« Back

Ja som Pán Boh tvoj a nebudeš mať iných Bohov okrem mna.

Trojjediný vs moja nevera.

Hold Mojžiš napriek únave z púte po púšti sa štverá do strmého kopca pod jeho vrchol.Spomínaný kopec mi pripomína strminu Gerlachu nuže tvrdá makačka.Ale Mojžiš prináša obeť a drží sa viery v jedného Boha. Zatial, čo jeho súputnici stracali vieru napriek tomu , že Boh rozdelil more, že Boh nocou viedol Izrael púšťou a veľkým zázrakom napojil ľud zo skalného prameňa.Kolko priamych svedectiev mal Boh Otec preukázať,aby viera ľudu Izraela bola pevná ? Kolko krát Ježiš zvestoval lásku , či učinil zázrak a nevideli v nom Spasiteľa.Vidím toho Spasiteľa aj Ja, či mám svoje iluzie o inom Bohu?

Hold ,ako sme ako ľudstvo náchylný si hľadať iné božstvá. Historia nepúšťa. Možno od Mojžiša prešlo 3500 rokov ,ale všetko je nadalej rovnaké.Sotva sa nám zo zorného uhlu stratí Pán, tak hned máme náhradu. Kariera , drahé auto  su novodobým teľiatkom okolo ktorého vieme tancovať a klaňať sa im. Už si len kladiem otázku,kde si Pane môj?

Si mojím Bohom mne nevernému a ostaneš tak naveky.

Odpusť Bože , že nešiel som s Mojžišom ,ale ostal som v tábore.Lebo moja viera nebola tak silná , že nájdem ťa vo svojom pochode na horu menom Život.

 

Odpusť mi  Pane moju neveru a slabosť ,ale dakujem , že si mojím prvým Bohom ku ktorému sa môžem vždy vrátiť.

Amen.

,