« Back

Ako bojovat so samotou...

Ako bojovat so samotou...

Boh je dobry. On je ten ktory je tu vzdy pre nas...

 

Hovorí sa že Boh je ten, ktorý je tu vždy pre nás, keď sme smutný alebo šťastný, vždy nás vypočuje, že sa vždy na neho môžeme obrátiť.

A predsa každý človek potrebuje niekoho kto by zaplnil prázdne miesto v jeho srdci. Všetci v srdci nosíme túžbu po priateľstve ako z Bohom tak aj s človekom. No často sa stáva že človek má v sebe veľký zmätok a môže byť preňho veľký problém vnímať Boha ako priateľa a ak nemá oporu ani v ľuďoch, v priateľoch ktorí často sklamú, môže to byť dosť ťažké. No akokoľvek ťažké by to bolo Boh nám vždy dáva riešenie. Myslím si že najlepším riešením je MODLIDBA. Zbraň ktorou sa dá bojovať proti všetkému. Aj proti diablovi ktorí sa tak veľmi snaží človeka oklamať a presvedčiť ho že je sám a že sa oňho nikto nezaujíma dokonca ani Boh..... veď aj Ježiš hovorí: „Prosťe a dostanete.“ Myslím si že Boh čaká na naše prosby, že túži byť  vyhľadávaný, milovaný a prímany presne tak ako po tom túži človek. A hoci vie lepšie ako mi čo potrebujeme chce to počuť od nás. Chce počuť ako veľmi túžime po priateľstve či už s ním alebo s ľuďmi. ON nám chce dať priateľov... „ skutočných“ priateľov   len čaká na naše ÁNO. 

Previous
Comments
sign-in-to-add-comment
Jarmila Semanová
Milá Lucka,

nielen sa to hovorí, Boh je tu naozaj. A je tu s nami pre obetu svojho Syna.

Máš pravdu, On nás vždy počuje a je vždy na príjme. Nemá nikdy obsadené, ani nás nikdy neodmieta. Sme to my sami, kto si zatvrdzujeme srdcia. Pred Ním, ale aj pred bratmi a sestrami - a niekedy aj sami pred sebou. Sme to my sami, kto potrebujeme počuť z našich úst ako voláme po naplnení našich prosieb po jednote a priateľstve.

Boh nás stvoril ako muža a ženu - a na svoj obraz nás stvoril. On sám tvorí spoločenstvo - Otec, Syn a Duch Svätý. A aj do nás vložil túžbu po jednote a po priateľstve.

Zároveň však vložil do našich sŕdc hlbokú túžbu po Ňom - a žiaden človek túto túžbu nemôže naplniť.
Posted on 12/02/12 12:23.
Jarmila Semanová
Áno: " Hľadajte a nájdete. Klopte a otvoria vám. Proste a dostanete. "

Jednoducho, úprimne. S dôverou. Netreba veľa slov - veď náš Otec nie je starý dedko, ktorý už slabšie počuje . . . ani necitlivý, ktorého nebolia naše rany.
Posted on 12/02/12 12:32 in reply to Jarmila Semanová.