Blogs

« Back

Máme zostať ticho?

Máme zostať ticho?

Všade okolo seba vnímame veľa nepokoja. Vidíme to vizuálne, ale odohráva sa aj duchovný boj o naše duše. Ten je tiež závažný, hoci je neviditeľný. My kresťania si málo uvedomujeme dôsledky rozhodnutí, ktoré robia nekresťania, ktorí majú právomoci meniť doteraz zaužívané spôsoby života. Tak pomaly ustupujeme v otázkach morálky, svedomia, hodnôt...

Veľmi dobre je to badateľné práve na udalostiach pri terajších Olympijských hrách v Paríži. Olympijské princípy idú bokom, presadzujú sa iné princípy a veľa ľudí mlčí. Našťastie nie všetci. Ak zmĺknu všetci, potom sa ukáže pravá tvár svetových elít... Zneváženie Poslednej večere nahnevalo skutočne množstvo kresťanov vo svete a preto reagovali mnohými spôsobmi na túto hanebnú urážku kresťanstva. Možno z toho boli zodpovední až prekvapení. Ale potláčanie prejavov kresťanov na týchto olympijských hrách neskončilo. Ak víťaz určitej disciplíny vyjadril aj vďačnosť Bohu za jeho úspech, jednoducho to v televíziách vystrihli. Komu to mohlo vadiť?

Občianska organizácia CitizenGo, ktorá vytvorila úspešnú petíciu proti znevažovaniu kresťanov na OH v Paríži ktorá bola podpísaná státisícmi ľudí, objednala autobus, ktorý jazdil po Paríži s nápisom: "Zastavte útoky na kresťanov."

Krátko nato bol celý ich tím naložený do policajnej dodávky a odvezený na stanicu pre "organizovanie demonštrácie bez schválenia francúzskou vládou". Boli umiestnení do ciel s kriminálnikmi, zbavení kontaktu s vonkajším svetom – ich telefóny boli skonfiškované a boli ponechaní 12 hodín v celách bez okien, kde teplota presahovala 35 stupňov! Počas tohto času nedostali ani vodu, ani jedlo. Bolo im tiež odoprené spojenie s ich rodinami a právnikmi.

Nápis na autobuse bol považovaný za nevhodný až do takej miery, že po prepustení tímu polícia požadovala jeho odstránenie z autobusu. Samozrejme, odmietli to, takže autobus bol vyhnaný z mesta, sprevádzaný políciou. Ako možno pochopiť takéto jednanie zo strany francúzskych úradov? Podľa štatistiky World Factbook vo Francúzsku žije 47 % rimsko-katolikov...

Kresťania sú naprieč celým svetom najviac prenasledované náboženstvo. Kresťan však nemôže nenávidieť. Našou úlohou je milovať a odpúšťať. Neznamená to však, že na neprávosť nemáme upozorňovať. Ľudí, ktorí trpia pre vieru si máme vážiť a vyzdvihovať ich pred druhými, aby ľudia nasledovali dobré životné príklady a naše deti mali vzory pre ich životy. Nie o celebritách v médiách treba písať a ich sledovať, ale všímajme si ľudí, ktorí šíria dobro. Oni to robia potichu, tak sú menej viditeľní na verejnosti, ale bez nich by sme žili v ešte väčšej „džungli“. Aj malý skutok lásky má nekonečnú cenu, preto si vážme každého, kto sa vie pre dobro obetovať.

Next