« Назад

človek čo TO začal - Na slávu nášho Otecka

človek čo TO začal - Na slávu nášho Otecka

 

Je to pre mňa veľmi dôležitý človek. Je pre mňa ako ďaľší otec.

Tento človek ktorého vám idem priblížiť, je pre naše spološenstvo, kapelu, veľmi významný.

Pretože práve on to tu všetko začal a posúval ďalej. A naozaj to bolo požehnané, lebo všetko robil na slávu Pánovu.

 

Už ani neviem kde sme sa prvý krát stretli. No v okamihu som vedel, že tento človek mi môže zmeniť život. A tak sa aj stalo. Zmenil mi ho. Zo mňa (chalana čo bol väčšinou času doma alebo na futbale, poprípade na sv.omši) sa vďaka nemu stal  človek, ktorý dnes má neustále čo robiť a robiť niečo pre našu úžasnú Cirkev. Hlavne pre mladých.

Myslím si o ňom, že naozaj žije v Duchu, pretože ovocie ktoré prináša je skvelé.

Už len z toho ako sa každý pri ňom cíti, ako je z neho cítiť veľká pokora a aký má dar rozprávania.

Rozprával som sa s ním už o mnohých veciach, a vždy to bol pre mňa výnimočný rozhovor.

Na jeho vek, je neskutočne blízky mladým. Je iný ako jeho rovesníci, vie obetovať pre druhých nielen veľa financií ale hlavne mnoho času a námahy, čoho som bol mnohokrát svedkom.

O ňom by som vedel písať ešte mnoho vecí, mnoho zážitkov ale to nebola pointa tohoto blogu. Pointou je, že tohto človeka ktorého vlastnosti som popísal som si vybral ako človeka o ktorom si myslím, že žije naozaj v Duchu a taktiež aj prináša Jeho ovocie.

 

Pretože pre mňa byť naplnený Duchom znamená – byť človekom, ktorý robí veci pokorne, ohľaduplne a v tichosti (aby sa nevystatoval čo všetko spravil), a žiť život tak, že aj mnohí neveriaci si povedia ´´ Ten muž je naozaj skvelý človek ´´.

 

A to môj priateľ, ktorého som práve opisoval naozaj je. Pretože mnohým ľuďom hlavne mladým (vrátane mňa) ukázal tú správnu cestu, cestu ako ísť za naším skvelým Bohom.

Za všetko čo pre mňa urobil mu veľmi ďakujem. Nech ho i naďalej žehná Pán.