Dianie vo farnosti

« Back

Ešte niekoľko dní do sviatku patrónov našej farnosti

Jún sa prehupol do svojho záveru a už len o niekoľko dní oslávime sviatok patrónov našej farnosti, a zároveň obce - sv. Patra a Pavla - budú hody. Hody však nie sú jedinou slávnosťou, ktoré v júni prežívame.

Ako sme uviedli v minulom príspevku Bohatý jún, zažili sme Prvé sväté prijímanie, deň otcov a počas uplnulého víkendu sme sa opäť spojili, a to hneď dvakrát - duchovne, i fyzicky.

V sobotu chlapi prišli pomôcť pri oprave fasády nášho kostola. Vonkajšie mreže na vitrážach si už vyžadovali obnovu ochranného náteru, a tak približne 20 chlapov poskytlo svoje ochotné pomocné ruky. Okrem odvedenej práce sme sa aj nasmiali, bolo nám dobre aj na lešení.

Nasledujúci deň, v nedeľu po sv. omši o 10.00, sa konala krásna procesia Božieho tela. Sprievod k štyrom oltárikom tvorili miništranti, prvoprijímajúce deti, ktoré rozhadzovali lupene kvetov, Najsv. Sviatosť oltárna, a ostatní ľudia. Ak ste nemali možnosť zúčastniť sa, vo fotogalérii nájdete niekoľko fotiek z procesie.

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí akokoľvek uplynulý víkend pomohli - či už pri prácach súvisiacich s opravou fasády kostola, pri príprave občerstvenia, prípravou oltárikov, ku ktorým smerovala procesia Božieho tela a všetkým, ktorí prispeli k dôstojnému priebehu procesie.

"Bohatý jún" sa však ešte nekončí, takže veríme, že tu nájdete ďalšie informácie o udalostiach v našej farnosti.

Odkazy na videá