« Назад

Stres - zabiják nie iba zdravia tela

Stres - zabiják nie iba zdravia tela

Samý zhon . Ráno vstaneme , možno po prebdenej noci zmýšľaním bežných otázok.čo bude zajtra ? čo mi treba splatiť ? koľko ? kde  , akých výdavkov ešte máme . A čo práca ? neistota , obavy , kopec otázok kolo budúcností naších dietok . A čo s bývaním ? za energie nedoplatky ? a koľko ? a ako bude dalej ? a čo naše slovensko a situácia v ňom ? 

áno.Toto sú otázky , ktoré navodzujú strach , neistotu , obavy zo života . No každý z nás veľmi dobre vie , že sú na niečo dobré . Je tak človek opatrnejší v rozhodovaniach. Sme veriaci a nemusíme sa báť , čo bude dalej . Pán Boh dal , postará sa o nás . Jediné , čo by sme mohli preto urobiť je , neodvrátiť sa od jeho milosrdenstva . Ešte sa nestalo , žeby človek bol v situácií , keby Boh nezasiahol . Ked sa v naších mysliach vynárajú myšlinky o budúcnosti , nie je to zlé zo strany opatrností  , ale stresujúce s pohľadu citov moc . V prvom rade , aby sme vládali pracovať , potrebujeme aj zdravie . Nebojme sa , nech už je situácia akákoľvek ťažká , nikdy nie sme sami . Niektorí povedia , treba sa zabezpečiť a potom dieťa .

Nebojte sa prijať dietky , ked neplánujete , ale sa zadarí . Boh pozná vašu situáciu a ked požehná bábo , dá všetko , aby mu nechýbalo nič potrebné . Príjmite ich s láskou a je jedno akej ste národnosti , či rasi . Nepozerajme však na ľudí cez farbu pleti , alebo národnosť , či vierovyznanie . Všetci máme jedno srdce , dve ruky , dve nohy , no hlavne jedného Boha . Boha , ktorý nás všetkých miluje bez akéhokoľvek rozdielu .  Slováci majú priateľov aj v iných národnostiach a v iných krajinách majú radi aj nás slovákov , to len štátni predstavitelia národov sa snažia akoby vštepovať zlobu vzájomne do národov . To je smutné .  Niet sa čo teda diviť . Sme v dobe , ktorá akosi šlape po skutočných , pravých hodnotách života . Keby sa ľudia zmenili , keby k sebe pristupovali s odpustením , láskou , oporou a pomocou , žiadna doba by nebola až tak zložitá . veľa robí vzájomné správanie . No ako mnohí povedia skutočné hodnoty už nie sú moderné . Ano je to pravda , ale to nám dáva istotu , že sú správne . Je to cesta , ktorá nie je vyšlapaná , ale  je posiatá trnmi , no len preto , aby sme cez ne prešli a tak sa stali silnejšími . Aj chaos má svoj zmysel v živote . Bez tmy by sme nepoznali svetlo , ak by nebola bolesť nepoznali by sme radosť , ak by sme nepoznali slabosť , nepoznali by sme silu . Ostať sám sebou v tomto svete , ktorý sa snaží urobiť Ta iným je to najvzácnejšie . No nepremýšlajme nad minulosťou  , dá sa z nej poučiť , ale zmeniť nie . Nepremýšlajme nad budúcnosťou , tú nepoznáme . Pre daný okamih žime a žime ho s najväčším nasadením  lásky a odpustenia , akej sme schopní . Nepoznáme čas , ani hodinu . Dnes sme tu a o hodinku to tak nemusí byť . Neplánujme daleko do predu , ked si naplánujeme deň a niečo do toho nečakane príde , ostaneme nervozny . Aj tak si dosť kladieme na plecia a potom sme uponáhľaný . 

Stres neničí len telesné zdravie , ale tým , že spôsobuje strach a neistotu , tým človek nejak nie je schopný sa ani na modlitbičku sústrediť . Všetko vložme do rúk Boha . On n ás formuje , on sa o nás stará . Verme v neho a vermu mu . Tak budeme pokojnejší , vyrovnanejší , pozitívne mysliaci , šťastnejší . Aj v tých najmenších veciach je veľa Božieho požehnania . Vnímajme život aj srdcom , pozerajme sa na iných cez srdce . Nevadí , sme hriešny , sme nedokonalý , ale o to je ten život pestrejší . Každý nám do života vnesie niečo nové , niečím obohatí naše dni . Pristupujme k iným cez skutky milosrdenstva a to za každých okolností . Boh rád otvára knihu spomienok s našími dobrými nie len skutkami , ale aj úmyslami , aj tie najmenšie sú nám vrátené kopcovitou mierou šťastia a pomoci , keby sme možno už ani len nedúfali . A je to aj nezaslúžene . Viera s láskou spojená . Dakujem za všetko , dakujem všetkým . Dakujem BOHU . 

Všetkým Vám zo srdca prajem krásnu požehnanú nedeľu zo srdca   Mám Vás rada .

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Ten názov nevystihuje skutočný obsah tohto príspevku: Viera s láskou spojená s pohľadom na Boha, Božie veci a blížnych. "Mám vás rada!"
Отправлено в 09.10.13 21:39.
Keby sa človek viac utiekal k Bohu,až také stresy,ako niekedy sú,by možno nemal.Stres je spúšťač mnohých chorôb,ničí zdravie a ked je človek v strese,sústredenosť na modlitby tam moc nie je.Dakujem pekne :-)
Отправлено в 11.10.13 9:13 в ответ на Anna Václavová.