Blog

« Назад

Náš pôstny kalendár: 8. Štvrtok po prvej pôstnej nedeli

Delím sa o náš rodinný pôstny kalendár. Možno sa hodí aj vám - v rodine, s deťmi, alebo... ako budete chcieť.

 


Liturgické čítania: 
Est 4, 17n.
Ž 138, 1-2a. 2bc+3. 7c-8
Mt 7, 7-12


Čítanie z evanjelia podľa Matúša:
Ježiš povedal svojim učeníkom: „Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám! Lebo každý, kto prosí, dostane, a kto hľadá, nájde, a kto klope, tomu otvoria. Alebo je medzi vami človek, čo by podal synovi kameň, keď ho prosí o chlieb? Alebo keby pýtal rybu, čo by mu dal hada?
Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia.
Všetko, čo chcete, aby ľudia robili vám, robte aj vy im. Lebo to je Zákon i Proroci.“

Dnešné čítanie nás nabáda k dôvere. Veď aj my dávame svojim deťom všetky dobré veci, ktoré môžeme. Prečo by teda náš nebeský Ocko nedal všetko dobré nám? On sa o nás postará vždy. A tak, ako aj Ester z prvého čítania, nezabúdajme sa (dnes) obracať na dobrého Boha so všetkými našimi problémami, túžbami a žiadosťami. Tak ako pomohol Ester a Židovskému národu vtedy, tak pomôže aj teraz nám.

A nezabúdajme ani na dôvetok - robme aj my svojim bratom (druhým ľuďom) všetko to, čo by sme chceli, aby robili oni nám. Nielen "nerobme iným, čo nechceme my", ale aktívne sa snažme pomáhať všade tam, kde by sme aj my chceli, aby niekto v podobnej situácii pomohol nám.

 

Viac na http://letitia-tiba.blogspot.sk/p/blog-page.html

Комментарии