 10:54.