« Back

Boh je tak blízko nás, Boh je v nás!

Boh je tak blízko nás, Boh je v nás!

Dnes Bohu osobitne ďakujeme za to, že je medzi nami prítomný pod spôsobom chleba a vína v Sviatosti Oltárnej...

Ježiš ustanovil túto sviatosť lásky v tú noc, keď bol zradený. Akoby tým chcel povedať toto: " Viem, že ma zradíte, opľujete, zbičujete a zabijete, ale ja vás aj tak nikdy neprestanem milovať. Moja láska je väčšia sko vaša zloba."

Raz ma na kázni zaujal príbeh, ktorý hovoril jeden kňaz:

Stalo sa to počas 1. svetovej vojny, keď vojaci chceli vyplieniť jednu obec. Nahnali preto obyvateľov do najväčšej budovy - do kostola. Chceli ich čo najviac ponížiť, preto jeden z vojakov vysypal zo svätostánku hostie a povedal, že ten, kto ich pošliape, môže odísť a ostane nažive. Nastalo hrobové ticho. Nikto sa neodvážil. Vtom z davu vystúpilo asi 14 - ročné dievča, ktoré pristúpilo k hostiám a začalo ich zbierať. Avšak nezbierala ich rukami, ale svojimi ústami. Keď to vojak videl, zastrelil ju samopalom. Krv tejto dievčiny sa doslova vpíjala do hostií. Toto dievča malo obrovskú úctu voči Kristovi prítomnému v Eucharistii.

Nezabúdajme, že Eucharistia je to najcennejšie, čo tu na zemi máme, je to kúsok neba na zemi, preto ju nikdy neprijímajme v hriechu alebo len zo zvyku!

Zázrak, ktorý môže ešte viac prehĺbiť našu vieu v Ježišovu prítomnosť v Eucharistii: http://www.modlitba.sk/htm/svedectva/eucharistia/eucha_5.htm