Blog

« Back

Všetci ťa hľadajú!

Všetci ťa hľadajú!

Dnešné evanjelium ma vždy trochu pobaví. Posunie ma niekoľko rokov dozadu(keď som bola v postuláte - čiže ide o moje prvé dni a mesiace v kláštore)a do veľkonočného liturgického obdobia.

Postulát sme mali vo veľkom Katolíckom dome v Žiline, na najvyššom poschodí. Sestry nám tam pripravili pokladovku - každej postulantke schovali niekde vajíčko natvrdo s citátom z Božieho slova. Každá sme si to svoje našli- až na jednu. Nie a nie ho nájsť. Celá skupinka postulantiek využila svoje hľadacie schopnosti - a nič. Dokonca ani sestry, čo ich schovávali, si nepamätali, kde môže byť.

O pár týždnov sa zozimilo, tak sme museli znova vytiahnuť vetrovky a kabáty. Vo vrecku sestry, ktorá na Veľkú Noc nebola úspešnou hľadačkou pokladu - viem, že viete čo tam bolo. Objavilo sa vajíčko. S výstižným citátom: "Všetci ťa hľadajú." (Mk 1, 37). Keď teda počujem toto Slovo, vždy sa usmejem.

Máte aj vy nejaký citát zo Svätého Písma, ktorý pre vás nesie úplne iné posolstvo a pripomína vám úplne inú udalosť ako jeho biblický originál?

Comments
sign-in-to-add-comment
Aj ja mam rad to "všetci ťa hľadajú" ale ešte radšej mám Ježišovu odpoveď "poďme inde". To bola poriadne lekcia pre učeníkov. Nevyhrievať sa na slniečku obľúbenosti zasypaný chválorečami pochlebovačov a prikyvovačov. Božie kráľovstvo nemôže "spať na vavrínoch" Všetci ťa hľadajú .. to je brutal skúška POKORY..
Posted on 05/02/12 20:41.
Jarmila Semanová
Áno, otec Štefan, poďme inde . . .

Nespať na vavrínoch nám pomôže aj samotná myšlienka na Golgotu.

A ak sa nám zdá, že Golgota je neznesiteľná - spomenúť si na Horu premenenia.
Posted on 05/02/12 18:57 in reply to Štefan Hrbček.
Vďaka za príspevok. Je dôkazom že aj náš Dobrý Pán Boh má zmysel pre humor !!!!
Posted on 06/02/12 10:35.