« Назад

Žíznim po tebe

     Božie slovo "žíznim", vyslovené po prvý krát na Kalvárii, zaznieva v každom čase a v každom prostredí. Boh ho neprestajne hovorí do prázdneho priestoru, do tmavého a opusteného miesta v každom ľudskom srdci.

      "Hľa stojím pri dverách a klopem" (Zjv 3,20)

      Je to pravda. Stojím pri dverách tvojho srdca dňom i nocou. Aj keď práve  nepočúvaš, aj keď pochybuješ, že by som tu mohol byť ja, som tam. Čakám aj na ten najmenší náznak odpovede, na najnepatrnejšie gesto pozvania, ktoré by mi dovolilo vstúpiť.

      Chcem, aby si vedel, že kedykoľvek ma pozveš, prídem. Vždy, celkom určite. prídem úplne potichu a nenapadne, ale s nekonečnou mocou a láskou a prinesiem hojnosť darov svojho Otca. Prídem s milosrdenstvom a s túžbou odpustiť ti  a uzdraviť ťa a s láskou, čo presahuje všetko tvoje chápanie - s rovnako veľkou láskou, akú som dostal od Otca. "Ako mňa miluje Otec, tak ja milujem vás" (Jn 15,10). Prídem, lebo ťa chcem utešiť a posilniť, zodvihnúť zo zeme a obviazať ti rany. Prinesiem ti svoje svetlo, aby rozptýlilo tmu a všetky tvoje pochybnosti. Prídem s mocou, aby som mohol niesť teba aj všetky tvoje bremená, s milosťou, aby som sa ti mohol dotknúť srdca a pretvoriť tvoj život. A svoj pokoj ti dám, aby som mohol utíšiť tvoju dušu.

      Poznám ťa dokonale. Viem o tebe všetko. Zrátal som ti každý vlas na hlave. nič v tvojom živote nepokladám za bezvýznamné. Sledoval som ťa celé roky a vždy som ťa miloval, aj keď si blúdil. Viem o každom tvojom probléme. Poznám tvoje potreby, obavy a strach. Počul som tvoje modlitby, zakaždým, aj tie čo si vyslovil šeptom. A hoci sa zdá, že niekedy mlčím, stále v tvojom živote neúnavne pracujem, aby som ťa požehnával a ochraňoval.

      Sledujem aj najmenšie hnutia tvojho srdca a každú tvoju myšlienku. Viem, čo ťa bolí a s čím zápasíš. Poznám tvoje skúšky, neúspechy i žiale. Ano, poznám všetky tvoje hriechy. No znova ti hovorím, že ťa milujem. Millujem ťa, pretože si. Milujem ťa pre krásu a dôstojnosť, ktorú ti dal môj Otec, keď ťa stvoril na svoj obraz. Je to tá dôstojnosť, na ktorú si pozabudol, a krása, ktorú si poškvrnil svojim egom a hriechom. No ja ťa aj tak milujem takého, aký si, a to nekonečne, úplne bez výhrad. Prelial som svoju krv , aby som ťa získal späť. Stačí, ak ma s vierou požiadaš, a moja milosť sa dotkne všetkého, čo ťa spútava a ťaží,  všetkého, čo ťa chce odviesť odo mňa.

     Viem, čo je v tvojom srdci. poznám tvoju osamelosť i to, čo ťa ranilo : odmietnutia, posudzovania, poníženia. Všetky som ich niesol pred tebou. Niesol som ich pre teba, aby si mohol mať podiel na mojej moci a víťazstve. No predovšetkým viem, ako veľmi potrebuješ lásku, ako dychtíš po uznaní a ocenení, po tom, aby ťa mal niekto rád a aby mu na tebe záležalo. Ako často si však túžil márne, hľadajúc lásku mimo mňa, ktorej ja som zdrojom.

     Nemyslíš si, že tvoj smäd po láske je smädom po mne, ktorý som Láska? Ja som odpoveďou na tvoje najhlbšie túžby.

     MÁM SMAD PO TEBE....Áno, jedine takto sa dá opísať moja láska k tebe : Mám smäd po tom, aby som ťa mohol milovať a aby si mohol milovať mňa - taký drahý a vzácny si mojim očiam.

      Nezáleží na tom, čo si urobil. Milujem ťa len kvôli tebe samému. Príď ku mne so svojou biedou a hriechom, so svojimi starosťami a potrebami i s túžbou po opätovanej láske. Stojím pri dverách tvojho srdca a klopem. Otvor mi, pretože po tebe žíznim.

      "Dnes Ježiš roztvoril svoju náruč, aby ťa objal. Dnes bolo Ježišovo srdce otvorené pre teba. Vtúpil si ?" Matka Tereza

 

Jozeph Langford Tajomný plameň Matky Terézie

Комментарии