« Back

Hľa ožran a pijan,alebo pohoršenie na pokračovanie.

Vídím prach v dome blížneho ,ale "smetie " u seba nie.

Istá privilegovaná skupina vidí pouličného proroka ,ako vchádza do domu prostitútky,alebo sa usádza v spoločnosti neprivilegovaných Židovskej spoločnosti.Ved  lúze ,ako boli mýtnici , colnici , prostitútky, trestanci neradno ani pohlad im venovať.Ako si to len ten "pouličník" Nazaretský prorok dovolil?Ten čo vraví "Môj Otec "...

Čo to je za proroka?.Dajme mu najavo , že nie je jeden z nás počestných a zbožných.Modlíme sa ružence , dávame desiatky a každá nedeľa j zasvätená Bohu. Sme spravodlivý a proste "Inn".Čo je to zač , že vedie debatu s tou pobehlicou?Nech sa hanbí a oznamkujme ho "Hľa ožran a pijan".

Odchádzame z kostola  Kapucínov . Pri vchode na pravo  malé žiena , čo nemalo šťastie na život. Opodial pri Marianskom Morovom   stlpe bradatý bezdomovec . Obaja tam stoja den , čo den. Spodina spoločnosti , ved neobstáli v živote. On sedel v base a ked došiel domov, tak nepasoval mu kluč do bytu.Ona slobodná matka ,ktorá si "užila" život s nádejními partnermi ,ale mala smolu. Vždy ju odkopli,lebo nebudú si "priväzovať" matku s deckom.Nuž obaja ostali na ulici a žobronia . Ale o čo žobronia?

Vraj netreba im nič dať ,lebo bezdomovci chlascú. Ale nie vždy , nie vždy. Pani sa uchádza o to ,aby mala dieťa u seba a tak si dáva pozor na kurátora a má krásneho koníčka.Nádherne maľuje..

Zarastený basista a v  jednej sekunde bezdomovec je cukrovkár a viem, že nepije. No ,ale zaškatulkovali sme ich "My pravoverný"  .Je dokonané .Nesiahaju nam ani po členky. Boh nás miluje a ich nie .Ved kto by mal rád tieto "individua"?Ale predsa niekto ,Kristus v trojjedinom Bohu. Ten , čo ich stvoril a nás považuje za svoje "Ovečky".Očakáva od svojho stáda , že sa pohne a pôjde dohľadať svoje "čierne kamarátky".Ufff možno jedna , dve biele ovečky,ktoré sa spamätali a našli svoje "povolanie" osloviť padlého blížneho.Aby aj "čierna ovečka " privonala k "pachu stáda" .

Nuž opss a problém . Ak oslovíte  toho pána a pani ,ak im dáte do rúk 7 decku s chutnou polievkou, tak nie je niečo o.k. "Pravoverné " ovečky odchádzajuc z kostola nielenže ignorantsky ani nehodia pohľad na "chudákov" ,ale Vás si ešte na zástavke MHD premerajú, že čo ste to vlasnte robili. 

Nuže "prorok Kristus" bol ožran a pijan.Ved zakopol o spodinu a to nemal.Priatelia nebudem už dlho popisovať,ako a čo.Je to super pocit,ak som "klube VIP",ak si splním k Bohu všetky povinnosti a budem sa kochať vo svojom rozpoložení  "Farizeja a Zákonnika" a krutiť "remienkom  - ružencom"  o 106  v presvedčení , že Desatoro a Kríž ma spasia.Možno áno ,ale čo ked nie.Boh je Láska a sme Láskou aj My "Božie deti"?

No Kristus chce niečo viac od nás,aby sme chodili tam ,kde už okolie nechodí.Pokecať a vypočuť si  "Lúzu" a to už nie je tak lahké ,ak to poruší naše klišé "Svätcov".

Priatelia prepáčte dúfam, že sa nik neurazil .Pán vám žehnaj.