javax.portlet.title.SLIDER

« Back

Farský deň 2012 v Trebišove

Slávenie odpustovej slávnosti Návštevy Panny Márie sa zavŕšilo v nedeľu 8. júla popoludní, na 3. ročníku farského dňa s názvom Farfest.

Aj keď termín bol vopred naplánovaný, neplánované boli tropické horúčavy, ktoré trápili takmer celé Slovensko. Tie však neodradili organizátorov - farskú pastoračnú radu, farskú ekonomickú radu a dobrovoľníkov od zrealizovania spoločnej myšlienky.

Výsledkom ich ochoty a snaženia bolo výborne pripravené podujatie, ktoré na prvý pohľad odrážalo úsilie a obetavosť organizátorov a dobrovoľníkov.

Vyzdobený farský dvor, lavičky a stoly na sedenie v tieni stromov,  postavené altánky so stolmi plnými dobrôt, výborná chladená kofola a pivo a hlavne vynikajúci guláš, to všetko nezanedbateľne prispelo k pohode letného popoludnia.

Zastrešené  pódium s ozvučením a osvetlením ponúkalo možnosť kultúrneho zážitku.

Krátko po 17. hodine otvoril farský deň pán dekan Jozef Gnip.

Potom už začal kultúrny program, ktorým divákov bravúrne sprevádzala moderátorka Katka.

Na úvod zaspieval v pôvodnej zostave niekdajší mládežnícky gospelový zbor Ambaktus, ktorý presvedčil, že ani po rokoch od doby svojho aktívneho účinkovania nestratil na kvalite.

Pieseň pre mamičku zaznela v podaní malej speváčky Simonky a potešila nielen mamičky, ale každého, kto sa započúval do jej speváckeho vystúpenia.

V ďalšom programovom bloku dominoval na pódiu ľudový folklór.

Mladí tanečníci súboru Ľeľija svojim spontánnym dynamickým prejavom priblížili divákom temperamentné zemplínske tance.

Tanec mladých striedal spev generačne staršej mužskej folklórnej speváckej skupiny Trebišovčan, ktorá oživila tradičné zemplínske a rusínske piesne.

Medzi folklórnymi vystúpeniami moderátorka Katka pohotovo zvládla zaujímavé interview s rehoľnou sestrou Veronikou o jej ceste k rehoľnému povolaniu, doterajšom živote a o pôsobení v trebišovskej farnosti.

Nemenej pútavým bolo druhé ,, zoznamovacie“  interview s kaplánom Milošom, ktorý je v Trebišove na svojom prvom pôsobisku.

Slnko pomaly zapadalo a horúce popoludnie sa menilo v príjemný letný podvečer.

O dobrú náladu sa po kultúrnom programe starala hudobná skupina TIKO, ktorá svojou znamenitou hudbou strhla do tanca mladších i starších.

Počas celého popoludnia vládla na farskom dvore pokojná a radostná pohoda.

Veselá atmosféra vládla aj vo vnútri farskej budovy. Prebiehali tam súťaže v spoločenských hrách, ktoré pre mládež pripravili mladí zo spoločenstva SpolkoTV.

Hudba, spev  a rozhovory trvali do neskorých nočných hodín.

V dobe, keď technológie čoraz viac nahrádzajú priamu osobnú komunikáciu bol vytvorený  priestor na osobné  stretnutie človeka s človekom, ktoré prináša emócie, aktívne počúvanie, empatiu a úsmev.

Spoločne strávený čas a vzájomné rozhovory opäť prispeli k zbližovaniu ľudí, prehlbovaniu vzťahov a upevňovaniu spoločenstva v rámci miestnej cirkvi.

 

 

 

Oznamy

  • STENA MODLITIEB

    Na stránke: http://mojakomunita.sk/web/modlitba - je možnosť požiadať o modlitbu . Táto nová služba portálu Moja komunita chce pomáhať všetkým, ktorí potrebujú modlitbu. Je to automatický systém, ktorý Vám pošle E-mail, ak sa za Vás na Vašu prosbu niekto pomodlí.
    10/3/24 12:19 AM
     

Profil na Mojej Komunite

Farnosť Návštevy Panny Márie Trebišov
x-registered-members
x-involved-communities
x-involved-families
Miestny správca:
Mgr. Marek Pristaš
Kapláni:
Mgr. Peter Rusnák
Mgr. Boris Byčánek
contact-informations