« Back

Trpezlivosť a Láska k druhému.

 
Niečo pre naše vzťahy.

Dedko .
---------
Rodinka sedí pri velkom stole .Otec mama a dve malé deti .Dcérka Lucka a syn Patrik.ale aj dedko , čo už má 8 krížikov . Naberaju si polievku prežehnaju sa a idú jesť.Všetko by bolo naprosto ok ,len chudák dedko sa oblieva s polievkou,lebo trasú sa mu neisté ruky a lyžica s polievkou má ťažké smerovanie do ust.Dedko je sám umastený a na zemi rozliata polievka , či popadaná ryža.
...
Obaja rodičia na to nemôžu pozerať.Otec rodiny donesie zo šopy stolček a staru stoličku a obe veci umiestni do rohu.Manželia sú spokojný a posadia Deda na toto miesto. Konečne nemajú na očiach pooblievaného starého deda.Ten má na krku brindák a na zemi kopu handier a zaroven jedlo pojedá z drevených Misiek,lebo už rozbil nejeden tanier.No problém sa vyriešil a nemaju starosť.

Dedo plače ,ked sa tento rituál opakuje a cíti sa v nepochopení a sám.Malý Paťo si dedka všimol a doniesol rozpoltený klát na dvoje. Rodičia sa domnievaju , že sa ide hrať,ale ,ale... Paťo pracuje na kláte den, či dva a na tretí den svoje umelecke dielo prezentuje rodičom. Rodičia vidia Misku z dreva v oboch poloviciach.

Otec sa Paťka pýta. Paťko a prečo si vydlabal tie Misky?
Lucka odovzdá misku mame a Patrik otcovi.

A obaja ,ako na povel povedia "Až budete ,ako dedko, tak nech nerozbijete taniere a nepooblievate stôl".

Otec a mama sa "seknú" v pohľadoch na seba a rozplačú sa.Boh im takto skrz deti otvoril oči.Dedko patrí za stôl a zasluži si pohľad iked je umastený a s príjemným úsmevom od nás.Ved aj nás to možno čaká a budeme sa doprosovať pozornosti a Lásky,lebo už nezvládzeme nič.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Možno tak bežný príbeh našich rodin. Nejde o to , či tam bol dedko, či nie.Hlbku veci vidím v tom , že pochopenie je problémom.Možno ide práve o umasteného rodiča,alebo hocikoho ,kto nám možno "nesedí" a hľadáme jeho chybu.Možno je to fakt rodič , čo nás ako malé decka krmil a my sme boli ,ako slintáči.No nemal trpezlivosť a Lásku?

Možno je to niekto z chatu ,lebo mi vadí jeho prejav v komunikácií a seba považujem za etalon komunikativnosti a druhu stranu za blbca.Viem , nie každy nám v živote "sekne",ale skusme prejaviť kus tolerancie pre jeho komunikáciu. Nie každy môže byť vo veciach ,ako si myslím ja.

Skusme tak, ako toho dedka prijať druhého človeka iked je podla môjho videnia"umastenec a špinoš",lebo nesplna moju predstavu .

Priatelia príjemnu a požehnanú Nedeľu želám.

Tibor
Comments
sign-in-to-add-comment
TIbor, ďakujem. Konečne zasa niečo o ľudskosti a na spytovanie svedomia.
Posted on 5/6/12 3:56 PM.
Jn 13,35 Podľa toho spoznajú všetci, že ste moji učeníci, ak sa budete navzájom milovať."
Posted on 5/6/12 6:07 PM.