Blogy

« Späť

Prekvapení láskou – ako sestra Muthu zo Srí Lanky oslovuje svojich prenasledovateľov

Prekvapení láskou – ako sestra Muthu zo Srí Lanky oslovuje svojich prenasledovateľov

Božia láska sa mocne zjaví, keď naša prenasledovaná rodina odpovie svojim prenasledovateľom nielen tým, že im odpustí, ale aj tým, že sa k nim správa s láskou. To je to, čo sestra Muthu* a jej neter urobili na Srí Lanke – a má to dosť veľký vplyv na druhých

Sestra Muthu má už roky problémy kvôli vedeniu kresťanských aktivít vo svojej dedine s budhistickou väčšinou. Miestni obyvatelia sa zhromaždili, aby ju ukameňovali, a policajti prerušili bohoslužby a obkľúčili modlitebné stretnutia. Ale ich postoje sa zmierňujú a niektorí dokonca už chodia do kostola – a to preto, že sestra Muthu sa rozhodla odpustiť svojim prenasledovateľom a oslovovať ich láskou.

Prekvapení miestni obyvatelia

Srí Lanka je tesne mimo top 50 krajín zoznamu World Watch List. Hoci kresťania nezažívajú úroveň prenasledovania, ktorú vidíme inde, mnohí veriaci sa stretávajú s nepriateľstvom voči sebe kvôli ich viere. Sestra Muthu to veľmi dobre vie – rovnako ako jej neter Mihiri*, ktorá bola v škole šikanovaná pre svoju vieru a po bitke odišla so zranenou nohou (miestni partneri Open Doors jej pomohli poskytnúť liečbu, aby sa zotavila).

Ale na celej Srí Lanke veriaci ako sestra Muthu prekvapujú ľudí svojou reakciou na prenasledovanie. Minulý rok s pomocou miestnych partnerov uskutočnila program ku Dňu detí pre dedinčanov, ktorý zahŕňal darovanie kníh viac ako 75 deťom, ktoré sa zúčastnili. "Program sa stal požehnaním pre mnohých dedinčanov," hovorí sestra Muthu.

Úspech podujatia vnukol neteri sestry Muthu nápad. "Mihiri vytvorila modlitebnú skupinu s deťmi, ktoré sa minulý rok zúčastnili nášho programu ku Dňu detí," hovorí. "Všetky deti pochádzajú z budhistického prostredia." Modlitebná skupina sa naďalej stretáva každý týždeň.

Dve rodiny začínajú navštevovať kostol

Na Vianoce sestra Muthu usporiadala ďalšiu udalosť – a na jej prekvapenie prišlo veľa dedinčanov! Sestra Muthu rozprávala o Evanjeliu a deti z modlitebnej skupiny spievali koledy. "Je skvelé vidieť pokrok detí v priebehu niekoľkých mesiacov," povedala sestra Muthu. Je úžasné, že odvtedy začali chodiť do kostola dve rodiny!

Miestni partneri Open Doors v regióne boli inšpirovaní odpustením a vytrvalosťou sestry Muthu a Mihiri a spôsobom, akým odvážne prežívajú Ježišove slová v Matúšovi 5:43-45: "Počuli ste, že bolo povedané: Miluj svojho blížneho a nenáviď svojho nepriateľa. Ale ja hovorím vám, milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú, aby ste boli deťmi svojho Otca, ktorý je na nebesiach. On spôsobuje, že jeho slnko vychádza nad zlými a dobrými a zosiela dážď na spravodlivých a nespravodlivých."

Sestra Muthu je nesmierne vďačná za materiály, ktoré dostala od miestnych partnerov, pretože to pomohlo priniesť nádherné ovocie, ktoré teraz vidí. Ďakujeme vám za váš príspevok v tejto záležitosti!

*Mená sme zmenili z bezpečnostných dôvodov

Foto a zdroj prekladu : Open Doors

 

Ďalej