BLog

« Back

Kapela Jekh drom na dovolenke

Od 11.7. do 16.7. sme celá kapela a ešte naši 2 bratia z mládežníckeho stretka prežili veľmi požehnaný čas na dovolenke čechách.

Pondelok - balenie, cestovanie.. ubytovanie.. v utorok sme navštívili saleziánsky areál v Hodoňovicích. Trochu sme tu pomohli ukladať drevo a potom sme mali evanjelizáciu na jednom sídlisku v Ostrave. Večer sme hrali na svätej omši v Ostrave. Streda bola silne evanjelizačná - navštívili sme 2 sídliská (ako sa volali už nepamätám) večer sme si boli zaplávať na jazere pri Bohumíne.   Fajná teplá voda - skoro ako na dovolenke pri mori. Večer v kaplnke saleziánskeho centra sme prežili svätú omšu v úzkom kruhu pri svite sviečok - skoro ako prví kresťania lámanie chleba. Vo stvrtok sme absolvovali mierne adrenalínový šport - rafting. Splavili sme asi 10 kilometrov po rieke Odre. Ďakujeme Kosmičovi - skúsenému vodákovi za odvahu, požičanie člnov a zaškolenie do tohto krásneho športu. Poobede sme mali jednu evanjelizáciu a hrali sme aj na sv. omši v Přívoze.  V piatok ráno sme mali sv. omšu v dome sestier matky Terezy. Bol to pre mňa silný duchovný zážitok a myslím že aj pre ostatných. Jednoduchosť, pokora a láska ku každému tu boli priam v ovzduší.  Nasledovala exkurzia v TV NOE. Pán riaditeľ nám ukázal prenosový voz, štúdiá, techniku a všetko, čo sa dalo vidieť. Poobede sme sa k sestrám matky Terezy vrátili a  mali sme evanjelizáciu v ich areáli. Večer sme hrali na sv. omši v Kostole Ducha Svätého a táto sv. omša bola vysielaná v rádiu Proglas.

 

Môžeš si vypočuť piesne, ktorými sme končili jednu evanjelizáciu:

Niekoľko fotiek z open air evanjelizácie u sestier matky terezy

Fotky zo splavu na rieke Odre

Fotky zo sv. omše.

 

 

Ďakujeme saleziánom z Ostravy za tento krásny týždeň, za starostlivosť a lásku, ktorú sme od nich prijali. Pán nech ich štedro požehná.