« Назад

Posledná hodina

Ľudia žijúci okolo nás stojaci tvárou v tvár Storiteľovi

Často sa zamýšľame nad rôznymi príčinami mnohých katastrôf, životných či osobných ťažkostí. Mnoho ľudí zapiera existenciu Boha, resp. neverí učeniu Cirkvi. Ale keď príde k najhoršiemu, ku komu sa obracajú s prosbou o pomoc? Väčšinou k Bohu. Prosia ho aj napriek svojim hriechom, ktoré ľutujú, ale nájdu sa aj takí, ktorí vidia Boha ako vinníka. A tu nachádzame 2 časté javy - "príležitostný kresťan" sa pod ťazobou kríža stáva praktizujúcim kresťanom, avšak niektorí sa zapýria a svoj kríž si ťahajú bez pomoci a snažia sa všetko hodiť na Stvoriteľa. Keď už ani my sami nedokážeme zmeniť myseľ takého, ktorý tápe v tmách, zostáva nám modlitba. Preto sa treba modliť aj za šťastnú hodinu smrti, pretože nikdy nevieme, či daná osoba oľutovala, alebo nie. My to nevieme, ale Boh áno - "...lebo Bohu nič nie je nemožné." (Lk 1, 37) Skúsme sa zamyslieť nad svojimi blízkymi. Verím, že každému príde na um aspoň jeden člen rodiny.
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Jer 32,27 "Hľa, ja som Pán, Boh každého tvora; či je mne nejaká vec nemožná?
Отправлено в 29.09.12 13:50.
Vďaka! Veľmi dôležitá záležitosť! Po celom svete v tomto momente zomiera mnoho mnoho ľudí!!! Preto sa kresťania v minulosti modlili a modlia sa aj dnes za dobrú hodinu smrti. Dnes je táto modlitba aktuálna ako nikdy predtým! Veď nikto z nás, ani ja sama neviem ani dňa ani hodiny!!! ko hovorili svätí - aké hrozné je ocitnúť sa pred Bohom sudcom!!! Každý sám si má klásť otázku: je môj život svätý??? Mám v sebe hriech??? hriech žije v človeku do psledného dňa jeho pozemského života!!! Sviatosť zmierenia je neodmysliteľná súčasť života kresťana! Skutočná, pravá ľútosť nad ososbným hriechom voči Bohu a ľuďom, skutočné obrátenie sa celým srdcom k Bohu sú jedinou zárukou spasenia kresťana!
Отправлено в 29.09.12 18:41.
A nie len za blížnych z rodiny...! Za seba! A za všetkých ľudí! Musíme si rozšíriť obzor na celú ľudskú rodinu! Veď je toľko ľudí, ktorí sa nikdy nemodlia a nikdy nepoznali Boha! No tí, ktorí Poznali Boha, majú zodpovednosť aj za neveriacich bratov a sestry. Preto sa modlime za seba, za blízkych blížnych a za všetkých neveriacich a neverných!
Отправлено в 29.09.12 18:45.
Patrik, chcela som požiadať o priateľstvo, ale nedá sa na tvojej stránke:o)
Отправлено в 29.09.12 18:50.