« Назад

Nový portál kresťanských podujatí Vyveska.sk

Milovníci kresťanských podujatí môžu oddnes zadarmo získať vo virtuálnom priestore prehľad o stovkách aktivít z celého Slovenska. Umožňuje im to internetová stránka vyveska.sk, ktorá vznikla s finančnou podporou Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Na projekte, ktorý predstavili v Bratislave, sa okrem dobrovoľníkov podieľajú aj ďalší partneri. 

Nový portál ponúka popri šanci získať denné informácie o podujatiach rôzneho druhu tiež možnosť interaktívne komunikovať prostredníctvom sociálnej siete Facebook. Každé podujatie má svoj aktívny názov, termín i kontaktné údaje na jeho hlavných organizátorov. Súčasťou sú tiež pravidelne organizované podujatia či možnosť získať pravidelný newsletter. 

"Vyveska.sk poskytuje návštevníkom možnosť prehľadne zobraziť, čo zaujímavé sa chystá, zároveň informuje o kresťanských podujatiach. Organizátorom tiež umožňuje efektívne šíriť informácie o pripravovaných akciách," vysvetľuje Tomáš Kuzár, iniciátor projektu a predseda občianskeho združenia Christin, ktoré projekt zastrešuje. 

"Určite ste už počuli ako kňazi na konci farských oznamov hovoria, že všetky podujatia nájdete na výveske. To nás inšpirovalo pri hľadaní názvu, no je to zároveň aj motto nášho úsilia, ponúknuť všetky kresťanské aktivity na vyveska.sk," vysvetľuje názov stránky ďalšia iniciátorka Miriam Kuzárová. 

Projekt tvorcovia pripravovali osem mesiacov. "Veľakrát sa mi stalo, že som strávil hodiny za internetom, kým som našiel nejaké podujatie, na ktoré by som mohol ísť. Pevne verím, že s portálom vyveska.sk to bude oveľa jednoduchšie," uvádza architekt IT riešenia stránky Štefan Kušnír. 

Projekt podporili viaceré kresťanské organizácie i súčastné projekty. Nechýbajú medzi nimi Tlačová kancelária KBS, portály Christ-net.sk, Moja komunita, Fórum kresťanských inštitúcií, Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže, dom Quo Vadis v Bratislave a ďalší partneri. Informácie o nových podujatiach a podnety je možné posielať na adresu vyveska@vyveska.sk. 

Viac informácií o projekte je možné získať na internetovej stránke www.vyveska.sk.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
malicka pripomienka..
keby bol na vyveske nejaky kalendar.. chcem sa pozret na 18.6.2011 co tam je.. za akcia.. ci je tam uz pridana akcia co bude v SNV.. a je to tazke naklikat..
Отправлено в 02.05.11 23:34.
To mate pravdu. To tam zatial chyba. Postupne chceme vyvijat a doplnat dalsie funkcionality a tato je jedna z nich. emoticon
Отправлено в 04.05.11 10:03 в ответ на Štefan Hrbček.