Blog

« Back

Oplatí sa počkať

Oplatí sa počkať

(semafór a billboard)

Stála som na červenú na semafóre pre chodcov. Hned za ním bol veľký billboard na obchodný dom s textom "Oplatí sa počkať" a dátumom, kedy otvárajú. Tak som tam stála a čakala. A Boh prehováral. Že aj v iných situáciách, nielen na prechode pre chodcov, sa oplatí počkať na to jeho načasovanie. Na boží "timing".

Nauč nás čakať, Pane. 

Na tvoje Slovo, na tvoje pokyny, kedy sa do čoho pustiť, kedy čakať, a kedy úplne odmietnuť, čo sa nám ponúka a čo nie je od teba.

Nie všetko, čo vidíme ako potrebné, chce Pán priamo od nás. Nie vždy to chce hneď.

Oplatí sa počkať.

Pretože: Čakal som, čakal na Pána a on sa ku mne sklonil. (Ž 40)

Comments
sign-in-to-add-comment
poznam jedneho cloveka- vola a robo neupauer - a on sa uplne nechava viest Bohom. Nechapem, ako sa mu mnohe veci daria a robi ich v spravny cas.. . Je to krasne..
Posted on 10/08/12 16:58.
Dakujem za povzbudenie.
Posted on 10/08/12 17:37.
Jeden človek povedal: "Plánuj na základe princípov, ktoré Boh zjavil, ale konaj a rozhoduj sa na základe Jeho prítomnosti." emoticon A ešte to dokreslil na príklade sv. Pavla - ktorý prijal povolanie ohlasovať evanjelium všade, aj na konci sveta - a Ježiš to naozaj povedal (zjavený princíp), ale napriek tomu, keď si zaumienil, že chce ísť do Ázie, "Svätý Duch im bránil hlásať slovo v Ázii.", keď chcel ísť do Bitínie, "Ježišov Duch im to nedovolil". Pavol sa mohol začať pýtať, či to zle pochopil... alebo vyčítať Ježišovi, že niečo prikázal a teraz mu bráni robiť to... ale stalo sa niečo iné: "Tam mal Pavol v noci videnie. Stál pred ním akýsi Macedónčan a prosil ho: "Prejdi do Macedónska a pomôž nám!" A tak šli do Macedónska. Pavol správne pochopil princíp, ale Ježiš nechcel, aby sa opieral o princípy, chcel, aby sa opieral a neho samého a o každodenný vzťah s Duchom Svätým. Ten muž, ktorého kázeň som počúvala, povedal ešte jednu zaujímavú vec. Princípy sú pre chvíle, kedy nedokážeš rozoznať Božie vedenie, ale tvojou ambíciou má vždy byť konať podľa toho, čo ti zjavuje Jeho aktuálna prítomnosť.
Posted on 11/08/12 13:15 in reply to Štefan Hrbček.