« Назад

Holy Spirit

Holy Spirit

But very truly I tell you, it is for your good that I am going away. Unless I go away, the Advocate will not come to you; but if I go, I will send him to you.

 

Je to niekto bez koho to nie je ono. On prináša slobodu a voľnosť. Pôsobí v nás ako on chce a dáva nám dary, ktoré sú pre nás tie najlepšie a v čase keď sme na to pripravení. Nič nerobí proti našej vôli. Keď my niečo nechceme on nám to nebude dávať nasilu. On je ten, ktorý prichádza keď naňho voláme a prechádza sa pomedzi nás, keď chválime Pána. Posiela nám ho náš Boh, aby v nás pôsobil. Prostrednícvom neho sa nás dotýka a duch svätý v nás prebýva. My sme jeho chrámom.

 

 

Prvý boží dotyk, obrátenie presne to spôsobí Duch Svätý. Ak žijeme s Duchom Svätým, prinášame ovocie Ducha: "Ale ovocie Ducha je láska, radosť, pokoj, zhovievavosť, láskavosť, dobrota, vernosť, miernosť,zdržanlivosť." Gal 5,22

 

 

Duch svätý je Tešiteľ a my sme tí, pre ktorých tu je, aby nám pomáhal, len musíme na neho volať a prosiť ho, aby prišiel do tých situácií, ktoré nezvládame. Predovšetkým chce byť v našom živote. Keď sme zapálení pre Boha naše vnútro je hladné po Duchu a chceme stále viac a viac. Túžime ho spoznávať.                                            

 

Keď som v prítomnosti ľudí, ktorí žijú život v duchu, tak to z nich proste vyžaruje. Ide z nich svetlo, Duch Svätý a je to očarujúce, príťažlivé a vždy mi vyčaria úsmev na tvári. Život v duchu je keď okolo seba rozdávame lásku, radosť pokoj a myslíme na ostaných, keď sa chceme podobať Bohu. Byť na jeho obraz. Netreba byť lepší ako bol on, stačí byť aspoň taký dobrý ako bol ON. Ovocie Ducha prichádza až po čase. Najskôr sa musíme formovať a možno zmeniť vo svojom živote mnoho vecí a poodstrihávať to, čo tam nemá byť. To čo tam nepatrí aj keď je to možno niekedy veľmi ťažké a bolestivé. Ale to je to, čo potrebujeme pre to, aby sme rástli a aby sme aj my potom mohli priniesť ovocie Ducha Svätého a aby bolo také dobré a sledké ako má byť! :)

Предыдущий
Комментарии
sign-in-to-add-comment
Pekný preklep: "Ide z nich svätlo"
Sväté svetlo - svätlo. emoticon

Ďakujem za krásne vyznanie.
Отправлено в 13.01.13 23:03.
Отправлено в 13.01.13 23:05 в ответ на Eva Baranovičová.
Tento príspevok je dôkazom presvedčenia, že každý má šancu zdokonaľovať sa vo viere, stať sa milujúcim a milovaným Božím dieťaťom a k tomu vedie cesta, túžba a snaha k zdokonaľovaniu, k pokore a láske pomocou ovocia Ducha Svätého.
Отправлено в 14.01.13 9:51.