Blog

« Back

Vďačný utorok - podeľme sa o radosť a vďačnosť

Vďačný utorok - podeľme sa o radosť a vďačnosť

Učím sa. Inšpirovaná knihou Tisíc darov sa učím vzdávať vďaky - za všetky, aj malé pozornosti, ktorých denne dostávam za plné priehrštie... Všimnúť si. Pomenovať dar. Poďakovať. Aby neprešli pomimo. Aby mali možnosť formovať radostného ducha. Aby som neostala nevďačná. Aby som sa viac usmievala, a viac radosti rozdávala aj tým, ktorých budem stretávať... Preto počítam. Hľadám dary od Nebeského Ocka a každému priradím číslo. Viem, že dostávam tisíc darov každý deň, ale nie každý si všimnem, nie každý zapíšem. Chcem si ich všimnúť a zapísať tisíc. A možno ešte viac.

"Ustavične sa radujte. A pri všetkom vzdávajte vďaky."
(1Sol 5, 16-18)
 

Skúsim podľa vzoru Jarky. Originál článku som napísala na svojom blogu: letitia-tiba.blogspot.sk/2012/09/vdacny-utorok-3.html, Sem dávam odkaz, aby sme mali priestor na diskusiu. Chcela by som, aby sme sa navzájom podelili a povzbudili v hľadaní darov od nášho Nebeského Ocka a v učení sa ďakovať "pri všetkom".

Veď mamy majú ten najväčší dôvod ďakovať. A tiež naopak - práve mamy to majú často ťažké - ďakovať v zložitých životných situáciách. Ale zapojiť sa môže každý. :)

 

______________
Tento článok je už tretím pokračovaním cyklu Vďačný utorok. Predchádzajúce časti nájdete na týchto adresách:
Úvod: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/09/vdacny-utorok-1.html
Prvá časť: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/09/vdacny-utorok.html
Druhá časť: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2012/09/vdacny-utorok-2-neprijemnosti.html

Teším sa na stretnutie zase o týždeň. :)

Previous
Comments
sign-in-to-add-comment
Posted on 9/27/12 9:46 PM.
Pekne vyjadrené Otilka! Tá mozaika, veď náš život je vlastne tiež poskladaný z kúsočkov - pekných, trblietavých, i z tých drevenných alebo bez ligotaniia a keď sa pozrieme späť - u ľudí to funguje tým spôsobom - vidíme, že všetko do seba krásne zapadá a máme pred sebou mozaiku vlastného života! Pán je úžasný! Vďaka tebe aj vám, milé maminky! Nech vás všetký žehná Pán!
Posted on 9/27/12 9:56 PM in reply to Otília Ferenčíková.
Nemám slov. No to je typické v živote s Pánom? Keď by sme si mysleli, že práve niečo totálne strácame alebo prežijeme totálnu skúšku - a necháme konať Jeho - príde niečo úžasné ... zrazu sa aj bolesť akoby rozplynie a nestíham žasnúť... Vďaka, Jarka, Evka, maminy!
Posted on 9/27/12 10:01 PM in reply to Jarmila Semanová.
Toľko tu ľudí napísalo príspevkov. Nemám čas a som unavený aby som to všetko čítal. Chcem len povedať, že som veľmi vďačný, za moju najdrahšiu Luciu, a jej lásku ku mne. Za môj skvelý kolektív myslím až 16 tich spolužiačok v škole, ktorú som práve začal. Za mojich rodičov, ktorých mám veľmi rád, za to, že môžem aj robiť to, čo mám rád a čo mi ide. Za množstvo každodenných úžasných maličkostí v živote, ktoré človeku spravia radosť. Potom aj za celý kolektív mladých ľudí, ktorí ma poznajú a s ktorými trávim čas, keď mám čas emoticon Za skvelých a úžasných ľudí, ktorých som mohol spoznať tu na Mojej Komunite a ktorých mám medzi priateľmi. Za všetko by som chcel ďakovať, ale na to tu ani nie je priestor emoticon Takže jedno veľké ďakujem. Zlými vecami kvôli tým krásnym, sa ani neobťažujem, aby som sa zamýšľal. Moje srdce je plné vďaky.
Posted on 9/27/12 10:36 PM.
Mirko, a ja ďakujem za teba aj za tento tvoj prejav vďačnosti. Za všetky veci, ktoré ti Pán posiela, aby ťa potešil a povzbudil na ceste... Vďaka že si a že si taký aký si. emoticon
Posted on 9/28/12 9:38 PM in reply to Miroslav Čonka.
Showing 21 - 25 of 25 results.
of 2