« Back

hubový blog

hubový blog

Cez víkend som išiel do Juskovej Voli na Bárkafest. Rozhodol som sa, že návštevu tejto malebnej dedinky pod Slanskými Vrchmi spojím s hubačkou. Plán bol jasný – od 8:00 do 11:00 pôjdem na huby a ostatok dňa až do polnoci venujem programu na Bárke. Obliekol som sa tak ako sa do lesa patrí, celý do zelena. No na festival som mal pripravené úplne iné oblečenie – nové shortky, košeľa, topánky, slnečné okuliare a klobúk plus všetky potrebné veci na dobrý imidž – gél na vlasy a voňavku. Proste aby som dobre vyzeral, veď idem na festival!

Na huby som sa veľmi tešil. Mal som informácie, že huby „rastú ako huby po daždi“ J A veru že tomu tak aj bolo. Za pol hodinu sme s ocom našli toľko húb, čo by sa zmestilo do jedného košíka. Krásne mladé, voňavé, dobre vyzerajúce hríby! Lenže iba vyzerajúce. Ináč boli nanič. Zvnútra celkom červivé. Vôbec sa nedali použiť na to na čo boli určené.

 

Ďalej snáď ani nemusím pokračovať... O 11 som naklusal na Bárku, vyhľadal som kňaza a festival som začal “odčervením“ aby som mohol byť použitý na to na čo som bol určený. Klobúk aj s okuliarmi ostali po väčšine festivalu na stole a predsa to bol jeden z tých krajších dní a nie preto, že som dobre vyzeral.

 

Článok zakončím frázou v cudzom jazyku ako je to v tejto dobe moderné:

„To ňe ľen šumňe vypatrac! Aľe i šumny byc!“

Comments
sign-in-to-add-comment
Posted on 6/25/12 11:35 PM.
fajne si to spojil emoticon Čo je na tom najlepšie? Že z vnútra zdravý hríbik je istotne krásny aj z vonku! Ďakujem, povzbudilo ma emoticon
Posted on 6/26/12 5:47 AM.
Ta to cudzi jazyk? A skadzi ši? Šarišan abo Špišak? Ftoškaj hvarel: Slovenske učene Tovarišstvo mali zapadňarčinu, šturovci stredoslovenčinu, ta hoľem teraz na šore mi!
Ale to ta mišlenka o vypatrňu še mi pači! Tak ma buc!
Posted on 6/26/12 7:36 AM.
Narobilo mi to chute!
Posted on 6/26/12 8:18 AM.
Áno presne tak, len to som do blogu nepísal, no tajne som dúfal, že to čitateľom dôjde samo emoticon tak si ma potešil, že si to doplnil za mňa
Posted on 6/26/12 9:59 PM in reply to Martin Lojek.
Som zemplinčan jak šip! emoticon
Posted on 6/26/12 10:00 PM in reply to Mária-Irma Danieliszová.
joj to som sa potešiláááááááá, už som počula spoveď prirovnanú k črevnej sprche, k odľahčeniu, polepšovni, ale odčervenie!!! BINGO!!!

hej, hej, obielené hroby...

ja som vo štrtok pred týždňom našla v Litmanovej 4 dubáky, ( dva z nich mali tiež červivé nohy, ale klobúk ešte našťastie nie, 6 masliakov a jeden kozák brezový.... to bola polievočka!!! mňam.

A veru zišlo by sa odčervenie už aj mne...
Posted on 6/27/12 8:51 AM.