História

Показывается результатов: 1 - 10 из 642.
Предметов на странице 10
из 65

Oznamy

« Назад

12. nedeľa v cezročnom obdobé "B" 2024

Liturgický kalendár

Pondelok: Narodenie sv. Jána Krstiteľa, hlavný patrón arcidiecézy, slávnosť
Piatok: sv. Ireneja, biskupa a mučeníka, spomienka
Sobota: sv. Petra a Pavla, apoštolov, slávnosť - prikázaný sviatok
Nedeľa: 13. nedeľa v období cez rok „B“

Oznamy

Dnes (v nedeľu) sa koná Deň rodiny v Piešťanoch. Od 16:00 hod. bude program v prírodnom kine (v parku za kinom Fontána). Program nájdete na plagáte na nástenke.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dobročinné diela Sv. Otca. Pán Boh zaplať za milodary, ktoré obetujete.

Veriaci, ktorý na slávnosť sv. apoštolov Petra a Pavla zbožne používa nábožné predmety požehnané pápežom alebo biskupom, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky. K tomu je potrebné pripojiť Vyznanie viery.
Veriaci, ktorý od poludnia 28. júna do polnoci 29. júna navštívi katedrálny chrám alebo baziliku minor a tam sa zbožne pomodlí Otče náš a recituje Vyznanie viery, môže taktiež získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Na budúcu nedeľu pri sv. omši o 10:30 hod. poďakujeme Pánu Bohu za uplynulý školský rok spevom hymnu Teba Bože chválime a modlitbou. Pozývame všetkých žiakov, študentov, učiteľov a profesorov.

Zmeny vo farnosti:

  • z našej farnosti odchádza p. kaplán Vdp. Ján Fábik – od 1. júla 2024 bude pôsobiť ako farský vikár (kaplán) vo farnosti Hlohovec. Za jeho horlivú pastoračnú službu v našej farnosti mu zo srdca ďakujeme a na novom pôsobisku mu vyprosujeme veľa Božieho požehnania, síl a milostí.
  • od 1.7.2024 prichádza do našej farnosti nový farský vikár (kaplán) Vdp. Samuel Sádecký, doterajší farský vikár (kaplán) vo farnosti Hlohovec.
    Prijmime ho s radosťou a vyprosujme mu hojnosť Božích milostí a pomoc Preblahoslavenej Panny Márie – matky kňazov.

 

P. kaplán Vdp. Ján Fábik sa s našou farnosťou a farníkmi rozlúči a poďakuje pri sv. omši v nedeľu 30.6.2024 pri farskej sv. omši o 10:30 hod. Po sv. omši všetkých srdečne pozýva na malé pohostenie v pastoračnom centre.

Mgr. Marián Kolenčík
farár – dekan

Следующий