Vitajte

Milí návšteníci webových stránok rímskokatolíckej farnosti Stará

Ľubovňa. Na týchto stránkach vám prinášame informácie o dianí vo farnosti.

 

 

Farské oznamy na 15. nedeľu (B)

Farské oznamy na 14. nedeľu (B)

 

 

 

Pán biskup František pozýva diecézu k rastu vo viere aj cez pastoračnú aktivitu 

JEŽIŠOVA CESTA DO EMAUZ

 

 

Úradné hodiny v dôležitých záležitostiach

PONDELOK - PIATOK: 9.00 - 11.30, 13.30 - 15.00

SOBOTA: nestránkový deň (krstné a sobášne náuky)

NEDEĽA, PRIKÁZANÉ SVIATKY a PRVÉ PIATKY: nestránkový deň

 

Ostatné záležitosti prosíme kontaktovať telefonicky: 052/432 25 00 alebo emailom: stara_lubovna@kapitula.sk  Ďakujeme za pochopenie.

 

 

Všetky farské oznamy sa zobrazia TU.

 

Správa o priebehu reštaurátorskej realizácie, použitý postup, technológia a
materiál.

 

OTÁZKY PRE BIRMOVANCOV

sv. prijímanie v nemocnici SLUZBY

Nové termíny manželských stretnutí

domanželstva.sk

 

Vzájomnú komunikáciu môžu podporiť KONTAKTY na kňazov farnosti.

Na stránke sú informácie pre snúbencov, ktorí chcú vstúpiť do kresťanského manželstva, pre rodičov, ktorí sa tešia z maličkého človiečika a chcú ho pokrstiť a tiež pomoc pre tých, ktorým zomrel niekto blízky a potrebujú vybaviť pohreb.

 

Môžete sa na tejto stránke zaregistrovať, podľa pravidiel systému "mojakomunita.sk". Získate tým prístup do diskusie pri článkoch a k veciam, ktoré nevidia neregistrovaní užívatelia.

 

Дневники

« Назад

Priniesli športové trofeje

Naši futbalisti zvíťazili v diecéznom futbalovom turnaji a zahrali si aj v celoslovenskej súťaži.

   

Vľavo  je HANI    a  vpravo je Akif. Položil som im niekoľko otázok.

 

 

 

 

 

1.  Už ste vo svojej futbalovej kariére ako mužstvo zažili víťazstvo. Očakávali ste aj tohto roku  úspech?

HANI: V takomto zložení sme hrali prvý krát až tento rok, takže to bol náš prvý úspech, ale od roku 2004 sa pravidelne zúčastňujeme týchto turnajov a podarilo sa nám viackrát postúpiť až na celoslovenské kolo, kde najväčší úspech sme zaznamenali ešte v roku 2005, keď sme obsadili druhé miesto.

AKIF: Tento turnaj chodíme hrať už zopár rokov, vyhrali sme ho už párkrát, a za posledné štyri roky sme ho vyhrali trikrát. Teda čo sa týka diecézneho kola. Nevravím, že sme to očakávali, ale verili sme tomu že aj tento rok uspejeme, a podarilo sa to skvelým kolektívnym výkonom. No bohužiaľ na celoslovenskom kole sme vypadli v štvrťfinále.

 

2. Postúpili ste cez tri úrovne - dekanátne kolo, diecézne kolo a celoslovenské kolo;  stretli ste sa s mnohými mužstvami. Ktorý super bol pre vás najväčšou výzvou?

HANI: Pre mňa osobne bolo najväčšou výzvou asi mužstvo z banskobystrickej diecézy, ktoré hralo pekný futbal na poslednom kole v Prešove. Bohužiaľ sme si s nimi nemohli zmerať sily, keďže sme predčasne vypadli v boji o postup do semifinále. Ale určite výzvou bol pre nás aj súboj vo finále diecézneho kola, kde sme nastúpili proti Cirkevnému gymnáziu Sv. Mikuláša zo Starej Ľubovne.

AKIF: Pre mňa najväčšou výzvou bol náš mestský rival Cirkevné gymnázium sv. Mikuláša, ktorých sme dokázali poraziť v prvom kole turnaja, a aj vo finále diecézneho kola.
 

3. S Akým pocitom ste brali do rúk trofeje víťazov na celodiecéznom turnaji?

HANI: Je to vždy skvelý pocit niečo vyhrať, aj keď to nie je na profesionálnej úrovni. Pre mňa osobne sa tieto turnaje stali tradíciou a teším sa na ne takmer celý rok. Preto som vždy rád, keď sa nám podarí vyhrať a postúpiť do ďalšieho kola. Trochu ma však mrzí neúspech na celoslovenskom kole. Tajne som dúfal, že tento rok by sa nám mohlo dosiahnuť až na vrchol.

AKIF: S pocitom víťazov. Bolo to skvelé, dokázali sme uspieť napriek silnej konkurencii a takto dokázať, že patríme medzi najlepších.
 

 

4. Aké problémy ste museli na ceste za víťazstvom prekonať? 

HANI: Jedným z problémov bolo, že prakticky na žiadnej z troch úrovní turnaja sme nemali rovnaké mužstvo. Vždy niektorí z hráčov mali iné povinnosti, preto sa zostava menila. Komplikáciou bola aj doprava a štartovné, keďže sme sa na diecézne kolo museli dopraviť do Spišskej Novej Vsi a na celoslovenské do Prešova. S tým nám pomohol kaplán Štefan, za čo mu chem aj touto cestou poďakovať.

5. Vyskytli sa počas tohto turnaju aj nejaké kuriozity ktoré by stáli za zmienku?

HANI: Takou malou kuriozitou možno bolo, že diecézne kolo odohral jeden z našich hráčov so zlomeným prstom a sadrou na ruke. A snáď ešte spomeniem, že sa mi takmer podarilo rozbiť putovný pohár Spišského diecézneho biskupa. Keď som ho pri preberaní chcel prudko zodvihnúť nad hlavu. Vrchnák vyletel do vzduchu a s rachotom padol na zem. Našťastie to vydržal a môžeme sa tešiť z kompletného pohára. smiley

6. Ešte by ma zaujímalo, ako ste obstáli na celoslovenskom kole.

HANI: V skupine sme mali dve výhry a jednu remízu. O jeden gól sme neskončili prvý, ale druhý v skupine. Potom sme hrali o postup do semifinále s tretím z druhej skupiny a s nimi sme prehrali 2:0 a vypadli sme. Prvý zo skupiny postupoval priamo do semifinále.

 

Ďakujem za rozhovor Tomášovi Hanečákovi (HANI) a Akifovi Arifimu (AKIF)

 

 

Pohár a diplom sme prevzali a umiestnili v kancelárií farského úradu.