« Back

Generácia KIOBK povstáva

Generácia KIOBK povstáva

KIOBK – generácia, ktorej ide o Božie kráľovstvo. Po ukončení turné Godzone, ktoré sa konalo v rámci Týždňa Cirkvi pre mladých, majú jeho organizátori z projektu Godzone ďalšie plány.

Turné bolo podľa nich len začiatkom niečoho nového. Tisícky mladých ľudí uplynulý týždeň počuli posolstvo o Ježišovi a Jeho kráľovstve. Mnohí z nich chcú ísť ďalej.

KIOBK bolo v poradí už štvrtým turné projektu Godzone. Navštívilo ho takmer jedenásťtisíc mladých ľudí z celého Slovenska. V programe nechýbala video projekcia, známe no aj nové chválové piesne, prednáška či svedectvá mladých ľudí z tímu Godzone.

„Na konci každého večera som vždy spomenul, že nechceme, aby sa po turné hovorilo o tom, koľko ľudí sme počas neho zhromaždili. Skôr vidím úžasnú správu v tom, že tisíce mladých ľudí sa rozhodli bojovať za srdce svojho Kráľa a prinášať zmenu,“ povedal nám Julo Slovák, líder projektu Godzone.

Cieľom turné bolo pozvať mladých ľudí, aby vykročili zo svojej zóny pohodlia a začali prinášať Božie Kráľovstvo tam, kde sa nachádzajú. „Myslím si, že turné spustilo určitú vlnu, ktorá sa bude ďalej šíriť. Povstala generácia, ktorá je nasadená a bude meniť kultúru tejto krajiny," vysvetlil nám Dávid Slavkovský, člen organizačného tímu.

Počas turné sa prihlásili stovky mladých ľudí, ktorí prejavili záujem o tzv. Godzone misie. „V projekte chceme pokračovať aj formou misií – lokálnych evanjelizačných výjazdov do farností. Máme pripravených šesť evanjelizačných tímov, ktoré budú postupne navštevovať jednotlivé mestá na Slovensku “ dodal Julo.

Projekt Godzone vznikol ako reakcia na potrebu prinášať mladým ľuďom posolstvo evanjelia moderným a zrozumiteľným spôsobom. Realizačný tím projektu tvoria mladí ľudia z rôznych kútov Slovenska, z ktorých prevažnú väčšinu tvoria dobrovoľníci. Okrem hudobnej zložky v tíme Godzone funguje aj tanečný, technický, projekčný a kamerový, divadelný, kreatívny a modlitebný tím. Bližšie informácie o projekte sa nachádzajú na stránke www.godzone.sk.

Viac