« Назад

Hlbina

Čo to vlastne znamená ak povieme zatiahni na hlbinu? V Lukášovom evanieliu v piatej kapitole nám Ježiš vraví aby sme hodili svoje siete a zatiahli na hlbinu. Nachádzame sa práve v období pôstu, možno práve toto je ten čas kedy by sme sa mali stíšiť a zamyslieť sa kde sa nachádzame! Myslím že pod pojmom hlbina môžeme chápať náš duchovný život. Kde sa nachádzame??? To že sme uverili sa dá chápať aj ako nejaké "zletenie" zo vzduchu na hladinu. Ale je toto všetko??? NIE! Ježíš tu jasne vraví aby sme išli hlbšie, aby sme spravili ďalší krok. Nemáme zostať len niekde nahladine...máme ísť hlbšie, máme Ho viac spoznávať, viac milovať,...viera nieje len nejaký zvyk!!! Nestaćí len to že zaškrtneš v políčku na papieri pri sčítavaní ľudu NÁBOŽENSTVO - KRESŤAN, toto nieje viera. 

Dnes je ten čas kedy máme hodiť svoje siete a zatiahnuť na hlbinu. Dnes je ten čas kedy máme spraviť ten náš krok viery.

Nemáme zostať len nejakou "štatistikou" . Boh má pre nás pripravené obrovské veci a je len na nás koľko z nich sme ochotný prijať !

p.s. myslím že nieje treba hovoriť čo sa stalo, keď Peter hodil siete, všetci vieme že siete vytiahol tak plné, že praskali a trhali sa. Čo sa stane ak si toto slovo vezmeme k srdcu? Čo ak aj my všetci hodíme svoje siete tak ako Peter? +

Следующий
Комментарии