« Назад

POĎAKOVANIE

Ked ráno otvoríš oči, namiesto myšlienok ,....
"čo ma dnes zas postihne?",
poďakuj, že si sa vôbec zobudil!
Poďakuj za každé nové,
aj keď upršané či sychravé ráno,
lebo si dostal novú šancu zmeniť
seba a svoj život k lepšiemu!
Stačí sa pre to rozhodnúť,
nenechať sa inými odradiť a vytrvať!
Povedz si ešte ráno, že nech sa deje čokoľvek,
budem dnes žiariť šťastím,
lebo som vďačný za všetko,
čo mám, aj keď to zrovna nie je miliónová vila,
športiak, či vysnívaný partner!
Lebo všetko, čo chceš, sa ti môže splniť,
Boh čaká, ako sa rozhodneš,
ale musíš byť najprv skutočne úprimne vďačný
za to, čo máš.
 
Nápady Ti nepomôžu,
ak nepriložíš ruku k dielu a nepracuješ s nimi!
Je krásne objavovať veľké množstvo krás,
ktoré sa nachádzajú tak blízko nás!
I keď príroda nás niekedy zradí, nezúfaj, ale konaj,...
namiesto hnevu a zlosti,  ktorý sa niekedy hromadí v nás!
Všetko, i príroda, má svoje kúzlo, čaro a svoju jedinečnosť,...
tak, ako Ty máš hnev, alebo pokoj v duši!
Keď potrebuješ nájsť Boha,...
nehľadaj ho v hluku a nepokoji,
lebo on je priateľom mlčania !
Aj my potrebujeme byť často ticho,
aby sme sa mohli dotknuť svojej duše!!!
Máš veľké srdce,...
tak naplň ho radosťou a šťastím!
Máš úžasnú myseľ,...
tak hľadaj nové spôsoby a cesty, ako rásť!
Teš sa z maličkostí i duše plnej lásky,...
lebo tá rastie s Tebou, kamkoľvek pôjdeš !!!
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Majka po prečítaní tvojho zamyslenia som sa trochu zahanbil. Akoby si tieto riadky adresoval práve mne. Dnes som totiž od rána šomral: za množstvo práce , ktorú nestíham dokončiť, darmo sa snažím, za nezvýšený nízky plat, za únavu, jednoducho hneval som sa na celý svet. Tvoje "Poďakovanie" mi tak trochu otvorilo oči, že aj takto sa dá ráno vykročiť.
Ja sa zas poďakujem Pánu Bohu za vás, mladých, pretože my, staršia generácia už strácame elán, trpezlivosť, silu. Som strašne rád, že vieru našich predkov ako takú štafetu, nesiete ďalej. Len sa nenechajte nikým odradiť a vytrvajte ( ako píšeš) pretože máte poslanie.
Отправлено в 05.01.12 22:05.
Ďakujem Majka za tieto slová. Povzbudili ma k vďačnosti Pánovi. Keby sme len pozerali viac na to, čo nám dal, ako na to, čo by sme chceli mať, potrebovali by sme určite dlhý zoznam vecí, za ktoré môžeme byť vďační.
Отправлено в 06.01.12 7:24.
Jozef, ďakujem za tvoje úprimne slová, ja sa držím toho, aby som každý deň ďakovala Pánovi, pretože keby som mu nemala za čo ďakovať, musela by som si vinu dávať sebe. Ďakujem za poklonu, no ja patrím už k tej staršej generácii, veď mám už po 50, ale to neznamená, žeby som nemala poslanie aj ja. Ja sa evanjelium snažím podávať ďalším, ktorí to potrebujú, lebo uplynul práve rok, čo som Bohu dala svoje áno a konečne po dlhých rokoch som ho prizvala do svojho života. Pán je proste úžasnýýýý!
Отправлено в 06.01.12 10:31 в ответ на Jozef HORVÁTH.
Martin, zoznam , za čo by sme mali ďakovať, nikto nepotrebuje. Ja ľudí učím, že aby začali tak, že hneď ráno si uvedomili päť vecí, za ktoré chcú ďakovať a tak sa dostávajú postupne k tomu, že ďakujú za všetko. Už zopár mojich známych sa to takto naučilo, pretože vždy im hovorím, keď nemáš za čo ďakovať, dávaj vinu sebe
Отправлено в 06.01.12 10:34 в ответ на Martin Lojek.
Majka ďakujem , že môžem byť aj tvojim priateľom. Máš pravdu, na rokoch nezáleží. Ja sa pomaly blížim k 60-ke.
Отправлено в 07.01.12 19:20.
Veru tak,na veku nezáleží.Boh nás miluje takých,aký sme.Jeho láska je živý a prenádherný cit.nikto nás tak nemiluje ako on.Ani otec,matka,súrodenci...,ozaj nikto,iba ON!A pre tu lásku sa oplatí žiť ako "Božie dieťa".Je to obrovský dar nazývať sa "Božím dieťaťom",byť ním!Človek nosí v sebe zaḱódovanú túžbu po Bohu,dobre,láske.Treba sa naučiť počúvať tomu hlasu v nás.Dať sa viesť a robiť dobro.Zároveň sa tešiť a prežívať radosť ,ako píšeš,aj z maličkostí. Ďakovať Bohu
za všetko v svojom živote je pre človeka niečo,čo nás teší,povznáša,robí pokornými,dá sa povedať,lepšími.Lebo nikdy sa dosť nepoďakujeme.Ale náš nebeský otec to ani nevyžaduje.Lebo z jeho vôle,lásky sme sa zrodili z prachu zeme.Jeho duch nám vdýchol život.ako svoje deti nás nikdy neprestane milovať a zahŕňať milosrdenstvom,či darmi Ducha svätého,všetkým o čo prosíme.Náš Boh je milosrdný.Tak milá Majka preťívaj s ním ďalej v radosti zázrak obrátenia,spojenia a hľadania.Žiť sa oplatí pre Boha,s Bohom plniac jeho vôľu,odovzdávajäc sa mu celý bezo zvyšku.Nech Ťa Boh žehná!
Отправлено в 12.01.12 2:02.