« Back

Milujem ked si nerozumieme

Milujem ked si nerozumieme, ked hladame spolocnu rec a najdeme sposob ako komunikovat :) jeden aprilovy tyzden 2013 sme mali od stredy do piatku ucitelov a deti na skole z turecka, spanielska, polska a svedska. stredu vecer bowling + vecera pre ucitelov, stvrtok vecer som bola s nimi vonku, polky ma zavolali, iba ja zo slovenskych ucitelov a riaditel prisiel na chvilu, tak som sa im venovala, travila som s nimi cas, ale bolo to prijemne, v piatok vecer sme mali spolocnu rozluckovu veceru, jedlo bolo fantasticke! najviac som komunikovala s ludmi, ktori nevedia po anglicky, dopadlo to celkom dobre, turkyna zijuca vo svedsku, nevie po anglicky dobre, ja uz neviem skoro nic po turecky, ale dohovorili sme sa, bolo to mile. turci sa nechytali, iba jeden vie po anglicky, ked nebol nablizku, tak to bolo viac ako vtipne... a este spanielka, ktora tiez nevie po anglicky, iba par slovicok, vytiahla pero a papier a sme komunikovali aj cez obrazky... moja spanielcina je tiez uboha.... hola, como estas a koncim ale od maja idem na kurz, tak sa tesim, ze sa nieco naucim, dufam, ze sa prinutim. komunikovali sme po anglicky so vsetkymi, s polkami potom ku koncu aj po polsky.

Hotovy babylon. Ale babylon som mala iba ja a vyrabala som si ho sama.... ked sa rozpravam alebo teda pokusam o nejake turecke frazy, tak by som sa mala na to sustredit a nie sa po chvili otocit ku spanielke, ktora vie menej po anglicky ako ja po turecky a snazit sa s nou komunikovat po spanielsky.... ale bolo to krasne! zabudla som ake je uzasne komunikovat s ludmi ked clovek neovlada ziadnu spolocnu rec ani na urovni 2rocneho dietata :) ale tuzba komunikovat, vymenit si informacie, nieco sa opytat, dozvediet je krasna a ludia su skveli!

V piatok vecer turkyna zijuca vo Svedsku prehovorila po anglicky, jej kolegyne sa cudovali, ako to, ze rozprava po anglicky, ze vie... Turci, ktori tiez nic nerozpravali po anglicky mi povedali aspon yes a spanielka, ktora vobec nevie po anglicky, kolegyna mi povedala, ze tych par slovicok sa naucila pocas vymenneho pobytu, tiez sa snazila ich pouzit a krasne sme si "pokecali".

Mozno je to dar, ze ludia nakoniec prehovoria aj ked nevedia alebo maju nejake zabrany. No, myslim, ze ked som sa snazila nieco povedat v ich rodnom jazyku, tak sa aj oni snazili nieco povedat po anglicky, kazdy sme nieco vyhrabali z pamate, bolo to narocne, ale mne sa to velmi pacilo.

Boh túži s Tebou komunikovať. Možno máš zábrany, možno nerozumieš... ale stačí chcieť. Bože, chcem s Tebou komunikovať! Nauč ma rozumieť. Amen.

Comments
sign-in-to-add-comment
Dobrá myšlienkaemoticon Milujem - keď si nerozumieme a hľadáme spoločnú reč - a nájdeme spôsob, ako komunikovaťemoticon O tom je život! Milovať, hľadať spoločné a nachádzať spôsobyemoticon emoticon emoticon Vďaka za blog!
Posted on 4/23/13 8:48 PM.