« Back

Kresťanská Európa a kresťanské Slovensko

Kresťanská Európa a kresťanské Slovensko

Necháme sa zastrašovať zlom?

V poslednej dobe si čoraz viac všímam, že aj kresťanstvo v Európe začína byť ututlávané a prenasledované. Človek má často zmiešané pocity prežehnať sa, keď ide okolo kostola, lebo sa bojí. Bojí sa ľudí naokolo. V správach i na internete som zhliadol články o pamätnej eurominci, kde mali byť spolupatróni Európy zbavení svojej hodnosti - hodnosti svätých. Rovnako i vianočný stromček v Bruseli, ktorý možno iba farbou pripomína niečo ako holé konáre. Mestské zastupiteľstvo to komentovalo multikulturalizmom a početnou moslimskou menšinou. My kresťania to musíme chápať, avšak nemôžeme sa pozerať na ničenie tradícií spojených s oslavou narodenia Ježiša Krista. Stačí ísť do nejakého slovenského mesta. Vidíme výzdobu, stromčeky, trhy. Ale je tam aj duchovno? Na dedinách áno, v mestách pomenej. Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Je potrebné preukazovať svoju vieru aj skutkami, aj na pracovisku či v škole, v reštaurácii i jedálni, doma aj vonku. Ale pozor, musí to byť aj vo vnútri srdca. V jednote je sila. Je mi ľúto ľudí, ktorí sú zaslepení a nechcú prijať pravdu (v posledne dobe to vidno v Trnave). Prosím každého, kto je medzi takými, nech si uvedomí hlavné Slovo, Slovo, ktoré sa Telom stalo a prebývalo medzi nami. Prosím každého, ktorý protestuje, radšej nepôjde na omšu a stojí vonku pred kostolom, aby si uvedomil, že na omšu sa nejde pre kňaza, ale KRISTA ukrytého v Eucharistii. Verím, že tieto riadky si budú čítať aj veriaci z Trnavskej arcidiecézy. Nebojme sa dialógu. Sme kresťania, musíme si pomáhať :) "Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som aj ja medzi nimi." Mt 18, 20
Comments
sign-in-to-add-comment
čiastočne súhlasím s výzvami, ktorými autor apeluje na čitateľla, ale chýba mi tam dôležitá vec. To čo môžeme urobiť a konkrétne riešenie. Stromček v Bruseli neovplyvním, ale prežívanie vianoc vo svojej rodine ÁNO!!! Budúcnosť "kresťanskej" európy vidím v kresťanských rodinách a spoločenstvách.
Posted on 12/6/12 2:14 AM.
To konkrétne riešenie už musí každý človek nájsť vo svojom vnútri. Je ľahké hovoriť, no ťažké konať emoticon Ale máte pravdu, najviac sa dajú Vianoce ovplyvniť vo vlastnej rodine.
Posted on 12/6/12 4:40 PM in reply to Štefan Hrbček.