« Back

Novinári za život Pridajte sa k nám

 

NOVINÁRI ZA ŽIVOT

 

Nedávno médiá informovali o rozhodnutí Univerzitnej nemocnice v Bratislave, že odmieta vykonávať potraty na žiadosť. Viacerí novinári ihneď kritizovali nemocnicu, že ohrozuje dostupnosť potratov. Tá pod mediálnym tlakom napokon ustúpila – a nenarodené deti sa budú naďalej usmrcovať. Patríme ku skupine tých novinárov, pre ktorých to nie je dobrá, ale veľmi smutná správa. Bez ohľadu na náš svetonázor a vierovyznanie sme presvedčení, že človek má neodňateľné právo na život už od počatia. Pred narodením neexistuje žiadna hranica, za ktorou by sa dalo dieťa označiť za neidentifikovateľný zhluk buniek. Od samotného počatia si nesieme genetickú informáciu, ktorá sa nemení. Hoci prístroje dnes dokážu od siedmeho týždňa zachytiť činnosť srdca a mozgu, podľa našich zákonov je možné až do 12. týždňa zabiť dieťa len tak na požiadanie – bez akéhokoľvek závažnejšieho zdravotného dôvodu. A za poplatok okolo 250 eur.

 

http://www.novinarizazivot.sk/article.php?vyhlasenie

Previous Next
Comments
sign-in-to-add-comment
vďaka za tento príspevok. myslím, že v týchto veciach sa treba navzájom podržať. sám viem ako pomáha vedomie, že niekto za mnou stojí...
Posted on 6/9/11 4:36 PM.
Otče,je to skutočne povzbudivé,ak sa novinári otvorene vyjadrujú za život nenarodených detí a pritom nemajú obavy či strach že budú zaznávaní.
Ak do toho išli,určite s tým počítali.
Ale akoby sa tiež držali slov Jána Pavla II"Nebojte sa!"

------------
Martin Hanus
Skladateľ Peter Breiner sa nedávno vo svojom stĺpčeku v .týždni vysmial z nášho kolegu Jaroslava Danišku, ktorý označil New York pre obrovský počet potratov za najnebezpečnejšie miesto na zemi. Vysmiel sa mu okrem iného za to, že sa riadi princípmi „zoslanými zhora“, či už to „zhora“ je „ústredný výbor, alebo sám všemohúci“.
Majstre, mám vás v úcte, ale v tomto sa mýlite ako v ničom inom

http://www.novinarizazivot.sk/article.php?33
Posted on 6/11/11 9:46 AM.