« Back

Pánove požehnanie ,či Diablové veci?

Pánove požehnanie ,či Diablové veci?

Démon ,alebo Boží dar?

Prajem príjemnu Nedeľu priateľia.

Práve si idem dať kvôli tráveniu decku bielého vínka .Som diabetik a tak moje trávenie je ako trávenie hada na pníku,ked tam preleží aj týžden ,aby mu strava prešla traktom. Vínko mi pomáha urýchlovať môj metabolizmus a tak poznám jeho blahodarné účinky.smiley.V bežnom živote sa stretávam s tým ,ako mi ludia sdielaju svoje poznanie.Pracujúc v obchode si vypočujem srdcia ľudí.Jedna pani mala muža alkoholika a další pán sa mi sťažuje , že jeho manželka vela presedí u pc a ťažko sa naväzuje komunikácia.

Greenpeace v Rakúsku bojuje s myšlienkou ,aby sa pozastavila dostavba elektrárne v Mochovciach,ale bez alternatívneho úzusu .Pani čo došla do nášho obchodíku "nariekala" ,ako ju veľa stojí benzín do auta. Nuž neviem prečo mám to šťastie , že sa mI ľudia "spovedajú",ale to nie je merito príspevku..Pýtam sa pani a čo tolko tankuje? Ona vraví idem do obchodu , či s kamoškou a manželom do mesta.Nuž všetko by malo zmysel ,ale až na to že obchod má od domu 800 m a mesto 4 -5 zástavok Mhd.Ved ten kto býva v Petržalke Ovsišti , tak vie o čom vravím.

Napadá mi ,ako náboženska elita Izraelcov Krista označila za Ožrana a Pijana. Ved si len dal debatku s ľudmi , čo potrebovali pokec .Možno si sadol na pokec s ľudmi čo poznal a dal si dvojdecku vínka.Nakoniec Pán mi vždy pripadal ,ako spoločenský človek a nie ,ako ten čo veci zatracoval.Bol Bohočlovekom a iste dobre poznal prečo je, čo stvorené.Nuž len mi napadá jedno.

Ato , že v našich Kresťanských kruhoch počujem reči ,kde sa mnohé veci Démonizuju ,ako nebezpečný  škodcovia života.Pripomína mi to pohon Greenpeace na Jadrovú energiuwink,alebo postoj Farizejo- Zákonnikov najsť na "prorokovi" za každú cenu vinu.

 

Tak mi len napadá , že prečo v mnoho veciach vidíme ích škodlivosť ,ak maju aj svoje klady. Bez dvojdecky by mi trávilo od ranajok do 14 tej a čo obed?

. Auto mi slúži na návštevu k rodičom 80 Km od BA a na potrebný nákup pre nich. Počúvam Lumen a zamyslenia v nom. Ono to rádio potrebuje energiu a mám ju zrovna z Bohuníc, či Mochoviec,alebo Gabčíkova? Nepodstatné .Len mi napadá , že v čom je teda problém ,ak veci Démonizujeme?

Sám len môžem povedať , že ide o segment poznania. Boh nám dal rozum a úvahu. Stvoril vinič a z neho mušt a víno z naších rúk.Slúži pri sv.omšiach ,služi mi na zdravie vo forme dvojdecky .V dutinách Zeme sa sedimentoval sloj Uránu  a jeho štiepna sila je velká pre osoh i zabíjanie.

Je vela možnosti a vecí , ktoré poznáme .Sú nam na osoh, ale aj na   zabíjanie. Nuž a v tom je Božia voľba a jeho risk menom slobodná vôla pre človeka. V mnoho veciach vidím Božie požehnanie a dary,ktoré nám nadmieru Pán dáva.Tak si vravím , že nemôžem veci Démonizovať pre ich účelnosť,ako sa stretávam s názorom nás Kresťanov./samozrejme individuálne/.

 

Pripomína mi to len jedno,ako sa človek vo svojej samoľubosti  nechce pozrieť do svojej duše ,aby videl že prvom rade "Ja" som zodpovedný za to,ako veci užívam a ako sa k nim staviam. Pre slabosť človeka nemožno zatracovať to , čo Boh stvoril.Ale mali by sme sa naučiť poznať zdravú mieru pre život a veci s ním súvisiace.A nekričať "Hľa ožran a pijan".

Víno , Mobil, pc,,auto nie je Démon ,ale Démon v nás,ak nás veci zotročujú.

Pán vám žehnaj.

Comments
sign-in-to-add-comment
Tibor, dobre hovoríš: "Nerozumiete, že všetko, čo vchádza do úst, ide do brucha a vylučuje sa do stoky? Ale to, čo vychádza z úst, pochádza zo srdca a poškvrňuje človeka. Lebo zo srdca vychádzajú zlé myšlienky, vraždy, cudzoložstvá, smilstvá, krádeže, krivé svedectvá, rúhanie. Toto poškvrňuje človeka ..." (Mt 15,17-20). A Písmo nás varuje, že za tým všetkým, čo zlé z nás vychádza, je osoba, ktorá prevyšuje naše ľudské schopnosti. Ale víťazstvo máme na dosah:
"Napokon upevňujte sa v Pánovi a v sile jeho moci. Oblečte si Božiu výzbroj, aby ste mohli čeliť úkladom diabla. Lebo nás nečaká zápas s krvou a telom, ale s kniežatstvami a mocnosťami, s vládcami tohoto temného sveta, so zloduchmi v nebeských sférach." (Ef 6,10-12).
Preto na Tvoju otázku z úvodu: "Démon ,alebo Boží dar?" by som odpovedal: "Jedno i druhé je realita, s ktorou musím rátať, lebo ide o veľa!" požehnaný deň!
Posted on 2/14/12 12:44 PM.