« Back

Nikola - skoro úplne zabudnutý

Stručný blog, som elektrotechnik a tohto pána si veľmi vážim. História a jej skutočné poznanie sú mojim vedľajším koníčkom. Pre mňa to bol génius, geniálny vedec, nielen v oblasti elektrotechniky, a hlavne veľmi vyspelý človek, čo sa týka duchovna. Žil svoj sen, žil aj duchovno, nekecal o tom. Nicola Tesla stručne.

Comments
sign-in-to-add-comment
Mirko, ďakujem.
V mojich školských časoch sa fyzika začala učiť až v siedmej triede ZŠ. A o elektrine až v ôsmej triede.
Opýtala som sa pána učiteľa Fyziky, čo tá Tesla- bola to patentová značka na väčšine výrobkov, týkajúcich sa elektrotechniky- znamená.
Jeho odpoveď: Skratka slov TEchnika SLAboprúdová.
Neporazilo Ťa?
Fajn. A to, čo tu píšeš ty som sa dozvedela na základnej škole v rakúskom mestečku Köflach, s vtedy asi 5000 obyvateľmi. A ešte trošku viac.
Chodila som tam iba rok kvôli zdokonaleniu sa v nemčine, potom som sa vrátila na československé gymnázium a keď som tento poznatok dala na vývesku v triede do rubriky "Viete, že"....., dostala som od fyzikára balíček karameliek. Ale to už nebol ten istý čo na ZŠ.
Posted on 25/08/13 18:46.
Časom aj z toho sa stalo hrubšie, že Technicky Slabé. Dobrí ľudia dopadnú ako tí najhorší, keď pravda nie sú zabudnutí časom. Inakšie je ich pamiatka pošpinená.
Posted on 25/08/13 19:21 in reply to Mária-Irma Danieliszová.