« Back

Letná biblická škola - Jánova apokalypsa: zrkadlo a nádej pre Cirkev

Letná biblická škola - Jánova apokalypsa: zrkadlo a nádej pre Cirkev

Jánova apokalypsa je biblická kniha, ktorá fascinuje a udivuje nielen kresťanov, ale aj mnohých neveriacich a stala sa podnetom na viaceré filmy. Ako ju správne chápať a interpretovať? Pozývame vás, poďte s nami odhaľovať jej symbolickú reč a "ponárať" sa do jej tajomstiev.

Kniha zjavenia, známejšia ako Jánova apokalypsa alebo jednoducho Apokalypsa, budí v dnešnej dobe stále väčší záujem. Je plná symbolických obrazov, a preto musí často čeliť nebezpečenstvu povrchnej aplikácie na rozličné udalosti doby. Na to, aby sa predišlo mylnej interpretácii tejto poslednej biblickej knihy, je potrebné poznať jej obraznú reč a skutočné posolstvo.

Cieľom Letnej biblickej školy je predstaviť Jánovu apokalypsu s jej obsahom a symbolikou a poukázať na jej veľkú dôležitosť pre Cirkev nielen dnešnej doby. Najprv sa pozrieme na tzv. listy siedmim cirkvám, následne sa povenujeme zaujímavej téme bojov v Apokalypse, z ktorých paradoxne vyústime do dôvodov nádeje pre Cirkev.

Na záver si povieme niečo o Kristovom druhom slávnom príchode. Popri prednáškach bude možnosť osobnej práce s textom a taktiež bude dostatok priestoru na diskusiu

Prednášajúci je biblista a kňaz - Peter Olas,  ktorý pracuje na doktorskej práci z biblickej teológie na Pápežskej univerzite v Ríme. Letná biblická škola je plánová v termíne 24. - 28. júla 2024 v Rodinkove v Belušských Slatinách pri Považskej Bystrici. 

Viac informácií a prihlasovací formulár nájdete na webe KBD: https://kbd.sk/letna-biblicka-skola-janova-apokalypsa-zrkadlo-a-nadej-pre-cirkev-24-28-jul-2024-2/.   

Registrácia je možná aj na jednotlivé dni prostredníctvom mailu: kbd@kbd.sk
 

Videopozvánka prednášajúceho: https://www.youtube.com/shorts/G4RtjGeWYAQ

Tešíme sa na vás!

Za KBD pripravil Jozef Púček  v spolupráci s o. Petrom Olasom 

 

Next